Постанова
від 03.06.2010 по справі 2а-2881/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

   

  03.06.10                                                                                                                                                                                                                                                                   < копія > 

                                   

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

       

21 квітня 2010 р.  

Справа № 2а-2881/10/0470

          Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді

Потолової Г. В. .

при секретарі

Івановій І.О.

за участю:

.

.

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за адміністративним позовом                           Західно-Донбаської об'єднаної державної податкової інспекції до Приватного підприємства "Меридіан-2000" про припинення юридичної особи,  

ВСТАНОВИВ:

26 лютого 2010 року Західно-Донбаська ОДПІ звернулась до суду з позовною заявою, в який просить припинити юридичну особу - Приватне підприємство «Меридіан-2000», посилаючись на те, що відповідач порушує вимоги діючого законодавства України, а саме, не подає звітність про отримані доходи до Західно-Донбаської ОДПІ з 20.11.2008 року, що передбачено ч.2 ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців». Також, позивач зазначає, що згідно Акту від 22.01.2010 року працівниками інспекції встановлено незнаходження юридичної особи за адресою, вказаною в установчих та реєстраційних документах.

Позивач просив розглянути справу в порядку письмового провадження, позовні вимоги підтримав та просив суд задовольнити адміністративний позов у повному обсязі.

Відповідач не з’явився у судове засідання, повістка про дату, час та місце його проведення судом направлена вчасно, заперечення проти позову не надав, з клопотанням про відкладення розгляду справи не звертався.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає позовні вимоги обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню у повному обсязі з огляду на наступне.

Як вбачається з матеріалів справи, ПП «Меридіан-2000» зареєстроване згідно рішення Виконавчого комітету Павлоградської міської ради 04.06.2008 року (а.с.5).

Згідно даних Західно-Донбаської ОДПІ, відповідач з 20.11.2008 року не подає декларації та документи податкової звітності, що є грубим порушенням чинного законодавства України, порушенням законних інтересів держави (а.с.9).

Пункт 2 частини 1 статті 9 Закону України «Про систему оподаткування», зобов`язує подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов`язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов`язкових платежів).

Відповідно до матеріалів справи, відповідач не надає передбаченої податкової звітності більше одного року (а.с.9), що є підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи, згідно частини 2 статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних і фізичних осіб – підприємців».

Згідно з п.4 ч.2 ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців», підставами для постановления судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідно до пункту 17 статті 11 Закону України «Про державну податкову службу України» органи державної податкової служби у випадках, в межах компетенції та у порядок встановлений законами України, мають право звертатися до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб’єкта  підприємницької діяльності.

З матеріалів справи вбачається, що 15.02.2010р. начальником Західно-Донбаської ОДПІ видано розпорядження № 26-р про звернення до суду із позовною заявою про припинення юридичної особи - ПП «Меридіан-2000».

Враховуючи викладене, оскільки у Приватного підприємства «Меридіан-2000» заборгованість перед бюджетом відсутня, що підтверджується доданою до матеріалів справи довідкою (а.с.10), суд вважає позовні вимоги обґрунтованими, а тому юридична особа                            ПП «Меридіан-2000» підлягає припиненню.

Відповідно до ч.1 ст.71 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 72 цього Кодексу, а суд згідно ст.86 цього Кодексу, оцінює  докази, які є у справі, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебічному, повному та об‘єктивному дослідженні.  

З урахуванням викладеного, позовні вимоги є обґрунтованими, а тому підлягають задоволенню повністю.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України судові витрати по справі з Відповідача не стягуються.

 Керуючись  ст.ст.14, 70, 71, 86, 94, 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб – підприємців», суд   

                                                         ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Західно-Донбаської об’єднаної державної податкової інспекції до Приватного підприємства «Меридіан-2000» про припинення юридичної особи - задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу Приватне підприємство «Меридіан-2000»  (51400, м.Павлоград, вул.Дніпровська, буд.112, кв.2, код ЄДРПОУ 35864853).

Копію постанови направити сторонам та Державному реєстратору для внесення відповідного запису до ЄДР.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано.

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, постанова суду набирає законної сили після закінчення цього строку.

Постанова суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження через Дніпропетровський окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня складання постанови у повному обсязі, а апеляційна скарга на постанову суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Текст постанови у повному обсязі виготовлений 26.04.2010 р.

 

Суддя                      < (підпис) > 

< Список >

< Список >

< Список >

Г. В. Потолова

< суддя учасник колегії > 

< ПІБ Судді >

< ПІБ Судді >

                                                                         

Дата ухвалення рішення03.06.2010
Оприлюднено09.09.2010
Номер документу9791371
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2881/10/0470

Ухвала від 01.03.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Потолова Ганна Володимирівна

Постанова від 03.06.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Потолова Ганна Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні