Ухвала
від 29.06.2021 по справі 905/3059/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м. Харків, пр. Науки, 5, тел.:(057) 702-07-99, факс: (057) 702-08-52,

гаряча лінія: (096) 068-16-02, E-mail: inbox@dn.arbitr.gov.ua,

код ЄДРПОУ: 03499901, UA628999980313141206083020002


У Х В А Л А

у справі про банкрутство

29.06.2021 Справа № 905/3059/13

Господарський суд Донецької області у складі судді Лейби М.О. при секретарі судового засідання Григор`євій М.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за заявою кредитора ОСОБА_1 , м.Макіївка, Донецька область

до боржника Колективного підприємства «Генічеський рибколгосп «Ревхвиля» , м.Генічеськ (м.Макіївка)

про банкрутство

керуючий санацією - арбітражний керуючий Карауш Ю.В.

Представники сторін:

від кредиторів: Шаповал Д.В. (в режимі відеоконференції)

від боржника: не з`явився

керуючий санацією: арбітражний керуючий Карауш Ю.В.

ВСТАНОВИВ

В провадженні Господарського суду Донецької області на стадії процедури санації знаходиться справа про банкрутство Колективного підприємства «Генічеський рибколгосп «Ревхвиля» , повноваження керуючого санацією виконує арбітражний керуючий Карауш Ю.В.

Згідно з матеріалами відновленої справи ухвалою від 10.07.2013 затверджений реєстр вимог кредиторів, ухвалою від 03.09.2013 введена процедура санації боржника та 15.04.2014 затверджений, схвалений комітетом кредиторів, план санації Колективного підприємства «Генічеський рибколгосп «Ревхвиля» , про що постановлено відповідну ухвалу суду.

Ухвалою від 13.03.2019 визнано кредиторські вимоги Головного управління ДФС у Херсонський області, Автономної Республіці Крим та м.Севастополі.

Ухвалою від 03.12.2019 замінено кредитора Головне управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі на Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі.

Ухвалою від 16.03.2021 замінено кредиторів ОСОБА_2 та ОСОБА_3 на їх правонаступника ОСОБА_1 .

16.04.2021 до канцелярії суду надійшли: заява керуючого санацією про затвердження мирової угоди та припинення провадження у справі; звіт керуючого санацією про проведену роботу, звіт арбітражного керуючого про нарахування і виплату грошової винагороди за період з 18.12.2019 по 31.03.2021. Розгляд заяви призначений в судовому засіданні 25.05.2021.

Ухвалою від 25.05.2021 розгляд справи відкладений на 29.06.2021.

Ухвалою від 24.06.2021 замінено кредитора Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі (код ЄДРПОУ 43143201) на процесуального правонаступника Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі (код ЄДРПОУ 43995495).

29.06.2021 до канцелярії суду від кредитора ОСОБА_1 надійшло клопотання про проведення засідання суду 29.06.2021 без її участі, у зв`язку із неможливістю бути присутньою у даному засіданні за станом здоров`я. Згідно поданого клопотання кредитор підтримує заяву керуючого санацією про затвердження мирової угоди.

На електронну адресу суду 29.06.2021 від керуючого санацією надійшло клопотання про долучення до матеріалів справи реєстру вимог кредиторів станом на 25.06.2021.

У судовому засіданні 29.06.2021 керуючий санацією надала пояснення по суті поданої заяви про затвердження мирової угоди та просила її задовольнити.

Від кредиторів заперечень щодо затвердження мирової угоди, заяв чи клопотань про відкладення розгляду справи до суду не надходило.

Заслухавши керуючого санацією та представника кредитора, дослідивши мирову угоду та інші надані суду документи, перевіривши матеріали справи суд дійшов висновку, що мирова угода від 09.04.2021 підлягає затвердженню виходячи з наступного:

Відповідно до статті 7 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом (далі - Закон про банкрутство) мирова угода є однією із судових процедур, яка застосовується до боржника з метою відновлення його платоспроможності.

Під мировою угодою у справі про банкрутство розуміється домовленість між боржником і кредиторами стосовно відстрочки та/або розстрочки, а також прощення (списання) кредиторами боргів боржника, яка оформляється шляхом укладення угоди між сторонами (частина 1 статті 77 Закону).

Мирова угода у справі про банкрутство є способом відновлення платоспроможності боржника та рівномірного/пропорційного задоволення грошових вимог кредиторів. Укладена та затверджена судом мирова угода повертає боржнику його майнову та організаційну незалежність як учасника господарського обігу та змінює умови виконання грошових зобов`язань перед кредиторами. Належне та повне виконання боржником мирової угоди свідчить про спроможність такого боржника як повноцінного учасника господарського обігу (правова позиція, викладена в постанові Верховного Суду від 09.07.2020 у справі № 910/26972/14).

Згідно із статтею 78 Закону про банкрутство мирова угода може бути укладена тільки щодо вимог, забезпечених заставою, вимог другої та наступних черг задоволення вимог кредиторів, визначених цим Законом.

У разі якщо умови мирової угоди передбачають розстрочку чи відстрочку або прощення (списання) боргів чи їх частини, орган стягнення зобов`язаний погодитися із задоволенням частини вимог з податків, зборів (обов`язкових платежів) на умовах такої мирової угоди з метою забезпечення відновлення платоспроможності підприємства. При цьому податковий борг, який виник у строк, що передував трьом повним календарним рокам до дня подання заяви про порушення справи про банкрутство до господарського суду, визнається безнадійним та списується, а податкові зобов`язання чи податковий борг, які виникли у строк протягом трьох останніх перед днем подання заяви про порушення справи про банкрутство до господарського суду календарних років, розстрочується (відстрочується) або списується на умовах мирової угоди. Зазначену мирову угоду підписує керівник відповідного органу доходів і зборів за місцезнаходженням боржника.

Не підлягає прощенню (списанню), відстрочці та/або розстрочці за умовами мирової угоди заборгованість із заробітної плати перед працюючими та звільненими працівниками банкрута, грошові компенсації за невикористані дні щорічної відпустки та додаткової відпустки працівникам, які мають дітей, інші кошти, належні працівникам у зв`язку з оплачуваною відсутністю на роботі (оплата часу простою не з вини працівника, гарантії на час виконання державних або громадських обов`язків, гарантії і компенсації при службових відрядженнях, гарантії для працівників, що направляються для підвищення кваліфікації, гарантії для донорів, гарантії для працівників, що направляються на обстеження до медичного закладу, соціальні виплати у зв`язку з тимчасовою втратою працездатності за рахунок коштів підприємства тощо), а також вихідної допомоги, належної працівникам у зв`язку з припиненням трудових відносин.

Не підлягає прощенню (списанню) за умовами мирової угоди заборгованість із сплати страхових внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування та інше соціальне страхування, невикористаних та своєчасно не повернутих коштів Фонду соціального страхування України.

Погашення вимог кредиторів за умовами мирової угоди здійснюється з дотриманням черговості, встановленої цим Законом.

Для кредиторів, які не брали участі в голосуванні або проголосували проти укладення мирової угоди, не можуть бути встановлені умови гірші, ніж для кредиторів, які висловили згоду на укладення мирової угоди, вимоги яких віднесені до однієї черги.

Згідно із частиною 8 статті 26 Закону про банкрутство до компетенції комітету кредиторів належить, зокрема, прийняття рішення про підготовку та укладення мирової угоди.

З матеріалів справи вбачається, що на засіданні комітету кредиторів від 09.04.2021 було прийнято рішення, оформлене протоколом №6, про укладення мирової угоди з метою розрахунків з кредиторами та відновлення платоспроможності боржника на умовах та в порядку, визначених мировою угодою (текст мирової угоди додається). Відповідне рішення було прийнято одноголосно.

На засіданні комітету кредиторів був присутній представник кредитора (голови комітету кредиторів) Анастасової Т.М., з правом дорадчого голосу керуючий санацією - арбітражний керуючий Карауш Ю.В. Про місце, час та дату засідання комітету кредиторів всі кредитори були повідомлені своєчасно та належним чином, що підтверджується надати доказами (повідомленнями про скликання комітету кредиторів №02-33-21/92 від 25.03.2021, описами вкладення та накладним АТ Укрпошта від 26.03.2021).

Зі змісту мирової угоди від 09.04.2021 вбачається, що метою її укладання є відновлення платоспроможності боржника та погашення його заборгованості на умовах відстрочення та розстрочення виплати боргів кредиторам (пункт 2.2. мирової угоди).

Також умови укладеної мирової угоди передбачають, що ця угода стосується непогашених вимог кредиторів до боржника, вимоги яких включені до реєстру кредиторів.

Відповідно до пункту 2.4. мирової угоди, джерелами погашення вимог, що передбачають відстрочку (розстрочку) боргу боржника перед кредиторами, є грошові кошти, отримані за результатами господарської діяльності боржника, будь-які інші джерела доходів, не заборонені чинним законодавством України.

На дату підписання мирової угоди у боржника не існує зобов`язань перед кредиторами, вимоги яких забезпечені заставою.

Заборгованість боржника перед кредитором Головним управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі в розмірі 3524,00грн. (вимоги першої черги) та в сумі 23870,72грн. (вимоги другої черги) погашена боржником до підписання цієї мирової угоди (пункти 3.2. та 3.3. мирової угоди).

Сторони досягли згоди, що вимоги третьої та шостої черги кредитора Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі в розмірі 1355033,29грн. не включається до мирової угоди, оскільки є погашеними у відповідності до рішення Херсонського окружного адміністративного суду від 11.03.2019 у справі №540/2114/18, яким скасовано податкове повідомлення-рішення №0088191203 від 03.09.2018 на загальну суму 1195771,00грн. та нарахована у зв`язку з його несплатою пеня в розмірі 159262,29грн. (пункт 3.5. мирової угоди).

Сторони врахували, що у зв`язку із укладенням цієї мирової угоди, закриттям провадження у справі про банкрутство боржника та відновленням діяльності підприємства, вимоги кредитора - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області, в розмірі капіталізованих платежів для задоволення вимог, що виникли із зобов`язань підприємства перед громадянами внаслідок заподіяння шкоди їх життю і здоров`ю, в сумі 245106,76грн., та які віднесені до вимог другої черги задоволення, не є предметом даної мирової угоди та погашенню не підлягають оскільки відповідно до пункту 5 частини 1 статті 11 Закону України Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування джерелами формування коштів Фонду соціального страхування України є капіталізовані платежі, що надійшли у випадках ліквідації страхувальників у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України. Отже, капіталізація платежів здійснюється тільки у випадку ліквідації юридичної особи - страхувальника. Внаслідок застосування до боржника процедури укладання мирової угоди, КП Генічеський рибколгосп Ревхвиля не ліквідується, а сплачує внески до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України згідно з чинним законодавством (пункт 3.4. мирової угоди).

Частиною другою статті 1205 ЦК України встановлено, що у разі ліквідації юридичної особи платежі, належні потерпілому або особам, визначеним статтею 1200 цього Кодексу, мають бути капіталізовані для виплати їх потерпілому або цим особам у порядку, встановленому законом або іншим нормативно-правовим актом.

Постановою Кабінету Міністрів України від 04.12.2019 № 986 затверджено Порядок капіталізації платежів до Фонду соціального страхування України у випадках ліквідації страхувальників (надалі - Порядок).

Відповідно до цього Порядку здійснюється капіталізація платежів до Фонду соціального страхування України у випадках ліквідації (зокрема у зв`язку з банкрутством) страхувальника (далі - платежі) для задоволення вимог, що виникли із його зобов`язань внаслідок заподіяння шкоди життю та здоров`ю застрахованим особам.

У цьому Порядку термін «капіталізація платежів» означає визначення суми грошових зобов`язань страхувальника у випадку його ліквідації (зокрема у зв`язку з банкрутством), що виникли внаслідок заподіяння шкоди життю та здоров`ю застрахованим особам, які належить сплатити до Фонду соціального страхування України для забезпечення страхових виплат і витрат за загальнообов`язковим державним соціальним страхуванням від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності.

Відповідно до статті 46 Закону України Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності фінансування Фонду соціального страхування від нещасних випадків здійснюється за рахунок: внесків роботодавців; капіталізованих платежів, що надійшли у випадках ліквідації страхувальників та інше.

Капіталізація виплат майбутніх періодів, пов`язаних з відшкодуванням шкоди, заподіяної життю і здоров`ю громадян, повинна проводитись саме в період ліквідаційної процедури банкрута, оскільки саме після визнання підприємства банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури підприємницька діяльність підприємства закінчується та строк виконання всіх його грошових зобов`язань вважається таким, що настав.

Отже, можливість задоволення (погашення) капіталізованих платежів Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Херсонській області виникла б у підприємства-боржника тільки в разі його переходу до ліквідаційної процедури.

Такі положення ґрунтуються на вимогах законодавства, позаяк вказані кредиторські вимоги Фонду, відповідно статті 45 Закону про банкрутство, Закону України Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності , постанови Кабінету Міністрів України №986 від 04.12.2019 підлягають погашенню лише в разі ліквідації боржника (страхувальника). В разі відновлення його платоспроможності, в тому числі у зв`язку із укладенням цієї мирової угоди вимоги щодо капіталізації таких коштів та їх відшкодування втрачають чинність.

В іншому випадку порушується вимога статті 45 Закону про банкрутство, Закону України Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання та Порядку від 04.12.2019 №986.

У згаданій нормі статті 78 Закону про банкрутство відсутнє пряме посилання на вимоги капіталізованих платежів. Однак, це не означає можливість погашення цих вимог на цій стадії розгляду справи про банкрутства. Погашення таких вимог за умовами мирової угоди, прямо суперечитиме наведеним правовим нормам, а тому не може вважатись законним.

Відповідно до пункту 3.6. мирової угоди загальний розмір кредиторської заборгованості боржника, яка підлягає погашенню за цією мировою угодою, становить 4487539,07грн.

Згідно з пунктом 4.1. мирової угоди, боржник приступає до виконання зобов`язань перед кредиторами після затвердження мирової угоди господарським судом Донецької області.

Кредиторські вимоги третьої черги, включені до реєстру вимог кредиторів, на загальну суму 107459,07грн. погашаються боржником, рівними сумами щомісячно до 15 числа кожного місяця протягом 12 місяців, починаючи з місяця, наступного за місяцем, в якому буде затверджена ця мирова угода (пункт 4.2. мирової угоди).

Кредиторські вимоги четвертої черги, включені до реєстру вимог кредиторів, на загальну суму 4380080,00грн., погашаються боржником, рівними сумами щомісячно до 15 числа кожного місяця протягом 36 місяців, починаючи з місяця, наступного за місяцем, в якому боржником будуть погашені вимоги третьої черги (пункт 4.3. мирової угоди).

Пунктом 4.4. мирової угоди передбачено право боржника достроково виконати свої зобов`язання перед кредиторами, але із дотриманням черговості, визначеної Законом про банкрутство.

Мирова угода вступає в силу з дати її затвердження господарським судом (пункт 5.1. мирової угоди).

Виходячи з викладеного, суд дійшов висновку, що мирова угода відповідає положенням чинного законодавства, за умовами мирової угоди погашення вимог кредиторів буде здійснюватися з дотриманням черговості, встановленої Законом.

Мирова угода підписана керуючим санацією - арбітражним керуючим Карауш Ю.В., головою комітету кредиторів ОСОБА_1 та представником кредитора Головне управління ДПС у Херсонській області, АР Крим та м.Севастополі.

Таким чином, оскільки мирова угода укладена у поряду встановленому Законом та її умови не суперечать законодавству, суд дійшов висновку про задоволення заяви керуючого санацією та затвердження мирової угоди в наступній редакції:

МИРОВА УГОДА

за справою № 905/3059/13

про банкрутство Колективне підприємство Генічеський рибколгосп Ревхвиля

Дев`яте квітня 2021 року місто Генічеськ Херсонської області

Колективне підприємство Генічеський рибколгосп Ревхвиля , зареєстроване в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (надалі - ЄДР): дата державної реєстрації 29.10.1996 р., дата запису 16.01.2009 р., номер запису 1 487 120 0000 0008 89, код платника податків згідно з ЄДРПОУ або податковий номер 03889474, місцезнаходження: 8457175500, Херсонська обл., м. Генічеськ, Фрунзенське шосе, буд. 4, стосовно якого Ухвалою господарського суду Донецької області від 03.09.2013 р. по справі про банкрутство № 905/3059/13 введено процедуру санації (далі - КП Генічеський рибколгосп Ревхвиля , Боржник ), в особі керуючого санацією - арбітражного керуючого Карауш Юлії Вікторівни, свідоцтво про право здійснення діяльності арбітражного керуючого №1051, видане 11.07.2013 р. Міністерством юстиції України (строк дії свідоцтва є необмеженим), з однієї сторони, та

Кредитори КП Генічеський рибколгосп Ревхвиля , що визначені за справою про банкрутство № 905/3059/13 (надалі - Кредитори), в особі Голови комітету кредиторів Боржника - фізичної особи ОСОБА_1 , паспорт серія НОМЕР_1 , виданий Центрально-Міським РВ Макіївським УМВС України в Донецькій області 19.06.1999 р., РНОКПП НОМЕР_2 , що діє на підставі рішення Комітету кредиторів КП Генічеський рибколгосп Ревхвиля , з іншої сторони,

надалі спільно іменовані також як Сторони , керуючись положеннями Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом уклали мирову угоду у справі № 905/3059/13 в Господарському суді Донецької області про банкрутство КП Генічеський рибколгосп Ревхвиля , з метою розрахунків з кредиторами та відновлення платоспроможності Боржника на умовах та в порядку, визначених цією Мировою угодою.

І. Загальні положення

1.1. Ухвалою господарського суду Донецької області від 03.09.2013 р. по справі № 905/3059/13 про банкрутство Колективного підприємства Генічеський рибколгосп Ревхвиля введено процедуру санації.

21.10.2019 р. набув чинності Кодекс України з процедур банкрутства (далі також - КУзПП).

Згідно п. 4 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства установлено, що з дня введення в дію цього Кодексу подальший розгляд справ про банкрутство здійснюється відповідно до положень цього Кодексу незалежно від дати відкриття провадження у справі про банкрутство, крім справ про банкрутство, які на день введення в дію цього Кодексу перебувають на стадії санації, провадження в яких

продовжується відповідно до Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом .

У зв`язку із чим, справа №905/3059/13 розглядається за нормами Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом .

1.2. Згідно з ч. 1 ст. 78 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом (далі - Закон про банкрутство ), мирова угода може бути укладена тільки щодо вимог, забезпечених заставою, вимог другої та наступних черг, визначених Законом про банкрутство.

1.3. Рішення про укладення цієї Мирової угоди від імені Кредиторів прийнято 09 квітня 2021 р. більшістю голосів кредиторів - членів комітету кредиторів КП Генічеський рибколгосп Ревхвиля , що оформлено Протоколом засідання комітету кредиторів № 6 від 09 квітня 2021 р.

II. ПРЕДМЕТ МИРОВОЇ УГОДИ

2.1.Предметом мирової угоди є домовленість між Боржником та Кредиторами, що визначені такими за справою про банкрутство № 905/3059/13, стосовно погашення Боржником кредиторської заборгованості на умовах, викладених у даній Мировій угоді, з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків Сторін.

2.2.Метою мирової угоди є відновлення платоспроможності Боржника та погашення його заборгованості на умовах відстрочення та розстрочення виплати боргів Кредиторам.

2.3.Загальний розмір вимог Кредиторів, що підлягає погашенню по цій Мировій угоді становить 4 487 539,07 грн. (чотири мільйони чотириста вісімдесят сім тисяч п`ятсот тридцять дев`ять гривень 07 копійок).

2.4.Джерелами погашення вимог, включених до реєстру вимог Кредиторів за справою № 905/3059/13 про банкрутство КП Генічеський рибколгосп Ревхвиля , що передбачають відстрочку (розстрочку) боргу Боржника перед Кредиторами, є грошові кошти, отримані за результатами господарської діяльності Боржника, будь-які інші джерела доходів, не заборонені чинним законодавством України.

III. ВІДОМОСТІ ПРО КРЕДИТОРСЬКІ ВИМОГИ ЗА СПРАВОЮ ПРО БАНРУТСТВО, ВІДНОСНО ЯКИХ УКЛАДАЄТЬСЯ

МИРОВА УГОДА

3.1.У відповідності до матеріалів справи № 905/3059/13 про банкрутство Колективного підприємства Генічеський рибколгосп Ревхвиля до реєстру вимог кредиторів Колективного підприємства Генічеський рибколгосп Ревхвиля включена кредиторська заборгованість загальною сумою 6 115 073,84 грн., а саме:

Вимоги першої черги на загальну суму 3 524,00 грн. в т.ч.:

- Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі - 3 524,00 грн.;

Вимоги другої черги на загальну суму - 268 977,48 грн, у т.ч.:

- Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі - 23 870,72 грн.;

- Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області - 245 106,76 грн.

Вимоги третьої черги на суму 1 064 075,87 грн, у т.ч.:

- Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі 1 064 075,87 грн;

Вимоги четвертої черги на загальну суму 4 380 080,00 гри., грн, у т.ч.:

- ОСОБА_1 - 3 900 080,00 грн.

- ОСОБА_1 - 480 000,00 грн.

Вимоги п`ятої черги відсутні.

Вимоги шостої черги на суму 398 416,49 грн. у т. ч.:

- Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі - 398 416,49 грн.;

Вимоги, забезпечені заставою майна боржника відсутні.

3.2.Вимоги першої черги перед Головним управлінням ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі в розмірі 3524,00 грн. погашені Боржником до підписання цієї Мирової угоди.

3.3.Кредиторські вимоги другої черги перед Головним управлінням ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі в розмірі 23 870,72 грн. погашені Боржником до підписання цієї Мирової угоди.

3.4.Вимоги другої черги Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області на суму 245 106,76 грн. не включаються до цієї Мирової угоди оскільки за приписами п. 5 ч. 1 ст. 11 Закону України Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування джерелами формування коштів Фонду соціального страхування України є капіталізовані платежі, що надійшли у випадках ліквідації страхувальників у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України. Отже, капіталізація платежів здійснюється тільки у випадку ліквідації юридичної особи - страхувальника. Внаслідок застосування до боржника процедури укладення мирової угоди, КП Генічеський рибколгосп Ревхвиля не ліквідується, а за таких обставин, капіталізація платежів не повинна здійснюватися. Страхувальник має сплачувати внески до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України згідно з чинним законодавством.

3.5.Вимоги третьої та шостої черги, визнані за Головним управлінням ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі, в загальному розмірі 1 355 033,29 грн. не включаються до Мирової угоди, оскільки є погашеними у відповідності до рішення Херсонського окружного адміністративного суду від 11.03.2019 р. по справі № 540/2114/18, яким скасовано податкове повідомлення-рішення № 0088191203 від 03.09.2018 р. на загальну суму 1 195 771,00 грн. та нарахована у зв`язку з його несплатою пеня в розмірі 159 262,29 грн.

3.6.Загальний розмір кредиторської заборгованості Боржника, яка підлягає погашенню за цією Мировою угодою, становить 4 487 539,07 грн.

IV. РОЗМІРИ, ПОРЯДОК І СТРОКИ ВИКОНАННЯ ЗОБОВ`ЯЗАНЬ

БОРЖНИКА

4.1.Боржник приступає до виконання зобов`язань перед Кредиторами після затвердження Мирової угоди господарським судом Донецької області.

4.2.Кредиторські вимоги третьої черги, включені до реєстру вимог кредиторів, на загальну суму 107 459,07 грн. погашаються Боржником, рівними сумами щомісячно до 15 числа кожного місяця протягом 12 місяців, починаючи з місяця, наступного за місяцем, в якому буде затверджена ця Мирова угода.

4.3.Кредиторські вимоги четвертої черги, включені до реєстру вимог кредиторів, на загальну суму 4 380 080,00 грн., погашаються Боржником, рівними сумами щомісячно до 15 числа кожного місяця протягом 36 місяців, починаючи з місяця, наступного за місяцем, в якому Боржником будуть погашені вимоги третьої черги.

4.4.Боржник має право достроково виконати свої зобов`язання перед Кредиторами, але із дотриманням черговості, визначеної Законом про банкрутство.

4.5.Умови цієї мирової угоди не можуть бути гіршими щодо кредиторів, які не брали участі в голосуванні або проголосували проти укладання мирової угоди, ніж для кредиторів, які висловили згоду на укладення Мирової угоди.

V. УМОВИ НАБРАННЯ ЧИННОСТІ МИРОВОЮ УГОДОЮ, ВИЗНАННЯ її

НЕДІЙСНОЮ ТА її РОЗІРВАННЯ

5.1.Протягом п`яти днів з дня підписання цієї Мирової угоди Керуючий санацією Боржника подає її на затвердження до господарського суду Донецької області.

5.2.Мирова угода вступає в силу з дати її затвердження господарським судом Донецької області.

5.3.Після затвердження Мирової угоди господарським судом припиняється провадження у справі № 905/3059/13 про банкрутство КП Генічеський рибколгосп Ревхвиля .

5.4.Скасування ухвали господарського суду про затвердження цієї Мирової угоди є підставою для припинення її дії з моменту укладання.

5.5.Ця Мирова угода може бути визнана недійсною лише з підстав і в порядку, що визначені чинним законодавством У країни.

5.6.Визнання Мирової угоди недійсною є підставою для поновлення провадження у справі про банкрутство КП Генічеський рибколгосп Ревхвиля в порядку, що передбачений чинним законодавством України.

5.7.В разі визнання Мирової угоди недійсною або її розірвання вимоги Кредитора відновлюються в розмірі, які були незадоволені Боржником.

5.8.Якщо інше не передбачено чинним законодавством України, визнання недійсною частини Мирової угоди не тягне за собою недійсності інших її частин у цілому, якщо Мирова угода могла б бути укладена і без виключення цієї недійсної частини.

VI. ІНШІ УМОВИ

6.1.У випадку заміни Кредитора, зазначеного у цій Мировій угоді, на підставах, встановлених ч. 1 ст. 512 Цивільного кодексу України, до нового кредитора переходять усі права та обов`язки Кредитора, зазначеного у цій Мировій угоді.

6.2.Зобов`язання по цій Мировій угоді повинні виконуватись належним чином і в установлений нею строк, одностороння відмова від виконання умов цієї Мирової угоди, а також одностороння зміна її положень не допускається, якщо інше не передбачено самою . Мирової угодою та чинним законодавством України.

6.3.Термін дії Мирової угоди припиняється після повного виконання зобов`язань Боржником за даною угодою.

6.4.Питання, що не врегульовані даною Мировою угодою, регулюються нормами Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом та інших чинних нормативно-правових актів України.

6.5.Мирова угода складена в чотирьох оригінальних примірниках по одному для Боржника, Голови комітету кредиторів, Господарського суду Донецької області та керуючого санацією КП Генічеський рибколгосп Ревхвиля . Кожен з оригінальних примірників має однакову юридичну силу.

6.6.В усьому, що не передбачено умовами цієї Мирової угоди, її Сторони керуються чинним законодавством України.

Згідно із частиною 6 статті 81 Закону про банкрутство затвердження господарським судом мирової угоди є підставою для закриття провадження у справі про банкрутство.

Відповідно до частини 4 статті 83 Закону про банкрутство у випадках, передбачених пунктами 4 - 7 частини першої цієї статті, господарський суд в ухвалі про закриття провадження у справі зазначає, що вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Суд зазначає, що на відміну від справ позовного провадження, у яких ухвали про затвердження мирової угоди є виконавчими документами і повинні відповідати вимогам статті 193 ГПК України та вимогам частин першої та другої статті 4 Закону України Про виконавче провадження , мирова угода, затверджена у справі про банкрутство, не є виконавчим документом, законом не передбачено можливості її примусового виконання, на правовідносини з виконання мирової угоди у справі про банкрутство не поширюються положення ГПК України, якими врегулюванні питання виконання мирової угоди, укладеної у справі позовного провадження (правова позиція, викладена Верховним Судом у постанові від 22.09.2020 у справі №10/5026/290/2011). Враховую вказане, суд не викладає текст мирової угоди у резолютивній частині ухвали.

Керуючись статтями 1, 2, 8, 77, 81, 83 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , статтями 3, 12, 42, 86, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

У Х В А Л И В :

Заяву керуючого санацією №02-36-21/121 від 09.04.2021 про затвердження мирової угоди у справі №905/3059/13 про банкрутство Колективного підприємства «Генічеський рибколгосп «Ревхвиля»задовольнити.

Затвердити мирову угоду від 09.04.2021 у справі №905/3059/13 про банкрутство Колективного підприємства «Генічеський рибколгосп «Ревхвиля» .

Припинити процедуру санації боржника Колективного підприємства «Генічеський рибколгосп «Ревхвиля» .

Закрити провадження у справі №905/3059/13 про банкрутство Колективного підприємства «Генічеський рибколгосп «Ревхвиля» .

Вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений Законом України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Ухвала набирає законної сили в порядку визначеному статтею 8 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (з моменту її прийняття) та може бути оскаржена в апеляційному порядку до Східного апеляційного господарського суду через Господарський суд Донецької області шляхом подачі апеляційної скарги у строки, передбачені Господарським процесуальним кодексом України.

У судовому засіданні 29.06.2021 оголошено вступну та резолютивну частини ухвали.

Повний текст ухвали складено та підписано 30.06.2021.

Суддя М.О. Лейба

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення29.06.2021
Оприлюднено30.06.2021
Номер документу97961831
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —905/3059/13

Ухвала від 29.06.2021

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба Максим Олександрович

Ухвала від 29.06.2021

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба Максим Олександрович

Ухвала від 24.06.2021

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба Максим Олександрович

Ухвала від 15.06.2021

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба Максим Олександрович

Ухвала від 15.06.2021

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба Максим Олександрович

Ухвала від 25.05.2021

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба Максим Олександрович

Ухвала від 20.04.2021

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба Максим Олександрович

Ухвала від 16.03.2021

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба Максим Олександрович

Ухвала від 16.03.2021

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба Максим Олександрович

Ухвала від 22.01.2021

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба Максим Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні