Ухвала
від 29.06.2021 по справі 946/8966/19
ІЗМАЇЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 946/8966/19

Провадження № 2/946/524/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 червня 2021 року

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

в складі: головуючого - судді Баннікової Н.В.

при секретарі - Зубенко Л.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Ізмаїл клопотання в.о. начальника Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) про заміну сторони позивача, -

ВСТАНОВИВ:

У проваджені Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області знаходиться цивільна справа за позовом Державної екологічної інспекції в Одеській області до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу.

В.о. начальника Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) до суду подано заяву про заміну позивача. Заява обґрунтована тим, що постановою КМУ від 09.09.2020 року № 802 Про утворення міжрегіональних територіальних органів та ліквідацію територіальних органів Державної екологічної інспекції утворено, як юридичну особу публічного права, зокрема, Державну екологічну інспекцію Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області), ліквідовано як юридичну особу публічного права Державну екологічну інспекцію в Одеській області та державну екологічну інспекцію у Миколаївській області, а її повноваження та функції передано Державній екологічній інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області).

Вивчивши заяву та матеріали справи, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що постановою КМУ від 09.09.2020 року № 802 Про утворення міжрегіональних територіальних органів та ліквідацію територіальних органів Державної екологічної інспекції утворено як юридичну особу публічного права Державну екологічну інспекцію Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області), ліквідовано як юридичну особу публічного права Державну екологічну інспекцію в Одеській області та державну екологічну інспекцію у Миколаївській області, а її повноваження та функції передано Державній екологічній інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області).

Згідно ч.1 ст.104 ЦК України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації.

Відповідно ч.1 ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

За таких обставин, суд приходить до висновку щодо необхідності задоволення клопотання.

Керуючись ч.1 ст.55, ст.260, 353 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання в.о. начальника Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) про заміну сторони позивача - задовольнити.

Замінити позивача Державну екологічну інспекцію в Одеській області на належного позивача - Державну екологічну інспекцію Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) (адреса: 65058, м.Одеса, пр.Шевченка,12).

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя: /підпис/

З оригіналом згідно:

Суддя: Н.В.Баннікова

Дата ухвалення рішення29.06.2021
Оприлюднено30.06.2021
Номер документу97941201
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —946/8966/19

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Баннікова Н. В.

Рішення від 06.10.2021

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Баннікова Н. В.

Рішення від 06.10.2021

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Баннікова Н. В.

Ухвала від 29.06.2021

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Баннікова Н. В.

Ухвала від 12.02.2020

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Баннікова Н. В.

Ухвала від 17.12.2019

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Баннікова Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні