Ухвала
від 24.06.2021 по справі 442/4782/20
ДРОГОБИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 442/4782/20

Провадження № 1-кп/442/75/2021

УХВАЛА

Іменем України

24 червня 2021 року Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

в складі:

головуючої судді - ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Дрогобичі клопотання за підписом директора КП «Управитель «Житлово-експлуатаційне об`єднання» Дрогобицької міської ради ОСОБА_2 про скасування арешту на будинок АДРЕСА_1 , в рамках кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12019140110001605 від 28.08.2019 року про обвинувачення ОСОБА_3 та ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, -

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_5 ,

зі сторони обвинувачення - прокурора ОСОБА_6 , потерпілої ОСОБА_7 ,

зі сторони захисту - обвинуваченої ОСОБА_3 , її захисника адвоката ОСОБА_8 ,

в с т а н о в и в :

04.06.2021 директор КП «Управитель «Житлово-експлуатаційне об`єднання» Дрогобицької міської ради ОСОБА_2 звернувся до суду з клопотанням, в якому просить скасувати арешт на будинок АДРЕСА_1 , який накладений під час досудового розслідування даного кримінального провадження ухвалою слідчого судді Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області від 02.09.2019.

В обґрунтування поданого клопотання посилається на те, що в провадженні Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області перебуває дане кримінальне провадження. Під час проведення досудового розслідування вказаного кримінального провадження накладено арешт на будинок АДРЕСА_1 . Відповідно до технічного звіту та додатку до нього, який виконаний ФОП « ОСОБА_9 », за результатами детального обстеження вказаного житлового будинку встановлено, що будинок знаходиться в аварійному стані, непридатний до подальшого використання та відновленню не підлягає. Даний об`єкт огороджений, проте належним чином не охороняється територіальним підрозділом поліції. Є можливість проникнення на територію вказаного будинку сторонніх осіб, що цілком реально може спричинити непередбачувані наслідки для їх життя і здоров`я. Оскільки і надалі продовжується руйнування під впливом зовнішніх факторів деяких конструкцій вказаного будинку та призводить до його подальшого обвалу, зафіксовано два підпали сторонніми особами будинку, а тому будинок в такому стані, як він перебуває на даний час, несе загрозу для життя і здоров`я жителів міста, у зв`язку з необхідністю запобігання виникненню можливої негативної техногенної ситуації з подальшого обвалу конструкцій будинку та необхідністю вирішення низки процедурних питань, пов`язаних щодо його демонтажу, просить скасувати арешт з вказаного будинку, накладеного ухвалою слідчого судді Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області від 02.09.2019.

Також відзначив, що демонтаж вказаного будинку буде проводитись механічним способом спеціалізованими організаціями, з врахуванням забезпечення безпеки сусідніх будівель, громадян та робітників, які виконуватимуть демонтаж, а не методом контрольованого вибуху, згідно виготовленого проекту.

Прокурор та потерпіла ОСОБА_7 в судовому засіданні не заперечили щодо задоволення даного клопотання, відзначивши, що представником КП «Управитель «Житлово-експлуатаційне об`єднання» Дрогобицької міської ради заявлені аргументовані підстави щодо знесення будинку АДРЕСА_1 , оскільки будинок продовжує обвалюватись, а тому існує реальна загроза для життя і здоров`я жителів міста.

Обвинувачена ОСОБА_3 та її захисник адвокат ОСОБА_8 з приводу задоволення клопотання покладаються на думку суду.

Обвинувачений ОСОБА_4 та його захисник просили розгляд клопотання здійснювати у їхній відсутності у зв`язку з хворобою ОСОБА_4 , з приводу клопотання покладаються на думку суду.

Інші учасники судового провадження (потерпілі) в судове засідання не з`явились, потерпілими подано клопотання про розгляд справи у їхній відсутності.

Вислухавши пояснення учасників судового розгляду, дослідивши матеріали справи, суд доходить наступних висновків.

Як встановлено в судовому засіданні, в рамках кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12019140110001605 від 28.08.2019 року ухвалою слідчого судді Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області від 02.09.2019 накладено арешт на будинок АДРЕСА_1 . КП «Управитель «Житлово-експлуатаційне об`єднання» Дрогобицької міської ради являється балансоутримувачем вказаного будинку.

Відповідно до ч. 1 ст. 174 КПК України, підозрюваний, обвинувачений, їх захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, представник юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково. Таке клопотання під час досудового розслідування розглядається слідчим суддею, а під час судового провадження судом.

Арешт майна може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу підпала потреба або арешт накладено необґрунтовано. Згідно ч. 2 ст. 174 КПК України клопотання про скасування арешту майна розглядає слідчий суддя, суд не пізніше трьох днів після його надходження до суду. Про час та місце розгляду повідомляється особа, яка заявила клопотання, та особа, за клопотанням якої було арештовано майно.

З огляду на вказане, суд приймає до уваги доводи КП «Управитель «Житлово-експлуатаційне об`єднання» Дрогобицької міської ради про те, що на теперішній час відпала потреба у накладені арешту на будинок АДРЕСА_1 оскільки і надалі продовжується руйнування під впливом зовнішніх факторів деяких конструкцій вказаного будинку, що призводить до його подальшого обвалу, а тому існує реальна загроза для життя і здоров`я жителів міста. Скасування арешту майна дасть можливість здійснити його демонтаж, який буде проводитись механічним способом спеціалізованими організаціями.

У зв`язку з чим клопотання підлягає до задоволення.

Керуючись ст. 174 КПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Клопотання задоволити.

Скасувати арешт на будинок АДРЕСА_1 , накладений у рамках кримінального провадження №12019140110001605 від 28.08.2019 на підставі ухвали слідчого судді Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області від 02.09.2019.

Ухвала може бути оскаржена протягом 5 днів із дня її оголошення безпосередньо до Львівського апеляційного суду.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.06.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу97884163
СудочинствоКримінальне
Сутьобвинувачення ОСОБА_3 та ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, -

Судовий реєстр по справі —442/4782/20

Ухвала від 20.06.2022

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Лагнюк Микола Михайлович

Ухвала від 17.05.2022

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Лагнюк Микола Михайлович

Ухвала від 04.04.2022

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Галапац І. І.

Ухвала від 04.04.2022

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Галапац І. І.

Ухвала від 20.12.2021

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Галапац І. І.

Ухвала від 10.12.2021

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Галапац І. І.

Ухвала від 17.11.2021

Кримінальне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Курус Р. І.

Ухвала від 24.06.2021

Кримінальне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Курус Р. І.

Ухвала від 15.09.2020

Кримінальне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Курус Р. І.

Ухвала від 03.08.2020

Кримінальне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Курус Р. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні