Ухвала
від 24.06.2021 по справі 542/972/21
НОВОСАНЖАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

24 червня 2021 року справа № 542/972/21

провадження № 2/542/413/21

Суддя Новосанжарського районного суду Полтавської області Кашуба М.І ., розглянувши позовну заяву:

Акціонерного товариства ОТП Банк , місцезнаходження: вул. Жилянська, 43, м. Київ, 01033,

до ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 ,

про стягнення заборгованості,-

встановив:

15 червня 2021 року Акціонерне товариство ОТП Банк звернулося до суду з позовом до відповідача ОСОБА_1 про стягнення заборгованості .

Вирішуючи питання про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд враховує, що позовна заява відповідає вимогам статей 175-177 ЦПК України.

Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Даний позов подано позивачем в суд з додержанням правил підсудності.

Перешкод для відкриття провадження по даній справі немає.

Відтак, позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Пунктом 4 частини 2 статті 187 ЦПК України визначено, що при відкритті провадження у справі суд встановлює, за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Відповідно ч. 1 ст. 274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються, зокрема, малозначні справи.

Згідно з п. 1 ч. 6 ст. 19 ЦПК України для цілей цього Кодексу малозначними справами, зокрема, є справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Отже, з огляду на ціну позову, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів, дана справа є малозначною в силу закону та підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження.

На підставі викладеного і керуючись статтями 187, 274 ЦПК України,-

постановив:

Позовну заяву Акціонерного товариства ОТП Банк до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження.

Судове засідання для розгляду справи по суті призначити на 15 липня 2021 р. на 11 год. 30 хв. в залі судового засідання Новосанжарського районного суду Полтавської області (смт. Нові Санжари, вул. Незалежності, 32).

В судове засідання викликати учасників справи.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи.

Відповідачу надіслати копію позовної заяви із додатками та роз`яснити, що відповідно до статей 178, 191 ЦПК України він має право у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання ухвали, надіслати:

1) суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи;

2) позивачу, іншим відповідачам, а також третім особам - копію відзиву та доданих до нього документів.

3) пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідь на відзив та заперечення можуть бути подані в строк до 15 липня 2021 року з дотриманням вимог, передбачених статтею 178 ЦПК України.

Повідомити учасників справи про наявність у суді технічної можливості брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Встановити відповідачу 5 (п`ятиденний) строк з дня вручення даної ухвали для подання заяви із запереченням проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження (ч.4 ст. 187 ЦПК України).

Роз`яснити, що, відповідно до ч. 8 ст. 279 ЦПК України, при розгляді справи у порядку спрощеного провадження з повідомленням (викликом) учасників справи суд досліджує докази і письмові пояснення, викладені у заявах по суті справи, заслуховує усні пояснення учасників справи та показання свідків. Судові дебати не проводяться.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Інформацію щодо справи, учасники справи можуть отримати за веб-адресою http://ns.pl.court.gov.ua/sud1621 веб-сторінки Новосанжарського районного суду Полтавської області на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги до Полтавського апеляційного суду через Новосанжарський районний суд Полтавської області. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Новосанжарського районного суду

Полтавської області Кашуба М.І.

Дата ухвалення рішення24.06.2021
Оприлюднено25.06.2021
Номер документу97900665
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —542/972/21

Ухвала від 20.01.2022

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Кашуба М. І.

Ухвала від 12.01.2022

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Кашуба М. І.

Ухвала від 21.12.2021

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Кашуба М. І.

Рішення від 25.11.2021

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Кашуба М. І.

Ухвала від 25.11.2021

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Кашуба М. І.

Ухвала від 25.11.2021

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Кашуба М. І.

Ухвала від 24.06.2021

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Кашуба М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні