Ухвала
від 24.06.2021 по справі 760/30551/18
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Провадження №2/760/3599/21

Справа № 760/30551/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24 червня 2021 Солом`янський районний суд м. Києва

у складі головуючого-судді - Усатової І.А.,

при секретарі - Омелько Г.Т.,

розглянувши клопотання представника відповідача про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін у цивільній справі за позовомОСОБА_1 до Національного бюро України, Приватного акціонерного товариства Телерадіокомпанія Люкс про захист честі, гідності та ділової репутації, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Солом`янського районного суду міста Києва перебуває цивільна справа за ОСОБА_1 до Національного бюро України, Приватного акціонерного товариства Телерадіокомпанія Люкс про захист честі, гідності та ділової репутації

Ухвалою судді Солом`янського районного суду м. Києва від 13 лютого 2019 року у справі відкрито провадження за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

19.04.2019 на адресу суду від представника відповідача Приватного акціонерного товариства Телерадіокомпанія Люкс надійшло клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін.

В обґрунтування заяви вказано, що враховуючи характер спірних правовідносин та предмет доказування, для повного та всебічного встановлення обставин справи, представник відповідача вважає за необхідне проведення судового засідання з викликом сторін.

Вивчивши матеріали справи та дослідивши подану заяву представником відповідача, заперечення позивачки проти розгляду справи у спрощеному порядку, які викладені у запереченнях на відзив, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч.ч. 2-6 ст. 19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного); 3) окремого провадження.

Спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ, що виникають з трудових відносин, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність справи або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Для цілей цього Кодексу малознаними справами є: 1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімум для працездатних осіб; 2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

При цьому згідно ч.ч. 3-4 ст. 274 ЦПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес. В порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах: що виникають з сімейних відносин, крім спорів про стягнення аліментів та поділ майна подружжя; щодо спадкування; щодо приватизації державного житлового фонду; щодо визнання необґрунтованими активів та їх витребування; в яких ціна позову перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; інші вимоги, об`єднані з вищезазначеними вимогами.

Обставини справи, що згідно частини третьої статті 274 ЦПК України, мають значення для вирішення питання про можливість розгляду справи в порядку спрощеного провадження, наразі свідчать про наявність підстав для розгляду даної справи в спрощеному порядку без виклику сторін, а представником відповідача у клопотанні не наведено обставин, які вказували би суду на неможливість розгляду справи без виклику сторін.

На підставі викладеного, суд дійшов висновку про відсутність підстав для переходу до розгляду справи у судовому засіданні з повідомленням сторін.

Керуючись ст. ст. 27-28, 43, 182, 223, 274-279 Цивільного процесуального кодексу України, -

У Х В А Л И В:

У задоволенні клопотання представника відповідачаПриватного акціонерного товариства Телерадіокомпанія Люкс - відмовити.

Продовжити розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення24.06.2021
Оприлюднено29.06.2021

Судовий реєстр по справі —760/30551/18

Ухвала від 24.06.2021

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Усатова І. А.

Рішення від 25.06.2021

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Усатова І. А.

Ухвала від 13.02.2019

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Усатова І. А.

Ухвала від 23.11.2018

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Усатова І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні