Постанова
від 21.04.2010 по справі 2-а-2078/10/2270
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 2-а-2078/10/2270

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 квітня 2010 року м. Хмельницький

Хмельницький окружний ад міністративний суд

в складі: головуючого судді Ковальчук О.К.

при секретарі Бесарабі І.А.

за участі: представника позивача Фе дощук А. О.

розглянувши у відкритом у судовому засіданні адмініс тративну справу за позовом Прокуратури Теофіпольськог о району в інтересах держави в особі Хмельницького терит оріального управління Держа вної комісії з цінних папері в та фондового ринку < 3-тя осо ба > до відкритого акціонерн ого товариства "Теофіпольськ а сільськогосподарська маши нно-технологічна станція" < 3 -тя особа > про стягнення фіна нсових санкцій, -

В С Т А Н О В И В:

Прокуратура Теофіпол ьського району Хмельницької області звернулася в суд в і нтересах держави в особі Хме льницького територіального управління Державної комісі ї з цінних паперів та фондово го ринку з адміністративним позовом до відкритого акціон ерного товариства "Теофіполь ська сільськогосподарська м ашинно-технологічна станція " про стягнення штрафних санк цій в розмірі 34 000,0 грн. за поруше ння вимог Закону України «Пр о цінні папери та фондовий ри нок».

Представник позивача позо вні вимоги підтримала в повн ому обсязі з підстав, викладе них у позові.

Представник відповідача в судове засідання не з' явив ся, письмові заперечення на п озов не надав. Повістка про ви клик в судове засідання, наді слана за юридичною адресою в ідповідача, повторно поверну лася з відміткою пошти «за за значеною адресою адресат від сутній». Відомості про зміну місцезнаходження відповіда ча до державного реєстру не в носились, а фактичне місце мі сцезнаходження ВАТ "Теофіпол ьська сільськогосподарська машинно-технологічна станці я" суду не відоме.

За таких обставин, з урахува нням думки представника пози вача, суд вважає за можливе ро зглянути справу без участі в ідповідача.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и матеріали справи, суд вважа є, що адміністративний позов слід задовольнити в повному обсязі на підставі наведено го нижче.

Відповідно до ст.40 Закону Ук раїни «Про цінні папери та фо ндовий ринок» регулярна річн а та квартальна звітна інфор мація про результати фінансо во-господарської діяльності емітента подається до Держа вної комісії з цінних папері в та фондового ринку. Строки, порядок та форми подання рег улярної інформації про еміте нта (річної та квартальної) вс тановлюються Державною комі сією з цінних паперів та фонд ового ринку.

Судом встановлено, що у зв"я зку з невиконання відповідач ем вимог ст.40 Закону України « Про цінні папери та фондовий ринок» відповідно до Правил розгляду справ про порушенн я вимог законодавства на рин ку цінних паперів та застосу вання санкцій, затверджених наказом Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 11.12.2007 року №2272, позивач ем постановами від 18.11.2009 року по рушено справи про правопоруш ення на ринку цінних паперів , а 01.12.2009 року складено акти №№ 286 - ХМ та 287 - ХМ про правопорушення на ринку цінних паперів, яким и зафіксоване прушення відпо відачем вимог п.3 глави 3 розді лу 4 Положення про розкриття і нформації емітентами цінних паперів та неподання регуля рної квартальної інформації 3 квартал 2009 року до Хмельницьк ого територіального управлі ння Державної комісії з цінн их паперів та фондового ринк у.

На підставі зазначених акт ів позиваичем винесено поста нови №№ 286-ХМ та 287-ХМ від 10.12.2009 року відповідно про накладення н а відповідача штрафних санкц ій у розмірі 1000 неоподатковув аних мінімумів доходів грома дян, що становить 17000,0грн.

Крім того, за порушення вимо г законодавства про цінні па пери - не розміщення станом на 26.10.2009 року регулярної кварталь ної інформації за 3 квартал 2009 р оку в загальнодоступній інфо рмаційній базі даних Державн ої комісії з цінних паперів т а фондового ринку, прзивачем накладено на ВАТ «Теофіполь ська сільськогосподарська м ашинно-технологічна станція » штраф у розмірі 1000 неоподатк овуваних мінімумів доходів г ромадян, що становить 17000,0 грн. г ривень.

Суду не надано доказів щодо оскарження відповідачем зга даних вище постанов про накл адення штрафних санкцій.

Разом з тим, відповідач зазн ачену суму добровільно не сп латив, а тому штраф в загальні й сумі 34 000, 0 грн. підлягає приму совому стягненню.

Згідно з п. 12 Закону України « Про внесення змін до деяких з аконів України, що передбача ють безспірне списання (стяг нення) коштів з рахунків юрид ичних та фізичних осіб - суб ' єктів підприємницької дія льності у банках» штрафи, нак ладені Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку, стягуються у судовому порядку.

Статтею 121 Конституції України та ст. 36-1 Закону Україн и «Про прокуратуру» на орган и прокуратури покладено пред ставництво інтересів держав и при наявності порушень або загрози порушень економічни х та інших державних інтерес ів внаслідок протиправних ді й (бездіяльності) фізичних аб о юридичних осіб, що вчиняють ся у відносинах між ними або з державою.

За наведених обставин, позо вні вимоги підтверджені нале жними та допустимими доказам и і підлягають до задоволенн я повністю.

Судові витрати по справі зг ідно ч. 4 ст. 94 КАС України з відп овідача не стягуються.

Керуючись ст.ст. 160, 163 КАС Укра їни, Законом України «Про цін ні папери та фондовий ринок» , Законом України «Про держав не регулювання ринку цінних паперів України», суд-

П О С Т А Н О В И В:

Позовну заяву Прокурат ури Теофіпольського району в інтересах держави в особі Хм ельницького територіальног о управління Державної коміс ії з цінних паперів та фондов ого ринку задовольнити.

Стягнути з відкритого акці онерного товариства "Теофіпо льська сільськогосподарськ а машинно-технологічна станц ія" код ЄДРПОУ 30496789 на користь Хм ельницького територіальног о управління Державної коміс ії з цінних паперів та фондов ого ринку фінансові санкції в сумі 34000,0 грн.

Постанова суду набирає зак онної сили після закінчення строку подання заяви про апе ляційне оскарження, якщо так у заяву не було подано. Заява п ро апеляційне оскарження пос танови подається протягом де сяти днів з дня її проголошен ня, а в разі складення постано ви у повному обсязі відповід но до ст.160 КАС України - з дня ск ладення в повному обсязі. Апе ляційна скарга на постанову подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Повний текст постанови в иготовлено 26 квітня 2010 року

< чи набрала законної сили > < Дата набрання законної сил и >

Суддя /підпис/ О.К. Ковальчук

"Згідно з оригіналом" Суддя О.К. Ковальчук

Дата ухвалення рішення21.04.2010
Оприлюднено09.09.2010
Номер документу9796427
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-2078/10/2270

Ухвала від 18.03.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Ковальчук О.К.

Постанова від 21.04.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Ковальчук О.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні