Ухвала
від 25.06.2021 по справі 526/1039/21
ГАДЯЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 526/1039/21

Провадження № 2/526/473/2021

У Х В А Л А

іменем України

25 червня 2021 року суддя Гадяцького районного суду Полтавської області Киричок С.А., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Остапівської територіальної громади, третя особа: приватний нотаріус Гадяцького районного нотаріального округу Полтавської області Ямпольська Світлана Миколаївна про визнання права на спадщину та права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за законом,

встановив :

Позивач звернулася до Гадяцького районного суду Полтавської області з позовом до Остапівської територіальної громади, третя особа: приватний нотаріус Гадяцького районного нотаріального округу Полтавської області Ямпольська Світлана Миколаївна про визнання права на спадщину та права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за законом.

Стаття 30 ЦПК України визначає правила виключної підсудності.

В своїй позовній заяві ОСОБА_1 зазначила, що спадкодавець ОСОБА_2 була зареєстрована та проживала в с.Березова Лука Гадяцького району Полтавської області.

З матеріалів справи вбачається, що спадкове майно знаходиться на території Комишнянської селищної ради, а саме: на території Остапівської сільської ради Миргородського району Полтавської області.

Згідно ч.1 ст.30 ЦПК України позови, що виникають із приводу нерухомого майна, пред`являються за місцем знаходження майна або основної його частини.

Враховуючи, що спадкова земельна ділянка знаходиться на території Комишнянської селищної ради, тому вважаю, що цивільна справа підлягає направленню для розгляду за підсудністю до Миргородського міськрайонного суду Полтавської області.

Згідно п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 27, 28, 31 ЦПК України, суддя-

ухвалив :

Передати цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Остапівської територіальної громади, третя особа: приватний нотаріус Гадяцького районного нотаріального округу Полтавської області Ямпольська Світлана Миколаївна про визнання права на спадщину та права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за законом для розгляду за підсудністю до Миргородського міськрайонного суду Полтавської області.

Апеляційна скарга може бути подана протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали шляхом подання апеляційної скарги через Гадяцький районний суд Полтавської області до Полтавського апеляційного суду.

Передача справи на розгляд іншого суду за встановленою підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої статті 31 ЦПК України, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Суддя: С. А. Киричок

СудГадяцький районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення25.06.2021
Оприлюднено25.06.2021
Номер документу97895875
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —526/1039/21

Рішення від 12.10.2021

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Ситник О. В.

Ухвала від 26.07.2021

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Ситник О. В.

Ухвала від 25.06.2021

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Киричок С. А.

Ухвала від 30.04.2021

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Киричок С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні