Ухвала
від 22.06.2021 по справі 902/1203/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Пирогова, 29, м. Вінниця, 21018, тел./факс (0432)55-80-00, (0432)55-80-06 E-mail: inbox@vn.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

про затвердження мирової угоди та закриття провадження

"22" червня 2021 р. Cправа №902/1203/20

Суддя Господарського суду Вінницької області Нешик О.С., при секретарі судового засідання Шаравській Н.Л., розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи

за позовом Фізичної-особи підприємця Заїки Олени Валентинівни, м. Вінниця

до Товариства з обмеженою відповідальністю - підприємства "Полімер", м.Вінниця

про стягнення 41900 грн

представники сторін в судове засідання не з`явились

ВСТАНОВИВ :

В провадженні Господарського суду Вінницької області перебуває справа №902/1203/20 за позовом фізичної-особи підприємця Заїки Олени Валентинівни про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю - підприємства "Полімер" заборгованості по договору на виконання робіт з розробки web-сайту № б/н від 13.03.2020 у розмірі 21750,00 грн, вартості додаткових робіт в сумі 13500,00 грн та штрафу в сумі 6650,00 грн.

Ухвалою суду від 12.04.2021 постановлено повторно провести підготовче провадження та призначено підготовче судове засідання.

За результатами підготовчого судового засідання, 18.06.2021, судом постановлено ухвалу (із занесенням до протоколу судового засідання) про оголошення перерви під час його проведення на 22.06.2021.

На визначену судом дату (22.06.2021) представники сторін в судове засідання не з`явилися, хоча про місце, дату та час його проведення останні повідомлені належним чином, що підтверджується наявною в матеріалах справи розпискою суду від 18.06.2021.

Поряд з тим, 22.06.2021 до суду надійшло обопільно підписане клопотання сторін про затвердження мирової угоди та закриття провадження у справі. Одночасно сторони просять розглянути дане клопотання та затвердити мирову угоду без участі їх представників та без здійснення фіксації судового засідання.

Таким чином, дослідивши мирову угоду сторін від 22.06.2021, суд встановив, що вона стосується прав та обов`язків учасників справи, а у представників, які її підписали, є повноваження на підписання.

Частиною 7 статті 46 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

Мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, якщо мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу (ч.ч. 1, 2 ст.192 Господарського процесуального кодексу України).

Відповідно до ч.3 ст.192 Господарського процесуального кодексу України до ухвалення судового рішення у зв`язку з укладенням сторонами мирової угоди суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін вчинити відповідні дії.

Суд роз`яснює, що відповідно до ч.3 ст.231 Господарського процесуального кодексу України у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду із спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі (ч.4 ст.192 Господарського процесуального кодексу України).

Згідно з п.7 ч.1 ст.231 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

Враховуючи, що обопільно підписана сторонами мирова угода не суперечить законодавству та не порушує права та охоронювані законом інтереси інших осіб, господарський суд вважає за можливе затвердити укладену між позивачем та відповідачем мирову угоду від 22.06.2021, а провадження у справі закрити на підставі п.7 ч.1 ст.231 Господарського процесуального кодексу України.

Додатково суд враховує, що відповідно до ч.4 ст.234 ГПК України, про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, де також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з бюджету.

Водночас слід зауважити, що питання відносно розподілу судового збору між сторонами не вирішується в зв`язку із його самостійним врегулюванням в мировій угоді від 22.06.2021. Зокрема, в пункті 3 сторони передбачили наступне:

"3. ФОП Заїка О.В. відмовляється від стягнення з ТОВ-підприємтсва Полімер заявлені до стягнення 1750 грн - основної заборгованості по договору на виконання робіт з розробки web-сайту №б/н від 13 березня 2020 року; 13500 грн - додаткових робіт по договору, 6650 грн - штрафу та всіх судових витрат".

Керуючись п.7 ч.1 ст.231, ст.ст. 46, 192, 232, 233, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ :

І. Затвердити мирову угоду, укладену 22.06.2021 між Товариством з обмеженою відповідальністю-підприємство "Полімер" та фізичною особою-підприємцем Заїкою Оленою Валентинівною, наступного змісту:

"МИРОВА УГОДА

м. Вінниця 22 червня 2021 рік

Ми, що нижче підписались:

Товариство з обмеженою відповідальністю-підприємство "Полімер", в особі директора Холода Дмитра Сергійовича, який діє на підставі Статуту, та

Фізична особа-підприємець Заїка Олена Валентинівна, що діє на підставі Свідоцтва про державну реєстрацію В02 №818026,

які є сторонами по справі №902/1203/20, що знаходиться в провадженні Господарського суду Вінницької області, враховуючи доцільність мирного врегулювання даного спору, прийшли до взаємної згоди та уклали цю мирову угоду про нижчезазначене:

1. В провадженні Господарського суду Вінницької області перебуває справа №902/1203/20 за позовом ФОП Заїки О.В. до ТОВ-підприємства "Полімер" про стягнення 21750 грн. - основної заборгованості по договору на виконання робіт з розробки web-сайту №б/н від 13 березня 2020 року, 13 500 грн. - додаткових робіт по договору, 6650 грн. - штрафу та судових витрат.

2. ТОВ-підприємтсво "Полімер" погоджується на добровільне відшкодування ФОП-Заїці О.В. основної суми боргу у розмірі 20 000 грн. та зобов`язується здійснити їх відшкодування шляхом перерахування даної суми на розрахунковий рахунок ФОП- Заїки О.В протягом 15 днів з дати набуття законної сили ухвали суду про затвердження даної мирової угоди.

3. ФОП Заїка О.В. відмовляється від стягнення з ТОВ-підприємтсва "Полімер" заявлені до стягнення 1750 грн. - основної заборгованості по договору на виконання робіт з розробки web-сайту №б/н від 13 березня 2020 року; 13500 грн. - додаткових робіт по договору, 6650 грн. - штрафу та всіх судових витрат.

4. ФОП Заїка О.В. протягом 10 днів з дати отримання від ТОВ-підприємтсва "Полімер" основної суми боргу у розмірі 20000 грн. зобов`язується передати ТОВ-Підприємтсву "Полімер" шляхом відправки на електронну пошту info@polimer.ltd або іншим зручним для сторін способом всі результати виконаних ним робіт по договору на виконання робіт з розробки web-сайту №б/н від 13 березня 2020 року, а саме: всі збережні версії дизайну сайту з доступом до редагування, програмний код сайту з базою данних та паролем до адміністративної частини, та всі майнові права на web-сайт, що включають візуальний дизайн та програмний код з правом їх використання/зміни у інтересах ТОВ-підприємства "Полімер", особисті немайнові права автора на програмне рішення (елементи візуального дизайну та програмного коду) залишаються ФОП Заїка О.В. При цьому використовувати програмне рішення для створення нових сайтів (крім основного сайту розробленого для ТОВ "Полімер") без згоди автора Заїки О.В., розмножувати web-сайт, публікувати вихідний код в мережі Інтернет не дозволяється.

5. ФОП Заїка О.В. та ТОВ-підприємство "Полімер" погодили, що не мають один до одного жодних майнових і немайнових претензій по Договору на виконання робіт з розробки web-сайту №б/н від 13 березня 2020 року та вважають його розірваним за взаємною згодою з дати затвердження даної мирової угоди, без будь яких претензій один до одного.

6. ФОП Заїка О.В. та ТОВ-підприємство "Полімер" погодили, що для уникнення будь яких подальших непорозумінь, відноситись один до одного з повагою та усунути всі наявні публічні претензії та обвинувачення, у випадку наявності таких, та в подальшому, не здійснювати особисто або через уповноважених представників, жодних негативних публікацій або висловлювань у мережі Інтернет або у будь яких засобах масової інформації, що стосується даного спору.

7. Ця угода набирає чинності з моменту затвердження господарським судом Вінницької області та діє до моменту повного виконання сторонами своїх зобов`язань за цією Мировою угодою.

8. Наслідки затвердження судом Мирової угоди, передбачені ст. 192 Господарського процесуального кодексу України, та закриття провадження по справі Сторони усвідомлюють та розуміють в повному обсязі.

9. Зобов`язання Сторін по Мировій угоді повинні виконуватись належним чином та в установлений нею строк. Одностороння відмова від виконання умов Мирової угоди, а також одностороння зміна її положень не допускається.

10. У випадку, якщо в ході виконання цієї Мирової угоди відбудуться реорганізація, зміна підпорядкованості чи форми власності однієї зі Сторін, то Мирова угода зберігає силу для правонаступника такої Сторони. В усьому, що не передбачено умовами Мирової угоди, Сторони керуються чинним законодавством України.

11. Сторони, підписуючи Мирову угоду, заявляють про те, що у процесі її укладення діяли в межах наданих повноважень без порушення прав та інтересів третіх осіб. Наслідки укладання мирової угоди сторонам відомі та зрозумілі.

12. З моменту виконання цієї угоди спір між сторонами є остаточно врегульованим. Жодних інших компенсацій, розрахунків, виплат сторони не проводять.

13. Ця Мирова угода складена українською мовою у трьох автентичних примірниках: по одному екземпляру для ФОП Заїки О.В., ТОВ-підприємству "Полімер" і Господарського суду Вінницької області для приєднання до матеріалів справи №902/1203/20.

Директор Товариство з обмеженою відповідальністю-підприємство "Полімер" /підпис, відтиск печатки/ Холод Д. С.

ФОП Заїка /підпис, відтиск печатки/

ІІ. Стягувачем є фізична особа - підприємець Заїка Олена Валентинівна ( АДРЕСА_1 , код РНОКПП НОМЕР_1 )

Боржником є Товариство з обмеженою відповідальністю-підприємство "Полімер" (вул.Максима Шимка, буд.46-Б, приміщення 1, м.Вінниця, 21034, код ЄДРПОУ 23058539).

ІІІ. Провадження у справі №902/1203/20 закрити.

ІV. Ухвала суду від 22.06.2021 у справі №902/1203/20 є виконавчим документом, що складена з додержанням вимог ст.4 Закону України "Про виконавче провадження" №1404-VІІІ від 02.06.2016.

V. Ухвала суду від 22.06.2021 у справі №902/1203/20 може бути пред`явлена до примусового виконання протягом трьох років.

VІ. Ухвала суду від 22.06.2021 у справі №902/1203/20 підписана суддею та набрала законної сили 22.06.2021.

VІІ. Ухвала може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції в порядку та строки, встановлені статтями 254-256, підпункту 17.5 Перехідних положень Господарського процесуального кодексу України.

VІIІ. Копію ухвали суду від 22.06.2021 у справі №902/1203/20, засвідчену підписом судді та скріплену гербовою печаткою суду, направити позивачу рекомендованим листом з поштовим повідомленням про вручення поштового відправлення.

ІХ. Ухвалу суду від 22.06.2021 у справі №902/1203/20 надіслати на наступні електронні адреси: відповідача (info@polimer.ltd) та його представника ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Суддя Нешик О.С.

віддрук. прим.:

1 - до справи;

2 - позивачу (АДРЕСА_1);

СудГосподарський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення22.06.2021
Оприлюднено25.06.2021
Номер документу97901531
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —902/1203/20

Ухвала від 22.06.2021

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Нешик О.С.

Ухвала від 12.04.2021

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Нешик О.С.

Ухвала від 11.03.2021

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Колбасов Ф.Ф.

Ухвала від 01.02.2021

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Колбасов Ф.Ф.

Ухвала від 28.01.2021

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Колбасов Ф.Ф.

Ухвала від 05.01.2021

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Колбасов Ф.Ф.

Ухвала від 11.12.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Колбасов Ф.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні