Постанова
від 05.06.2010 по справі 2а-16741/09/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

05.06.10 < копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 травня 2010 р. Справа № 2а-16741/09/0470

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Турлакової Н. В. < Текст >

при секретарі Ричці Р.Ю.

за участю:

представник позивача

відповідач не з' явився (заява про розг ляд справи без його участі)

не з"явився

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у місті Дніпропетровську адміністр ативну справу за адміністрат ивним позовом Покровської мі жрайонної державної подактв ої інспекції Дніпропетровсь кої області до Фермерського господарства "ПП Демченко" пр о припинення юридичної особи , -

ВСТАНОВИВ:

Покровська міжрайонн а державна подактва інспекці я Дніпропетровської області звернулася з позовом до суду , в якому просила:

-припинити юридичну особу - Фермерське господарство "ПП Демченко".

В обґрунтування позову поз ивач зазначив, що відповідач перебуває на обліку у Покров ській міжрайонній державній подактвій інспекції Дніпроп етровської області як платни к податків та інших обов'язко вих платежів, проте декларац ії та документи податкової з вітності ним не подаються з 01. 06.2007 року, заборгованості по пл атежам до бюджету не має.

Представник позивача до су ду не з' явився, надав заяву в якій просить справу розгляд ати без участі позивача.

Відповідач до суду не з'явив ся, про дату, час та місце пров едення судового засідання на лежним чином повідомлений. В ідповідачем не було подано п исьмових заперечень на позов чи доказів, які б спростовува ли заявлені позовні вимоги.

Дослідивши чинне законода вство та матеріали справи, су д доходить висновку, що позов на заява підлягає задоволенн ю.

Судом встановлено, матеріа лами справи підтверджено, що Фермерське господарство "ПП Демченко" зареєстроване Вас ильківською районною держав ною адміністрацією 17.01.2007 року т а знаходиться на обліку у Пок ровській міжрайонній держав ній подактвій інспекції Дніп ропетровської області і відп овідно до законодавства є пл атником податків і зборів.

Відповідно до п.2 ст.9 Закону У країни «Про систему оподатку вання» платники податків і з борів (обов'язкових платежів ) зобов'язані подавати до держ авних податкових органів та інших державних органів відп овідно до законів декларації , бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, п ов'язані з обчисленням і спла тою податків і зборів (обов'яз кових платежів).

Згідно з довідкою, виданою П окровської міжрайонної держ авної подактвої інспекції Дн іпропетровської області, дек ларація про доходи відповіда чем не подавалася 01.06.2007 року.

Частиною 2 статті 38 Закону Ук раїни «Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців» встановл ено, що підставами для постан овляння судового рішення щод о припинення юридичної особи , що не пов'язано з банкрутство м юридичної особи, зокрема є н еподання протягом року орган ам державної податкової служ би податкових декларацій, до кументів фінансової звітнос ті відповідно до закону.

Інструкцією про порядок об ліку платників податків, зат вердженою наказом Державної податкової адміністрації Ук раїни від 19.02.1998 № 80, зареєстрован ого в Міністерстві юстиції У країни 14.12.1998 за № 791/3231, передбачен о, якщо платник податків не м ає заборгованості перед бюдж етом та у разі неподання прот ягом одного року в органи дер жавної податкової служби под аткових декларацій, документ ів бухгалтерської звітності , керівник органу державної п одаткової служби приймає ріш ення у вигляді розпорядження відносно суб'єкта господарю вання - про звернення до суду а бо господарського суду із за явою (позовною заявою) про при пинення юридичної особи.

Позивачем подано документ и, які підтверджують відсутн ість у відповідача заборгова ності перед бюджетом.

З урахуванням сукупності в икладених обставин, враховую чи вимоги чинного законодавс тва, суд доходить висновку пр о задоволення позову.

Керуючись ст.ст. 162,163 Кодек су адміністративного судочи нства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов Покровської міжрайонної д ержавної подактвої інспекці ї Дніпропетровської області до Фермерського господарств а "ПП Демченко" про припинення юридичної особи задовольнит и.

Припинити юридичну особу - Фермерське господарство "ПП Демченко" (52600, Дніпропетровськ а область смт. Васильківка, ву л. Фрунзе, 39, код ЄДРПОУ 34610908).

Копію постанови направити Васильківській районній дер жавній адміністрації (52600, Дніп ропетровська область, смт. Ва силіківка, вул. Партизанська , 150) для виконання вимог статт і 38 Закону України “Про держав ну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємці в”.

Судові витрати віднести за рахунок Державного бюджету України.

Постанова суду наби рає законної сили після закі нчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, я кщо таку заяву не було подано .

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але а пеляційна скарга не була под ана у строк, постанова суду на бирає законної сили після за кінчення цього строку.

Постанова суду може бути ос каржена до Дніпропетровсько го апеляційного адміністрат ивного суду шляхом подачі за яви про апеляційне оскарженн я через Дніпропетровський ок ружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня ск ладання постанови у повному обсязі, а апеляційна скарга н а постанову суду подається п ротягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Повний текст постанови скл адений 17 травня 2010 року.

Суддя < (підпис) >

< Список >

< Список >

< Список > Н.В. Турлакова

< суддя учасник колегії >

< ПІБ Судді >

< ПІБ Судді >

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.06.2010
Оприлюднено09.09.2010
Номер документу9791460
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-16741/09/0470

Постанова від 05.06.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турлакова Наталія Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні