Постанова
від 21.04.2010 по справі 2а-1633/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

21.04.10 < копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 квітня 2010 р. Справа № 2а-1633/10/0470

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Чабаненко С. В. < Текст >

при секретарі Дашковій А.М.

за участю:

представника позивача Подоляк Т.Ю.

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у місті Дніпропетровську адміністр ативну справу за адміністрат ивним позовом Управління пен сійного фонду України в м. Син ельникове Дніпропетровсько ї області до Виробничого по в иконанню будівельно-монтажн их робіт Кооперативу "Днепр" п ро стягнення заборгованост і, -

ВСТАНОВИВ:

До Дніпропетровськог о окружного адміністративно го суду надійшов позов Управ ління Пенсійного фонду Украї ни в м. Синельникове Дніпропе тровської області до Виробни чого по виконанню будівельно -монтажних робіт Кооперативу "Днепр" з вимогою: стягнути з В иробничого по виконанню буді вельно-монтажних робіт Коопе ративу "Днепр" на користь Упра вління Пенсійного фонду Укра їни в м. Синельникове Дніпроп етровської області заборгов аність зі сплати страхових в несків на загальнообов' язк ове державне пенсійне страху вання за листопад 2009р. в сумі 1292, 90 грн.

В обґрунтування позову поз ивач зазначив, що відповідач не сплачує внески на загальн ообов' язкове державне пенс ійне страхування, в результа ті чого допустився заборгова ності у вищезазначеному розм ірі.

Представник позивача у су довому засіданні позовні вим оги підтримав у повному обся зі та просив позов задовольн ити.

Представник відповідача в судове засідання повторно н е з'явився, про дату, час та міс це проведення якого належним чином повідомлений, що підтв ерджується матеріалами спра ви.

Дослідивши матеріали спра ви, оцінивши надані докази, су д приходить до висновку, що по зов підлягає задоволенню з н аступних підстав.

Судом встановлено, матеріа лами справи підтверджено, що Виробничий по виконанню буд івельно-монтажних робіт Кооп ератив "Днепр" є платником стр ахових внесків (страхувальни ком) на загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня та зареєстроване в УПФУ в м . Синельникове Дніпропетровс ької області.

Під час розгляду справи суд ом встановлено, що відповіда ч подав до УПФУ в м. Синельнико ве Дніпропетровської област і розрахунки суми страхових внесків на загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування за листопад 2009 року в як ому були зазначені самостійн о обчислені суми страхових в несків на загальну суму 1292,90 гр н., проте у встановлений строк не перерахував вищезазначен у суму на рахунок позивача.

Таким чином, сума заборгова ності по внескам на загально обов' язкове державне пенсі йне страхування Виробничого по виконанню будівельно-мон тажних робіт Кооперативу "Дн епр" до Пенсійного фонду стан ом складає 1292,90 грн.

Вищезазначене підтверджен о розрахунком суми страхових внесків на загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування за листопад 2009 року, кор інцем вимоги про сплату борг у № Ю 5/1 від 06.01.10р.

Відповідно до ч. 1 ст. 20 Закону України «Про загальнообов'я зкове державне пенсійне стра хування»страхові внески обч ислюються виключно в грошові й формі, у тому числі з виплат (доходу), що здійснюються в нат уральній формі.

Частиною 6 ст. 20 Закону Украї ни «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня»визначено, що страхувальн ики зобов'язані сплачувати с трахові внески, нараховані з а відповідний базовий звітни й період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня зак інчення цього періоду. Базов им звітним періодом для стра хувальників є календарний мі сяць.

Частиною 2 ст. 106 Закону Украї ни «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня»передбачено, що суми стра хових внесків своєчасно не н араховані та/або не сплачені страхувальниками у строки, в изначені статтею 20 цього Зако ну, в тому числі обчислені тер иторіальними органами Пенсі йного фонду у випадках, перед бачених частиною третьою ста тті 20 цього Закону, вважаються простроченою заборгованіст ю із сплати страхових внескі в.

Статтею 23 цього ж закону пер едбачено, що спори, що виникаю ть із правовідносин за цим За коном, вирішуються органами Пенсійного фонду та в судово му порядку.

На підставі викладеного су д доходить висновку, що позов УПФУ в м. Синельникове Дніпро петровської області, підляг ає задоволенню в повному обс язі.

На підставі викладеного, к еруючись статями 2, 9, 11, 18, 70-71, 86, 94, 99, 100, 128, 158-163, 167, 186, 254 Кодексу адміністрат ивного судочинства України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги Управл іння Пенсійного фонду Україн и в м. Синельникове Дніпропет ровської області до Виробнич ого по виконанню будівельно- монтажних робіт Кооперативу "Днепр" про стягнення заборго ваності задовольнити.

Стягнути з Виробничого по в иконанню будівельно-монтажн их робіт Кооперативу "Днепр" (Є ДРПОУ 21893901, адреса місцезнаход ження юридичної особи: вул. Ле ніна, б. 130, м. Синельникове, Дніп ропетровська область) на кор исть Управління Пенсійного ф онду України в м. Синельников е Дніпропетровської області заборгованість по страховим внескам на загальнообовязко ве державне пенсійне страхув ання за листопад 2009 року у розм ірі 1292,90 грн. (одна тисяча двісті девяносто дві гривні 90 коп).

Постанова суду може бути о скаржена до Дніпропетровськ ого апеляційного адміністра тивного суду шляхом подачі з аяви про апеляційне оскаржен ня через Дніпропетровський о кружний адміністративний су д протягом десяти днів з дня ї ї проголошення, а в разі склад ення постанови у повному обс язі відповідно до статті 160 ць ого Кодексу - з дня складення в повному обсязі. Якщо постано ву було проголошено у відсут ності особи, яка бере участь у справі, то строк подання заяв и про апеляційне оскарження обчислюється з дня отримання нею копії постанови, а апеляц ійна скарга на постанову суд у подається протягом двадцят и днів після подання заяви пр о апеляційне оскарження.

Постанова суду набирає зак онної сили після закінчення строку подання заяви про апе ляційне оскарження, якщо так у заяву не було подано.

Якщо було подано заяву про а пеляційне оскарження, але ап еляційна скарга не була пода на у строк, постанова суду наб ирає законної сили після зак інчення цього строку.

Повний текст поста нови буде викладений 06.04.2010.

Суддя < (підпис) >

< Список >

< Список >

< Список >

< Список > С.В. Чабаненко

< суддя учасник колегії >

< ПІБ Судді >

< ПІБ Судді >

Дата ухвалення рішення21.04.2010
Оприлюднено09.09.2010
Номер документу9791217
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1633/10/0470

Ухвала від 09.02.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чабаненко Світлана Володимирівна

Постанова від 21.04.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чабаненко Світлана Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні