Постанова
від 21.04.2010 по справі 2-а-2101/10/2270
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

< для копії >

Справа № 2-а-2101/10/2270

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 квітня 2010 року м. Хмельницький

Хмельницький окружний ад міністративний суд

в складі: головуючого-судді Ковальчук О.К.

при секретарі Бесарабі І.А.

за участі: представника позивача Ф едощук А. О.

розглянувши у відкритом у судовому засіданні адміні стративну справу за позовом прокурора Теофіпольського району в інтересах держави в особі Хмельницького терито ріального управління Держав ної комісії з цінних паперів та фондового ринку < 3-тя особ а > до відкритого акціонерно го товариства "Теофіпольська сільськогосподарська машин но-технологічна станція" < 3-т я особа > про стягнення фінан сових санкцій, -

В С Т А Н О В И В:

Прокуратура Теофіпол ьського району Хмельницької області звернулася в суд в і нтересах держави в особі Хме льницького територіального управління Державної комісі ї з цінних паперів та фондово го ринку з адміністративним позовом до відкритого акціон ерного товариства "Теофіполь ська сільськогосподарська м ашинно-технологічна станція " про стягнення штрафних санк цій в розмірі 3400 грн. за порушен ня вимог Закону України «Про цінні папери та фондовий рин ок».

Представник позивача позо вні вимоги підтримала в повн ому обсязі з підстав, викладе них у позові.

Представник відповідача в судове засідання не з' явив ся, письмові заперечення на п озов не надав. Повістка про ви клик в судове засідання, наді слана за юридичною адресою в ідповідача, повторно поверну лася з відміткою пошти «за за значеною адресою адресат від сутній». Відомості про зміну місцезнаходження відповіда ча до державного реєстру не в носились, а фактичне місце мі сцезнаходження ВАТ "Теофіпол ьська сільськогосподарська машинно-технологічна станці я" суду не відоме.

За таких обставин, з урахува нням думки представника пози вача, суд вважає за можливе ро зглянути справу без участі в ідповідача. Заслухавши поясн ення представника позивача, дослідивши матеріали справи , суд вважає, що адміністратив ний позов слід задовольнити в повному обсязі на підставі наведеного нижче.

Відповідно до ст.40 Закону Ук раїни «Про цінні папери та фо ндовий ринок» регулярна річн а та квартальна звітна інфор мація про результати фінансо во-господарської діяльності емітента подається до Держа вної комісії з цінних папері в та фондового ринку. Строки, порядок та форми подання рег улярної інформації про еміте нта (річної та квартальної) вс тановлюються Державною комі сією з цінних паперів та фонд ового ринку.

Судом встановлено, що у зв"я зку з невиконання відповідач ем вимог ст.40 Закону України « Про цінні папери та фондовий ринок» відповідно до Правил розгляду справ про порушенн я вимог законодавства на рин ку цінних паперів та застосу вання санкцій, затверджених наказом Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 11.12.2007 року №2272, позивач ем постановами від 20.03.2009 року по рушено справи про правопоруш ення на ринку цінних паперів , а 12.05.2009 року складено акти №№ 30 - Х М та 31 - ХМ про правопорушення н а ринку цінних паперів, якими зафіксоване порушення відпо відачем вимог п.3 глави 3 розді лу 4 «Положення про розкриття інформації емітентами цінни х паперів», відповідачем не р озміщено у загальнодоступні й інформаційній базі даних К омісії регулярну інформацію за IV квартал 2008 року.

На підставі зазначених акт ів позивачем винесено постан ови №№ 30-ХМ та 31-ХМ від 22.05.2009 року п ро накладення на відповідача штрафних санкцій у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумі в доходів громадян, що станов ить 1700,0 грн. Крім того, за поруше ння вимог законодавства про цінні папери - не подання до Хмельницького територіальн ого управління Державної ком ісії з цінних паперів та фонд ового ринку звіту за IV квартал 2008 року, на ВАТ «Теофіпольська сільськогосподарська машин но-технологічна станція» нак ладено штраф у розмірі 100 неоп одатковуваних мінімумів дох одів громадян, що становить 170 0,0 грн.

Суду не надано доказів щодо оскарження відповідачем зга даних вище постанов про накл адення штрафних санкцій.

Разом з тим, відповідач зазн ачену суму добровільно не сп латив, а тому штраф в загальні й сумі 3400,0 грн. (1700, 0 грн. + 1700, 0 грн.) пі длягає примусовому стягненн ю.

Згідно з п. 12 Закону України « Про внесення змін до деяких з аконів України, що передбача ють безспірне списання (стяг нення) коштів з рахунків юрид ичних та фізичних осіб - суб ' єктів підприємницької дія льності у банках» штрафи, нак ладені Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку, стягуються у судовому порядку.

Статтею 121 Конституції України та ст. 36-1 Закону Україн и «Про прокуратуру» на орган и прокуратури покладено пред ставництво інтересів держав и при наявності порушень або загрози порушень економічни х та інших державних інтерес ів внаслідок протиправних ді й (бездіяльності) фізичних аб о юридичних осіб, що вчиняють ся у відносинах між ними або з державою.

За наведених обставин, позо вні вимоги підтверджені нале жними та допустимими доказам и і підлягають до задоволенн я повністю.

Судові витрати по справі зг ідно ч. 4 ст. 94 КАС України з відп овідача не стягуються.

Керуючись ст.ст. 160, 163 КАС Укра їни, Законом України «Про цін ні папери та фондовий ринок» , Законом України «Про держав не регулювання ринку цінних паперів України», суд -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний поз ов Прокуратури Теофіпольськ ого району в інтересах держа ви в особі Хмельницького тер иторіального управління Дер жавної комісії з цінних папе рів та фондового ринку задов ольнити.

Стягнути з відкритого акці онерного товариства "Теофіпо льська сільськогосподарськ а машинно-технологічна станц ія" (код ЄДРПОУ 30496789) на користь Х мельницького територіально го управління Державної комі сії з цінних паперів та фондо вого ринку штрафні санкції в розмірі 3 400 грн.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання з аяви про апеляційне оскаржен ня, якщо таку заяву не було под ано. Заява про апеляційне оск арження постанови суду першо ї інстанції подається протяг ом десяти днів з дня її прогол ошення, а в разі складення пос танови у повному обсязі відп овідно до ст.160 КАС України - з д ня складення в повному обсяз і. Апеляційна скарга на поста нову подається протягом двад цяти днів після подання заяв и про апеляційне оскарження.

Повний текст постанови ви готовлено 26 квітня 2010 року

< чи набрала законної сили > < Дата набрання законної сил и >

Суддя /підпис/ О.К. Ковальчук

< для копії > < для копії >

Дата ухвалення рішення21.04.2010
Оприлюднено09.09.2010
Номер документу9796524
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-2101/10/2270

Ухвала від 18.03.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Ковальчук О.К.

Постанова від 21.04.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Ковальчук О.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні