Постанова
від 29.04.2010 по справі 2-а-1401/10/1970
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2-а-1401/10/1970

"29" квітня 2010 р.Тернопіль ський окружний адміністра тивний суд в складі:

головуючої Дерех Н.В.

секре таря Валь чук І.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі су ду в м. Тернополі адміністрат ивну справу за адміністратив ним позовом Тернопільсько ї об' єднаної державної по даткової інспекції до Дочірн ього підприємства торгового дому «Вінтер», третя особа, як а не заявляє самостійних вим ог на предмет спору і виступа є на стороні позивача Відді л державних реєстраторів Тернопільської міської ра ди про припинення юридичної особи, суд

В С Т А Н О В И В:

Тернопільська об' єднана державна податкова ін спекція (надалі позивач) звер нулася до суду з адміністрат ивним позовом до Дочірнього підприємства торгового дому «Вінтер»(надалі відповідач) , третя особа, яка не заявляє с амостійних вимог на предмет спору і виступає на стороні п озивача Відділ державни х реєстраторів Тернопільс ької міської ради про припи нення юридичної особи, посил аючись на те, що відповідач по справі більше одного року не подає до органів державної п одаткової служби документів податкової звітності, а саме - з 08.11.2006 року, що згідно ч.2 ст.38 З акону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців»в ід 15.05.2003 року №755-IV є підставою для постановлення судового ріше ння про припинення юридичної особи.

Представник позивача Тер нопільської об' єднаної д ержавної податкової інспекц ії у судовому засіданні позо в підтримав в повній мірі та п росив суд задовольнити позов ні вимоги у повному обсязі з м отивів, викладених у позовні й заяві.

Представник відповідача в судове засідання не прибув з невідомих на те суду причин, х оча про дату, час та місце судо вого розгляду був повідомлен ий належним чином, що не переш коджає розгляду справи по су ті за наявності достатніх до кументів про права і обов' я зки сторін.

Представник третьої особи , яка не заявляє самостійних в имог на предмет спору і висту пає на стороні позивача - В ідділ державних реєстрато рів Тернопільської місь кої ради в судове засідання н е прибув з невідомих на те суд у причин, хоча про дату, час та місце судового розгляду був повідомлений належним чином .

Суд, в судовому засіданні за слухавши пояснення представ ника позивача, дослідивши пр едставлені докази по справі у їх сукупності приходить до висновку, що вимоги позивача є обґрунтованими, відповіда ють дійсним обставинам та ма теріалам справи, ґрунтуються на вимогах чинного законода вства, а отже, підлягають до за доволення, виходячи з наступ них міркувань.

Згідно свідоцтва про держа вну реєстрацію юридичної осо би Дочірнє підприємство торг овий дім «Вінтер»21.06.1995 року зар еєстроване - Виконавчим ком ітетом Тернопільської м іської ради, як юридична особ а за адресою: вул. За Рудкою, 35/32, м. Тернопіль, ідентифікацій ний код - 22599641.

З 28.06.1995 року відповідач переб уває на обліку в Тернопільс ькій об' єднаній державні й податковій інспекції.

Як вбачається з довідки № 3634/ 02 від 01.04.2010 року, виданої Управлі нням Пенсійного фонду Україн и в місті Тернополі, Дочірнє п ідприємство торговий дім «Ві нтер»зареєстроване як платн ик страхових внесків на зага льнообов' язкове державне п енсійне страхування і заборг ованості по їх сплаті не має.

Згідно п.2, ч.1,ст.9 Закону Украї ни «Про внесення змін до Зако ну України “Про систему опод аткування” №77/97-ВР від 18.02.1997 року платники податків і зборів (о бов' язкових платежів) зобов ' язані подавати до державни х податкових органів та інши х державних органів відповід но до законів декларації, бух галтерську звітність та інші документи і відомості, пов' язані з обчисленням та сплат ою податків і зборів (обов' я зкових платежів).

Відповідно до довідки пози вача від 09.04.2010 року відповідаче м звітність про господарську діяльність не подавалась з 08. 11.2006 року, тобто більше одного р оку не подає до органів держа вної податкової служби докум ентів податкової звітності, заборгованості перед бюджет ами та державними цільовими фондами не має.

В силу вимог п.4 ч.2 статті 38 Зак ону України “Про державну ре єстрацію юридичних осіб та ф ізичних осіб - підприємців” , підставами для постановлен ня судового рішення про прип инення юридичної особи, що не пов' язано з банкрутством ю ридичної особи є неподання п ротягом року органам державн ої податкової служби податко вих декларацій, документів ф інансової звітності відпові дно до закону.

Таким чином, в судовому засі данні встановлено факт не по дання відповідачем - Дочірні м підприємством торговим дом ом «Вінтер»документів подат кової звітності з 08.11.2006 року, то бто більше одного року до поз ивача Тернопільської об ' єднаної державної податко вої інспекції, на обліку якої відповідач перебуває як пла тник податків, податкових де кларацій, документів фінансо вої звітності відповідно до закону, що є підставою для при пинення юридичної особи.

Враховуючи вищевикладене суд вважає що позовні вимоги є підставними, відповідають дійсним обставинам та матер іалам справи, ґрунтуються на вимогах чинного законодавст ва, не заперечені в установле ному порядку відповідачем, а тому підлягають до задоволе ння в повному обсязі.

керуючись ст.ст.50,86,158,163,186 КАС України, ст.9 ч.1 п.2 Закону Украї ни “Про внесення змін до Зако ну України «Про систему опод аткування”, ст.38 ч.2 п.4 Закону Ук раїни “Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців”, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Позов Тернопільськ ої об' єднаної державної п одаткової інспекції до Дочір нього підприємства торговог о дому «Вінтер», третя особа, я ка не заявляє самостійних ви мог на предмет спору і виступ ає на стороні позивача Відд іл державних реєстраторів Тернопільської міської ради про припинення юридичн ої особи - задовольнити.

Припинити юридичну особу - Д очірнє підприємство торгови й дім «Вінтер»(вул. За Рудкою, 35/32, м. Тернопіль), ідентифікаці йний код - 22599641.

Копію постанови направити Відділу державних реєст раторів Тернопільської міської ради.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку на її апеляційне оскаржен ня.

Постанова може бути ос каржена до Львівського апеля ційного адміністративного с уду через Тернопільський окружний адміністративний суд шляхом подання заяви про апеляційне оскарження протя гом десяти днів з дня проголо шення та апеляційної скарги протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційн е оскарження або без поперед нього подання такої заяви, у с трок, встановлений для її под ання.

Головуючий суддя Дерех Н.В.

копія вірна

Суддя Дерех Н.В.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.04.2010
Оприлюднено01.09.2010
Номер документу9793589
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-1401/10/1970

Ухвала від 19.04.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Дерех Н.В.

Постанова від 29.04.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Дерех Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні