Ухвала
від 24.06.2021 по справі 552/7009/19
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м.ПОЛТАВИ

Справа №552/7009/19

Провадження № 1-кс/552/1064/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24.06.2021 року слідчий суддя Київського районного суду м. Полтава ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши в м.Полтава в приміщенні Київського районного суду в закритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого СВ відділу поліції №1 Полтавського РУП ГУ НП в Полтавській області капітана поліції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення огляду, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СВ відділу поліції №1 Полтавського РУП ГУ НП в Полтавській області капітан поліції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення огляду територій та будівель Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства Полтавської обласної державної адміністрації (код ЄДРПОУ 04013991), що за адресою м. Полтава, вул. Соборності, 45, а саме центу з надання адміністративних послуг в м. Полтава.

Своє клопотання обґрунтовує тим, що СВ відділу поліції №1 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження внесеного до ЄРДР за №42019171010000196 від 22.08.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191, ч.5 ст.191, ч.2 ст.364 КК України. Під час досудового розслідування установлено, що службовими особами та фактичними власниками ТОВ «БК «Енергосфера» виведено до тіньового обігу та конвертовано у готівку фінансових ресурсів підприємства, шляхом відображення у податковому та бухгалтерському обліках неіснуючих операцій із закупівлі робіт та послуг у підприємств з ознаками фіктивності, які входять до міжрегіональних транзитно-конвертаційних груп, що діють на території м. Києва, Харкова, Житомира та Маріуполя. Крім того, з метою привласнення бюджетних коштів, службові особи ТОВ «БК «Енергосфера» та пов`язаних підприємств впровадили протиправний механізм штучного завищення вартості виконаних за бюджетні кошти робіт шляхом закупівлі товарів у підконтрольних комерційних структур за вартістю, яка в середньому вища за ринкову, що призвело до нанесення збитків (шкоди) обласному бюджету. Також службовими особами ТОВ «БК «Енергосфера» (код ЄДРПОУ 36396866) здійснено часткове виконання будівельних робіт на замовлення вказаних розпорядників бюджетних коштів, за результатами чого складено акти приймання виконаних робіт, до яких включено роботи, що фактично не виконувалися. Поряд з цим, службові особи Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства Полтавської ОДА, Управління капітального будівництва, Управління житлово-комунального господарства та Управління освіти виконавчого комітету Полтавської міської ради, які діяли спільно зі службовими особами ТОВ «БК «Енергосфера» були обізнані про неповне виконання робіт, зазначені акти були прийняті та оплачені.

В ході проведення досудового розслідування по даному кримінальному провадженні 30.01.2021 року прокурором Полтавської місцевої прокуратури ОСОБА_4 призначено судову будівельно-технічну експертизу. В подальшому до канцелярії Полтавської місцевої прокуратури надійшло клопотання експерта про безперешкодне обстеження Центру надання адміністративних послуг м. Полтава (м. Полтава, вул. Соборності, 45). Згідно з інформаційної довідки Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, стосовно території та будівель за адресою м. Полтава, Соборності, 45, власником є Територіальна громада міста Полтава в особі Полтавської міської ради. Суперфіціарій: Департамент будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства Полтавської обласної державної адміністрації, код ЄДРПОУ 04013991. В зв`язку з чим, просив суд з метою додержання загальних засад кримінального провадження надати дозвіл на проведення обстеження КП «Дитяча міська клінічна лікарня Полтавської міської ради».

Слідчий суддя, дослідивши матеріали додані до клопотання приходить до таких висновків.

Відповідно до ч. 3 ст. 233 КПК України слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді. Слідчий суддя розглядає таке клопотання згідно з вимогамистатті 234цього Кодексу, перевіряючи, крім іншого, чи дійсно були наявні підстави для проникнення до житла чи іншого володіння особи без ухвали слідчого судді.

Згідно ч.2 ст. 237 КПК України огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами Кримінально процесуального кодексу України, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Суддею встановлено, що Полтавською місцевою прокуратурою Полтавської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відомості щодо якого внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42019171010000196 від 22.08.2019 року за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.191, ч.5 ст.191, ч.2 ст.364 КК України.

Беручи до уваги вищевикладене, з метою отримання доказів у кримінальному провадженні, наявна необхідність у проведенні огляду, оскільки вищевказані речі мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, та можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання слідчого.

Керуючись ст. 233-237 КПК України,-

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати дозвіл на проведення огляду території та будівель Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства Полтавської обласної державної адміністрації (код ЄДРПОУ 04013991), що за адресою м. Полтава, вул. Соборності, 45, а саме Центу з надання адміністративних послуг в м. Полтава, за участю судових експертів Полтавського відділення Національного наукового центу «Інституту судових експертиз ім. Засл.проф. М.С.Бокаріуса», з метою безперешкодного обстеження за необхідності за участю представників підрядної організації, що має значення для проведення судової будівельно-технічної експертизи.

Виконання ухвали доручити слідчим слідчої групи СВ відділу поліції №1 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області, та прокурорам групи прокурорів Полтавської окружної прокуратури.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.06.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу97895917
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення огляду

Судовий реєстр по справі —552/7009/19

Ухвала від 30.08.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Куліш Ю. В.

Ухвала від 26.08.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Куліш Ю. В.

Ухвала від 24.06.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

Ухвала від 24.06.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

Ухвала від 17.02.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець О. К.

Ухвала від 29.05.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець О. К.

Ухвала від 20.01.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець О. К.

Ухвала від 20.01.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець О. К.

Ухвала від 16.01.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець О. К.

Ухвала від 08.01.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець О. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні