Ухвала
від 22.06.2021 по справі 727/5641/21
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 727/5641/21

Провадження № 1-кс/727/1604/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 червня 2021 року Шевченківський районний суд м. Чернівці в складі:

cлідчого судді - ОСОБА_1

при секретарі - ОСОБА_2

розглянувшивсудовому засіданні в залі суду в м. Чернівці клопотання старшого слідчого відділу СУ Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області ОСОБА_3 про проведення обшуку по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019260000000309 від 04 липня 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 203-2 КК України, -

за участю:

слідчого - ОСОБА_3

В С Т А Н О В И В :

До слідчого судді звернувся слідчий з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку, яке погоджено із прокурором відділу Чернівецької обласної прокуратури ОСОБА_4 .

В клопотанніпосилається нате,що на території міста Чернівці та Чернівецької області наявні незаконні інтерактивні заклади, які діють в супереч Закону України «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор» №768-IX від 14 липня 2020 року. У вказаних закладах, здійснюється проведення азартних ігор без ліцензії на комп`ютерних симуляторах.

В ходірозслідування вказаногокримінального провадженнявстановлено,що незаконніпослуги усфері гральногобізнесу надаютьсяу приміщенні,яке розташованена земельнійділянці зкадастровим номером:7324586000:02:004:0576,за адресою: АДРЕСА_1 .

Також встановлено, що у зазначеному закладі розміщена комп`ютернатехніка,яка підключенадо глобальноїмережі Інтернет.Вказане обладнаннявикористовуються длянадання пересічнимгромадянам послугдоступу доучасті вазартних іграхна грошіу мережіІнтернет.

Таким чином, під час досудового розслідування кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 203-2 КК України, виникла необхідність в проведенні обшуку в приміщенні, де надаються послуги доступу до участі в азартних іграх без ліцензії, з метою відшукання та вилучення грального обладнання, комп`ютерної техніки, системних блоків, моніторів, маніпуляторів типу «миша», клавіатур, USB носії інформації, які використовуються для надання незаконних послуг у сфері грального бізнесу та одне без одного не може функціонувати, а також терміналів самообслуговування, систем відеонагляду приміщення, накопичувачів відеозаписів, відеореєстраторів, маршрутизаторів, роутерів, терміналів засобів мобільного зв`язку, якими користуються при здійсненні злочинної діяльності, меблів під ігрове обладнання, платіжних документів щодо поповнення рахунку послуг мережі Інтернет та балансу сервісів азартних ігор, рекламних вивісок, логотипів, зошитів, журналів, паперових носіїв інформації, в яких наявні записи щодо поповнення рахунку, виграшу чи програшу в азартних іграх, надання доступу до азартних ігор в борг та записи про осіб, яким надавали послуги гри в борг, коштів отриманих від надання гральних послуг, реєстраційно-дозвільних документів, та інших документів, які можуть мати значення для даного кримінального провадження та бути доказами під час досудового розслідування та судового розгляду. Тому просить надати дозвіл на проведення обшуку нежитлового приміщення, яке розташовано на території земельної ділянки з кадастровим номером: 7324586000:02:004:0576, за адресою: АДРЕСА_1 , яке перебуває у власності Чудейської сільської ради, код ЄДРПОУ 04416683, та яку орендує ІНФОРМАЦІЯ_1 товариство код ЄДРПОУ 01750714, де надаються послуги доступу до участі в азартних іграх.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав з підстав викладених в ньому.

Ознайомившись з клопотанням та доказами, якими воно обґрунтовується, заслухавши думку слідчого, приходжу до наступних висновків.

Встановлено, що04липня 2019року до ЄРДР внесені відомості за №12019260000000309, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 203-2 КК України.

З матеріалівкримінального провадження встановлено, що в приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 надаються послуги доступу до участі в азартних іграх, тому є достатньо підстав вважати, що за вказаною адресою можуть знаходитись документи, предмети та речі, які мають значення речового доказу у даному кримінальному провадженні.

З інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єктів нерухомого майна встановлено, що відомості щодо власника приміщення за вищевказаною адресою в державному реєстрі відсутні. За вказаною адресою знаходиться земельна ділянка з кадастровим номером: 7324586000:02:004:0576, що належить Чудейській сільській раді, яку орендує Сторожинецьке міське споживче товариство.

Таким чином, враховуючи викладене, слід надати дозвіл на проведення обшуку в частині нежитлового приміщення за адресою АДРЕСА_1 , що розташоване на земельній ділянці з кадастровим номером: 7324586000:02:004:0576, яка належить Чудейській сільській раді та яку орендує Сторожинецьке міське споживче товариство, а самев тійчастині приміщення,де надаютьсяпослуги доступу до участі в азартних іграх без ліцензії, з метою відшукання та вилучення речових доказів.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.110, 233-236, 309, 370-371 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку в частині нежитлового приміщення за адресою АДРЕСА_1 , що розташоване на земельній ділянці з кадастровим номером: 7324586000:02:004:0576, яка належить Чудейській сільській раді та яку орендує ІНФОРМАЦІЯ_1 , а самев тійчастині приміщення,де надаютьсяпослуги доступу доучасті вазартних іграхбез ліцензії, з метою відшукання та вилучення грального обладнання, комп`ютерної техніки, системних блоків, моніторів, маніпуляторів типу «миша», клавіатур, USB носії інформації, які використовуються для надання незаконних послуг у сфері грального бізнесу та одне без одного не може функціонувати, а також терміналів самообслуговування, систем відеонагляду приміщення, накопичувачів відеозаписів, відеореєстраторів, маршрутизаторів, роутерів, терміналів засобів мобільного зв`язку, якими користуються при здійсненні злочинної діяльності, меблів під ігрове обладнання, платіжних документів щодо поповнення рахунку послуг мережі Інтернет та балансу сервісів азартних ігор, рекламних вивісок, логотипів, зошитів, журналів, паперових носіїв інформації, в яких наявні записи щодо поповнення рахунку, виграшу чи програшу в азартних іграх, надання доступу до азартних ігор в борг та записи про осіб, яким надавали послуги гри в борг, коштів отриманих від надання гральних послуг, реєстраційно-дозвільних документів.

Строк дії ували один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1 .

Копію цієї ухвали вручено



2021 року


СудШевченківський районний суд м. Чернівців
Дата ухвалення рішення22.06.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу97872027
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —727/5641/21

Ухвала від 22.06.2021

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Ярема Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні