Постанова
від 13.04.2010 по справі 2-а-2099/10/2270
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

< для копії >

Справа № 2-а-2099/10/2270

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 квітня 2010 року м. Хмельницький

Хмельницький окружний ад міністративний суд

в складі: головуючого-судді Святецького В.В.

при секретарі Розумняк О.В.

за участі: прокурора Ільчука Ю.Ф.,

предс тавника позивача Федощук А .О.,

розглянувши у судовому з асіданні в залі суду м. Хмельн ицького адміністративну спр аву за позовом Прокурор Теоф іпольського району < в чиїх ін тересах > Хмельницьке терито ріальне управління Державно ї комісії з цінних паперів та фондового ринку третя особа , яка не заявляє самостійних в имог на предмет спору на стор оні позивача < 3-тя особа > до Ві дкрите акціонерне товариств о "Теофіпольська сільськогос подарська машинно-технологі чна станція" третя особа, яка не заявляє самостійних вимо г на предмет спору на стороні відповідача < 3-тя особа > про с тягнення штрафних санкцій, -

В С Т А Н О В И В:

В обґрунтування сво ї позовних вимог прокурор п осилається на те, що проведен ою прокуратурою Теофіпольсь кого району перевіркою дотри мання вимог законодавства у сфері обігу цінних паперів в становлено, що відповідно до постанов № 60-ХМ та № 61-ХМ від 19.06.20 09 року за порушення вимог п.3 г лави 3 розділу IV „Положення пр о розкриття інформації еміте нтами цінних паперів" до Від критого акціонерного товари ства (надалі ВАТ) «Теофіпольс ька МТС» застосовано фінансо ві санкції - штрафи у розмірі в ідповідно 17000 грн. та 17 000 грн., а вс ього на загальну суму 34 000 грн.. Ш трафи відповідачем в доброві льному порядку не сплачені, а тому прокурор просить суд с тягнути з ВАТ "Теофіпольська машинно - технологічна стан ція" в дохід Державного бюдж ету України загальну суму шт рафів в розмірі 34000 грн.

Прокурор та представник по зивача позовні вимоги підтри мали та просять їх задовольн ити, підтвердивши наведені в позовній заяві обставини.

Представник відповідача в судове засідання не з' явив ся, хоча належним чином був по відомлений про дату та час ро згляду справи, а тому суд на пі дставі вимог ст. 128 КАС України визнає правильним справу ро зглянути у відсутності предс тавника відповідача, на підс таві наявних доказів.

Суд, заслухавши пояснення п рокурора та представника поз ивача, дослідивши матеріали справи, оцінивши докази у їх с укупності, вважає позов таки м, що підлягає задоволенню з н аступних підстав.

Відповідно до ч.2 ст.19 Констит уції України, ч.1 ст.9 КАС Україн и органи державної влади та о ргани місцевого самоврядува ння, їх посадові особи зобов'я занні діяти лише на підставі , в межах повноважень та у спо сіб, що передбачені Конститу цією України та законами Укр аїни.

В силу ст. 71 КАС Україн и кожна сторона повинна дове сти ті обставини, на яких грун туються її вимоги та запереч ення. В адміністративних спр авах про протиправність ріш ень, дій чи бездіяльності суб ' єкта владних повноважень о бов' язок щодо доказування п равомірності рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він запе речує проти адміністративно го позову.

Судом встановлено, що ВАТ «Теофіпольська МТС» пор ушено вимоги пункту 3 глави 3 р озділу IV „Положення про розкр иття інформації емітентами ц інних паперів", затвердженог о рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондовог о ринку від 19.12.2006 р. №1591 та зареєст рованого у Міністерстві юсти ції України 05.02.2007 р. № 97/13364, а саме: д о Хмельницького територіаль ного управління Державної ко місії з цінних паперів та фон дового ринку не подано регул ярну квартальну інформацію - звіт за І квартал 2009 року.

Крім того, встановлено, що в порушення вимог пункту 3 глав и 3 розділу IV „Положення про ро зкриття інформації емітента ми цінних паперів", ВАТ «Теофі польська МТС» не розмістило у загальнодоступній інформа ційній базі даних Комісії ре гулярну інформацію за І квар тал 2009 року.

Хмельницьким територіальн им управлінням ДКЦПФР відпов ідно до Правил розгляду спра в про порушення вимог законо давства на ринку цінних папе рів та застосування санкцій, затверджених наказом Держав ної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 11.12.2007 ро ку № 2272, у відношенні ВАТ «Теофі польська МТС» 20.05.2009 року поруше но справи про правопорушення на ринку цінних паперів, а 11.06.200 9 року складено акти №№ 60 - ХМ та 61 ХМ про правопорушення на ри нку цінних паперів.

Постановами Хмельницького територіального управління ДКЦПФР № 60-ХМ та № 61-ХМ від 19.06.2009 ро ку за порушення вимог п.3 глав и 3 розділу IV „Положення про ро зкриття інформації емітента ми цінних паперів" до ВАТ «Те офіпольська МТС» застосован о фінансові санкції - штрафи у розмірі по 17000 грн., а всього на з агальну суму 34 000 грн., які підля гали сплаті в дохід Державно го бюджету України протягом 15 днів з моменту отримання вка заної постанови.

Вказану суму до цього часу в добровільному порядку не сп лачено.

Пунктом 1 глави 7 розділу V «По ложення про розкриття інформ ації емітентами цінних папер ів», затвердженого рішенням Державної комісії з цінних п аперів та фондового ринку ві д 19.12.2006 року №1591 визначено, що роз криття річної інформації має здійснюватись шляхом розміщ ення в загальнодоступній інф ормаційній базі даних Комісі ї, опублікування у офіційном у друкованому виданні та под ання до Комісії. Розкриття рі чної інформації здійснюєтьс я у такі строки: розміщення в з агальнодоступній інформаці йній базі даних Комісії - у стр ок не пізніше 30 квітня року, на ступного за звітним; опублік ування у офіційному друкован ому виданні - у строк не пізніш е 30 квітня року, наступного за звітним; подання до Комісії - не пізніше 1 червня року, насту пного за звітним.

Відповідно до ст. 11 Закону Ук раїни «Про державне регулюва ння ринку цінних паперів в Ук раїні» Державна комісія з ці нних паперів та фондового ри нку застосовує до юридичних осіб фінансові санкції за: 6) н ерозміщення, розміщення не в повному обсязі інформації т а/або розміщення недостовірн ої інформації у загальнодост упній інформаційній базі дан их Державної комісії з цінни х паперів та фондового ринку про ринок цінних паперів - у р озмірі до тисячі неоподатков уваних мінімумів доходів гро мадян. За ті самі дії, вчинені повторно протягом року, - у роз мірі від тисячі до п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумі в доходів громадян;

7) неподання, подання не в пов ному обсязі інформації та/аб о подання недостовірної інфо рмації до Державної комісії з цінних паперів та фондовог о ринку - у розмірі до тисячі н еоподатковуваних мінімумів доходів громадян. За ті самі д ії, вчинені повторно протяго м року, - у розмірі від тисячі д о п'яти тисяч неоподатковува них мінімумів доходів громад ян;

В силу частин 5 та 6 ст.11 зазнач еного Закону рішення Державн ої комісії з цінних паперів т а фондового ринку про наклад ення штрафу може бути оскарж ено в суді. Штрафи, накладені Д ержавною комісією з цінних п аперів та фондового ринку, ст ягуються у судовому порядку.

ВАТ «Теофіпольська МТС» по станови Хмельницького терит оріального управління Держа вної комісії з цінних папері в та фондового ринку про накл адення санкції за правопоруш ення на ринку цінних паперів не оскаржило, що свідчить про його згоду з порушенням та на кладеними стягненнями.

На підставі викладеного су д приходить до висновку, що по зовні вимоги ґрунтуються на вимогах закону та підлягають задоволенню в повному обсяз і.

Оскільки спір вирішено на к ористь суб'єкта владних повн оважень, звільненого від спл ати судового збору, а також за відсутності витрат позивача - суб'єкта владних повноважен ь, пов'язаних із залученням св ідків та проведенням судових експертиз, судові витрати (су довий збір) стягненню з відпо відача не підлягають.

Керуючись ст.ст. 7, 9, 71, 86, 158- 163, 167, 254 КА С України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Позов задовольнити.

Стягнути з Відкритого акці онерного товариства "Теофіпо льська машинно -технологічна станція" (м. Теофіполь, код ЄД РПОУ 30496789) в дохід Державного б юджету України по коду 21081100, си мвол банку 106, на рахунок терит оріального органу Казначейс тва за місцезнаходженням пла тника штраф в розмірі 34000 (тридц ять чотири тисячі ) гривень.

Постанова відповідно до ч. 1 ст. 254 КАС України набирає за конної сили після закінчення строку подання заяви про апе ляційне оскарження, встановл еного цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано.

Постанова суду може бути ос каржена до Львівського апеля ційного адміністративного с уду шляхом подання заяви про апеляційне оскарження поста нови суду та апеляційної ска рги. Заява про апеляційне оск арження постанови суду першо ї інстанції подається протяг ом десяти днів з дня складенн я постанови в повному обсязі . Апеляційна скарга на постан ову суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарже ння.

< виготовлено > < Дата ви готовлення >

< чи набрала законної сили > < Дата набрання законної сил и >

Суддя < для копії > В.В. Святецький

< для копії > < для копії >

Дата ухвалення рішення13.04.2010
Оприлюднено09.09.2010
Номер документу9796388
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-2099/10/2270

Ухвала від 19.03.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Святецький В.В.

Постанова від 13.04.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Святецький В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні