Постанова
від 21.04.2010 по справі 2-а-1562/10/2270
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

< для копії >

Справа № 2-а-1562/10/2270

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 квітня 2010 року м. Хмельницький

Хмельницький окружний ад міністративний суд

в складі: головуючого-судді Михайлова О.О.

при секретарі Шафіковій Ю.Е.

за участі:

представника позивача

прокурора Слободянюк Г.С.

Ільчука Ю.Ф.

розглянувши у судовому з асіданні в залі суду м. Хмельн ицького адміністративну спр аву за позовом Славутського міжрайонного прокурора в інт ересах держави в особі Управ ління Пенсійного фонду Украї ни в Славутському районі та м . Славута третя особа, яка не з аявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні поз ивача < 3-тя особа > до Приватно го підприємства "Теплий Дім-К ТВ-СЛ" третя особа, яка не зая вляє самостійних вимог на пр едмет спору на стороні відпо відача < 3-тя особа > про стягне ння заборгованості, -

В С Т А Н О В И В:

Славутський міжрайон ний прокурор в інтересах дер жави в особі управління Пенс ійного фонду України в Славу тському районі та м. Славуті з вернувся з адміністративним позовом до Хмельницького ок ружного адміністративного с уду, в якому просить стягнути з приватного підприємства « Теплий дім-КТВ-СЛ» заборгова ність по страхових внесках у розмірі 1688,40 грн. Позовні вимог и мотивовані тим, що відповід ач, маючи статус платника стр ахових внесків, не сплачує ст рахові платежі, в результаті чого станом на 29 січня 2010 року у творилась заборгованість в р озмірі 1688,40 грн.

В судовому засіданні предс тавник позивача, прокурор пі дтримали позовні вимоги і пр осили їх задовольнити.

Відповідач в судове засіда ння повторно не з' явився, хо ча був повідомлений про дату , час і місце судового розгляд у справи, причини неприбуття до суду не повідомив, заяв про розгляд справи за його відсу тності чи клопотань про відк ладення розгляду справи до с уду не подав.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, прокурора , дослідивши матеріали справ и, суд вважає, що позов підляга є задоволенню з наступних пі дстав.

Судом встановлено, що прива тне підприємство «Теплий дім -КТВ-СЛ» включено до ЄДРПОУ, ко д 33168900, та має статус юридичної о соби.

Відповідно до ст.ст. 14, 15 Закон у України «Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування» (далі - Закону) стр ахувальниками та платниками страхових внесків є підприє мства, установи і організаці ї, створені відповідно до зак онодавства України, незалежн о від форми власності, виду ді яльності та господарювання.

Відповідно до ч. 6 ст. 20 Закону страхувальник зобов'язаний нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені стр оки та в повному обсязі страх ові внески, нараховані за від повідний базовий звітний пер іод, не пізніше ніж через 20 кал ендарних днів із дня закінче ння цього періоду. Страхові в нески підлягають сплаті неза лежно від фінансового стану платника страхових внесків.

Відповідачем за листопад т а грудень 2009 року нараховані с трахові внески в сумі 1484,46 грн., щ о підтверджується копіями ро зрахунків суми страхових вне сків на загальнообов' язков е державне пенсійне страхува ння, що підлягають сплаті за л истопад та за грудень 2009 року. Р ішенням управління Пенсійно го фонду України в Славутськ ому районі та м. Славуті про за стосування фінансових санкц ій та нарахування пені від 28 г рудня 2009 року №816 до відповідач а були застосовані фінансові санкції у вигляді стягнення суми штрафу в розмірі 56,93 грн. т а нарахування пені в розмірі 147,11 грн.

Територіальні органи Пенс ійного фонду за формою і у стр оки, визначені правлінням Пе нсійного фонду, надсилають с трахувальникам, які мають не доїмку, вимогу про її сплату.

Вимога про сплату страхови х внесків від 02.02.2010 року була на діслана відповідачу, однак о станній зазначену суму не сп латив і не оскаржив вимогу у в изначений законом строк.

Сума боргу відповідача під тверджується карткою особов ого рахунку страхувальника ю ридичної особи, розрахунком зобов' язання зі сплати внес ків на загальнообов' язкове державне пенсійне страхуван ня.

Відповідно до ч. 2 ст. 106 Закону суми страхових внесків своє часно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у строки, в тому числі обчислен і територіальними органами П енсійного фонду у випадках, п ередбачених частиною третьо ю статті 20 цього Закону, вваж аються простроченою заборго ваністю із сплати страхових внесків (далі - недоїмка) і стя гуються з нарахуванням пен і та застосуванням фінансов их санкцій.

За таких умов суд вважає, що заявлені вимоги обґрунтован і, підтверджені належними до казами, через що підлягають з адоволенню в повному обсязі.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст.ст. 7 - 12, 17, 18, 70, 71, 86, 159 - 163 КАС України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Позов Славутського мі жрайонного прокурора в інтер есах держави в особі управлі ння Пенсійного фонду України в Славутському районі та м. Сл авуті до приватного підприєм ства «Теплий дім-КТВ-СЛ» задо вольнити.

Стягнути з приватного підп риємства «Теплий дім-КТВ-СЛ» (код ЄДРПОУ 33168900) на користь упр авління Пенсійного фонду Укр аїни в Славутському районі т а м. Славуті заборгованість у сумі 1688 (одна тисяча шістсот ві сімдесят вісім) грн. 40 коп.

Постанова відповідно до ч. 1 ст. 254 КАС України набирає за конної сили після закінчення строку подання заяви про апе ляційне оскарження, встановл еного цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано.

Постанова суду може бути ос каржена до Львівського апеля ційного адміністративного с уду шляхом подання заяви про апеляційне оскарження поста нови суду та апеляційної ска рги. Заява про апеляційне оск арження постанови суду першо ї інстанції подається протяг ом десяти днів з дня складенн я постанови в повному обсязі . Апеляційна скарга на постан ову суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарже ння.

Повний текст постанови виготовлено 22 квітня 2010 року

< чи набрала законної сили > < Дата набрання законної сил и >

Суддя < для копії > О.О. Михайлов

< для копії > < для копії >

Дата ухвалення рішення21.04.2010
Оприлюднено09.09.2010
Номер документу9796317
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-1562/10/2270

Ухвала від 03.03.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Михайлов О.О.

Постанова від 21.04.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Михайлов О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні