Постанова
від 06.05.2010 по справі 2-а-2151/10/2270/13
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 2-а-2151/10/2270/13

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

06 травня 2010 року м. Хмельницький

Хмельницький окружний ад міністративний суд

в складі: головуючого-судді Салюка П.І.

при секретарі Ковалю В.В.

за участі:

представника позивача: Савченка В.А.

розглянувши у судовому з асіданні адміністративну сп раву за позовом прокурора м. К ам'янець-Подільського в інте ресах держави в особі Терито ріального управління Головн ої державної інспекції на ав томобільному транспорті у Хм ельницькій області третя ос оба, яка не заявляє самостійн их вимог на предмет спору на с тороні позивача < 3-тя особа > д о Дочірнього підприємства "В ерон" приватного підприємств а "Подільська нива" третя осо ба, яка не заявляє самостійни х вимог на предмет спору на ст ороні відповідача < 3-тя особа > про стягнення фінансових с анкцій, -

В С Т А Н О В И В:

Прокурор м. Кам' янця -Подільського звернувся до с уду в інтересах держави в осо бі державного органу територ іального управління Головно ї державної інспекції на авт омобільному транспорті у Хме льницькій області з адмініст ративним позовом до дочірньо го підприємства «Верон» прив атного підприємства «Поділь ська Нива» про стягнення фін ансових санкцій на користь т ериторіального управління Г оловної державної інспекції на автомобільному транспорт і у Хмельницькій області в ро змірі 1700 грн., посилаючись на те , що за результатами перевірк и виявлено порушення вимог з аконодавства про автомобіль ний транспорт, у зв' язку з чи м визначено суму фінансових санкцій в вищезазначеному р озмірі.

Представник позивача в суд овому засіданні позовні вимо ги підтримав повністю та про сить стягнути з відповідача заборгованість у повному об' ємі.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився, хоча був нал ежним чином повідомлений про дату, час і місце судового роз гляду справи, причини неприб уття до суду не повідомив, зая в про розгляд справи за його в ідсутності чи клопотань про відкладення розгляду справи до суду не подавав.

Судом явка відповідача в су дове засідання не визнавалас я обов' язковою. За таких обс тавин, з врахуванням думки по зивача, суд вважає за можливе розглянути справу без участ і відповідача на підставі на явних доказів.

Вислухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и матеріали справи, суд знахо дить позов таким, що підлягає задоволенню.

Судом встановлено, що прове деною прокуратурою міста Кам ' янця-Подільського перевір кою дотримання законодавств а про автомобільний транспор т встановлено, що державним і нспектором територіального управління Головної державн ої інспекції на автомобільно му транспорті під час переві рки 24.11.2009 року автотранспортно го засобу ГАЗ 322132 виявлено факт надання послуг з регулярних перевезень пасажирів, без оф ормлення документів, перелік яких визначено ст.38 цього Зак ону, а саме: водій здійснював перевезення пасажирів без о формлення квитково-обліково го листа.

Згідно ст.60 Закону за поруше ння законодавства про автомо більний транспорт до суб' єк та підприємницької діяльнос ті застосовуються фінансові санкції, зокрема, за надання п ослуг з регулярних перевезен ь пасажирів, без оформлення д окументів, перелік яких визн ачено ст.38 цього закону в розм ірі ста неоподаткованих міні мумів доходів громадян.

Відповідно до п.28 Порядку зд ійснення державного контрол ю на автомобільному транспор ті фінансова санкція повинна бути перерахована суб' єкто м господарювання на зазначен ий в постанові рахунок не піз ніше ніж протягом п' ятнадця ти днів після отримання ним к опії постанови про застосува ння фінансових санкцій, про щ о повідомляється орган держа вного контролю, посадовою ос обою якого винесено відповід ну постанову.

Факт порушення підтверджу ється актом проведення перев ірки від 21.11.2009р. а також пояснен ням водія, який визнав факт по рушення.

На основі даного акту 12.01.2010 ро ку винесена постанова, якою в ідповідно до ст. 60 Закону Укра їни «Про автомобільний транс порт» на відповідача накладе но фінансові санкції у вигля ді штрафу в сумі 1700 грн. які він мав сплатити на р/р 31113106700235 ВДК у м . Кам' янці-Подільському код ЄДРПОУ 23565590, банк - УДК у Хмель ницькій області, МФО 815013, код пл атежу 21081100.

Вищевказана постанова, яка була направлена відповідачу , не була оскаржена та скасова на у встановленому законом п орядку.

За таких обставин, суд вважа є, що позовні вимоги обґрунто вані матеріалами справи, від повідають чинному законодав ству та підлягають задоволен ню.

Керуючись ст. 39, 48, 60 Закону Укр аїни «Про автомобільний тран спорт», ст.ст. 158-163, 167, 185, 186, 254 КАС Укра їни, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов - задоволити.

Стягнути з дочірнього підп риємства «Верон» приватного підприємства «Подільська Ни ва» (32300, Хмельницька область, м . Кам' янець-Подільський, вул . Хмельницьке шосе, 36, код 31878768) на користь територіального упр авління Головної державної і нспекції на автомобільному т ранспорті у Хмельницькій обл асті фінансові санкції в роз мірі 1700 (одна тисяча сімсот) грн .

Постанова відповідно до ч. 1 ст. 254 КАС України набирає зако нної сили після закінчення с троку подання заяви про апел яційне оскарження, встановле ного цим Кодексом, якщо таку з аяву не було подано.

Постанова суду може бути ос каржена до Львівського апеля ційного адміністративного с уду шляхом подання заяви про апеляційне оскарження поста нови суду та апеляційної ска рги. Заява про апеляційне оск арження постанови суду першо ї інстанції подається протяг ом десяти днів з дня складенн я постанови в повному обсязі . Апеляційна скарга на постан ову суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарже ння.

Суддя < для копії >

"Згідно з оригіналом" Суддя П.І. Салюк

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.05.2010
Оприлюднено09.09.2010
Номер документу9796241
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-2151/10/2270/13

Ухвала від 19.03.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Салюк П.І.

Постанова від 06.05.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Салюк П.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні