Постанова
від 18.05.2010 по справі 2а-1269/10/0370
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

  

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 травня 2010 року

Справа № 2а-1269/10/0370

Волинський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Дмитрука В.В.,

при секретарі судового засідання – Годунок Т.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Луцьку адміністративну справу за позовом Луцької об’єднаної державної податкової інспекції до приватного підприємства «Зоря-агротрейд» про припинення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

Луцька об’єднана державна податкова інспекція звернулася з позовом до приватного підприємства «Зоря-агротрейд» про припинення юридичної особи.

Позовні вимоги вмотивовані тим, що відповідач систематично порушує положення чинного законодавства України, більше року ухиляється від подання в органи державної податкової служби передбаченої законодавством фінансової та податкової звітності.

Представник позивача в судове засідання не з’явився, подав до суду клопотання про розгляд справи без його участі, позовні вимоги, зазначені у позові підтримує, просить позов задовольнити.

Представник відповідача в судове засідання не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про час та місце розгляду справи, про що свідчить витяг з реєстру на відправлення простої кореспонденції за №86 від 28.04.2010р.

Дослідивши подані суду письмові докази, оцінивши їх за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об’єктивному розгляді у судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, суд приходить до висновку про необхідність задовольнити позов. При цьому судом враховано наступне:

Приватне підприємство «Зоря-агротрейд» як суб’єкт підприємницької діяльності зареєстроване виконавчим комітетом Луцької міської ради від 04.03.2005р., що вбачається з довідки головного управління статистики у Волинській області №64-07/03 від 15.04.2010р.

Згідно з довідкою Луцької ОДПІ № 351 від 30.03.2010р. відповідач взятий на податковий облік і є платником податків з 11.03.2005р.

Відповідач згідно довідки №210 від 30.03.2010р. заборгованості по платежах до бюджету немає.

Згідно з довідкою Луцької ОДПІ №71 відповідач з моменту державної реєстрації податкової звітності до органів ДПС не подавав.

Відповідно до статті 9 Закону України «Про систему оподаткування» платники податків і зборів (обов’язкових платежів) зобов’язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов’язані з обчисленням та сплатою податків і зборів (обов’язкових платежів).

Згідно з пунктом 16.4 статті 16 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств» підприємство повинно подавати декларацію по податку на прибуток в строки, визначені підпункту 4.1.4 пункту 4.1 статті 4 Закону України «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами», тобто податкову декларацію про прибуток – щоквартально протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу.

Відповідно до частини 2 статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов’язано з банкрутством юридичної особи, є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Оскільки відповідач не подає податкової звітності більше року, позовна вимога підставна і підлягає до задоволення.

Керуючись статтями 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, на підставі статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців», суд

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити.

Припинити юридичну особу – приватне підприємство «Зоря-агротрейд»: м.Луцьк, вул.Ковельська, 68; ідентифікаційний номер – 33381490.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого ст. 186 КАС України, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений ст. 186 КАС України, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку повністю або частково шляхом подання заяви про апеляційне оскарження та апеляційної скарги до Львівського апеляційного адміністративного суду через Волинський окружний адміністративний суд. Заява про апеляційне оскарження постанови може бути подана сторонами з дня отримання ними копії постанови, повний текст якої виготовлено 25 травня 2010 року. Апеляційна скарга на постанову подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Львівського апеляційного адміністративного суду.  

Суддя                                                                                                              В.В.Дмитрук

Дата ухвалення рішення18.05.2010
Оприлюднено31.08.2010
Номер документу9790928
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1269/10/0370

Постанова від 18.05.2010

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Дмитрук Валентин Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні