Ухвала
від 24.06.2021 по справі 552/3423/21
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м.ПОЛТАВИ

Справа №552/3423/21

Провадження № 1-кс/552/1052/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24.06.2021 року слідчий суддя Київського районного суду м. Полтава ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши в м.Полтава в приміщенні Київського районного суду в закритому судовому засіданні клопотання начальника другого відділу розслідувань кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення огляду,-

ВСТАНОВИВ:

Начальник другого відділу розслідувань кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_3 звернувся з клопотанням про надання дозволу на проведення огляду. Клопотання обґрунтовував тим, що слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Полтавській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за №42021170000000048 від 20.05.2021 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України, за фактом внесення неправдивих відомостей до офіційних документів, використаних під час участі в процедурах закупівлі продуктів харчування ФОП ОСОБА_4 . Установлено, що за результатами проведених закупівель харчових продуктів для потреб закладів освіти Полтавської області у 2021 році укладено договори про постачання продукції з ФОП ОСОБА_4 . Аналізом вказаних процедур закупівлі установлено, що в пакеті документів, наданих ФОП ОСОБА_4 , остання для участі в тендерних закупівлях надає договори з ТОВ «Медична санітарно-епідемічна компанія» (юридична адреса: Полтавська область, місто Кобеляки, вулиця Пушкіна, 7-В), предметом яких є надання комплексу робіт профілактичної дезінфекції, дератизації, дезінсекції та мийці транспортних засобів, а також лабораторних та інструментальних досліджень транспортних засобів та приміщень. Задля дослідження всіх обставин кримінального провадження, надання їм належної правової оцінки, з метою додержання загальних засад кримінального провадження щодо всебічного, повного і неупередженого дослідження його обставин, виникла необхідність у проведенні огляду приміщення будівель Товариства з обмеженою відповідальністю «Медична санітарно-епідемічна компанія» (ЄДРПОУ 43382490) за адресою: Полтавська область, місто Кобеляки, вулиця Пушкіна, 7-В, в зв`язку з чим просив суд задовольнити клопотання.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали додані до клопотання, приходить до таких висновків.

Згідно ч. 1 ст. 237 КПК України з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. При цьому згідно ч.2 вказаної статті, огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Слідчим суддею встановлено, що слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Полтавській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за №42021170000000048 від 20.05.2021 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України, за фактом внесення неправдивих відомостей до офіційних документів, використаних під час участі в процедурах закупівлі продуктів харчування ФОП ОСОБА_4 .

З матеріалів клопотання вбачається, що за результатами проведених закупівель харчових продуктів для потреб закладів освіти Полтавської області у 2021 році укладено договори про постачання продукції з ФОП ОСОБА_4 .

В клопотанні просили суд надати дозвіл на проведення огляду приміщень Товариства з обмеженою відповідальністю «Медична санітарно-епідемічна компанія» за адресою: Полтавська область, місто Кобеляки, вулиця Пушкіна, 7-В.

Крім того, слідчим суддею встановлено, що кримінальне провадження здійснюється в рамках кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.366 КК України за фактом внесення неправдивих відомостей до офіційних документів, використаних під час участі в процедурах закупівлі продуктів харчування ФОП ОСОБА_4 . Проте, в клопотанні начальник другого відділу розслідувань кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_3 просить надати дозвіл на проведення огляду приміщень ТОВ «Медична санітарно-епідемічна компанія». Враховуючи те, що клопотання начальника другого відділу розслідувань кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_3 виходить за межі кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 366 КК України, слідчий суддя вважає за необхідне відмовити в задоволенні клопотання в повному обсязі.

Керуючись ст. 233-237 КПК України,-

У Х В А Л И В :

В задоволенні клопотання начальника другого відділурозслідувань кримінальнихпроваджень слідчогоуправління фінансовихрозслідувань ГУДФС уПолтавській області ОСОБА_3 про наданнядозволу напроведення огляду відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.06.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу97860953
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення огляду

Судовий реєстр по справі —552/3423/21

Ухвала від 24.06.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні