Постанова
від 01.06.2010 по справі 2-а-3208/10/2270/15
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 2-а-3208/10/2270/15

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

01 червня 2010 року м. Хмельницький

Хмельницький окружний ад міністративний суд

в складі: головуючого-судді Майстер П.М.

секретаря Голуб О.О.

за участі: представника позивача Су мнєвич Н.О.,

представника відповідача Маковського А.В.,

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в залі с уду м. Хмельницького адмініс тративну справу за позовом прокурора м. Кам'янець-Поділь ського в інтересах держави в особі управління Пенсійног о фонду України в м. Кам'янець- Подільському < 3-тя особа > до акціонерного товариства за критого типу "Кам'янець-Поділ ьськкабель" < 3-тя особа > про с тягнення заборгованості, -

В С Т А Н О В И В:

Прокурор м. Кам'янець-П одільського в інтересах держ ави в особі управління Пенсі йного фонду України у м. Кам'ян ець-Подільському звернувся д о суду з позовом до акціонерн ого товариства закритого тип у "Кам'янець-Подільськкабель " про стягнення заборгованос ті.

Позовні вимоги мотивовані тим, що станом на 01.03.2010 року за в ідповідачем наявна заборгов аність по відшкодуванню факт ичних витрат на виплату та до ставку пенсій, призначених н а пільгових умовах за Списко м № 1 та Списком № 2 в сумі 28520,97 грн . за лютий 2010 року.

На підставі вищенаведеног о, позивач просить суд стягну ти з акціонерного товариства закритого типу "Кам'янець-Под ільськкабель" на користь упр авління Пенсійного фонду Укр аїни у м. Кам'янець-Подільсько му заборгованість по відшкод уванню фактичних витрат на в иплату та доставку пільгових пенсій за Списком № 1 та Списк ом № 2 в сумі 28520,97 грн.

Представник позивача в суд овому засіданні позов підтри мав та підтвердив обставини, на які посилається у позовні й заяві, просив суд стягнути з акціонерного товариства зак ритого типу "Кам'янець-Поділь ськкабель" на користь управл іння Пенсійного фонду Україн и у м. Кам'янець-Подільському з аборгованість по відшкодува нню фактичних витрат на випл ату та доставку пільгових пе нсій за Списком № 1 та Списком № 2 в сумі 28520,97 грн.

Представник відповідача в судовому засіданні позов не визнав та просив відмовити в його задоволенні.

Суд, заслухавши пояснення п редставників сторін, досліди вши матеріали справи, оцінив ши докази в їх сукупності, вва жає позов таким, що підлягає з адоволенню з наступних підст ав.

Згідно довідки з Єдиного де ржавного реєстру юридичних о сіб та фізичних осіб-підприє мців, акціонерне товариство закритого типу "Кам'янець-Под ільськкабель" зареєстроване як юридична особа 04.11.2004 року, ко д ЄДРПОУ - 00214540.

Станом на 01 березня 2010 року у відповідача перед управлінн ям Пенсійного фонду України у м. Кам'янець-Подільському ск лалась заборгованість по від шкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільг ових пенсій за Списком № 1 та С писком №2 відповідно до п. п.”а ”, ” б”-”з” ст.13 Закону України ” Про пенсійне забезпечення” в сумі 28520,97 грн. за лютий 2010 року. За боргованість підтверджуєть ся наявними у матеріалах спр ави розрахунками фактичних в итрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначен их відповідно до п.п.”а”, ”б-з ” ст.13 Закону України „Про пенс ійне забезпечення”.

Відповідно до ст.58 Закону Ук раїни „Про загальнообов”язк ове державне пенсійне страху вання” Пенсійний фонд є орга ном, який проводить збір, акум уляцію та облік страхових вн есків, призначає пенсії та пі дготовлює документи для її в иплати, забезпечує своєчасне і в повному обсязі фінансува ння та виплату пенсій.

Відповідно до п.2 Прикінцеви х положень Закону України „П ро загальнообов”язкове держ авне пенсійне страхування” в ід 09.07.2003 року, абзацу 4 п.1 ст.2 Закон у України „ Про збір на обов”я зкове державне пенсійне стр ахування”, п.п.6.1 п.6 Інструкції про порядок обчислення і спл ати страхувальниками та заст рахованими особами внесків н а загальнообов”язкове держа вне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, за твердженої Постановою правл іння Пенсійного фонду Україн и від 19.12.2003 року №21-1,зареєстрован ої в Міністерстві юстиції Ук раїни 16.01.2004 року за №64/8663, відшкоду ванню підлягають фактичні ви трати ПФ України на виплату т а доставку пільгових пенсій, призначених на пільгових ум овах працівникам, зайнятих п овний робочий день на робота х з шкідливими і важкими умов ами праці за Списком №2 у розмі рі 100 % від фактичних витрат на в иплату та доставку цих пенсі й, призначених та виплачених у 2010 році; за Списком № 1 - 80 % від фа ктичних витрат на виплату та доставку цих пенсій, признач ених та виплачених у 2010 році.

Згідно абзацу 4 п. 1 ст. 2 Закону України „ Про збір на обов' я зкове державне пенсійне стр ахування”, об' єктом оподатк ування для суб' єктів підпри ємницької діяльності незале жно від форм власності, є факт ичні витрати на виплату і дос тавку пенсій, призначених ві дповідно до пунктів ”а”, ”б-з ” ст.13 Закону України „Про пенс ійне забезпечення”.

У відповідності до п.п.6.8 Інст рукції , підприємства зобов' язані щомісяця до 25 числа внос ити до Пенсійного Фонду зазн ачену в розрахунку - повідо мленні місячну суму фактични х витрат на виплату та достав ку пенсій , призначених на піл ьгових умовах.

Статтею 13 Закону України „П ро пенсійне забезпечення” ви значено категорії працівник ів, які на пільгових умовах ма ють право на пенсію за віком, н езалежно від останнього місц я роботи.

В силу ч. 2 ст. 124 Конституції Ук раїни юрисдикція судів пошир юється на всі правовідносини , що виникають у державі.

Відповідно до ст. ст. 11, 71 Коде ксу адміністративного судоч инства України, кожна сторон а повинна довести ті обстави ни, на яких ґрунтуються її вим оги та заперечення, а суд згі дно ст. 86 цього Кодексу, оцінює докази, які є у справі, за свої м внутрішнім переконанням, щ о ґрунтується на їх безпосер едньому, всебічному, повному та об' єктивному дослідженн і.

Статтею 121 Конституції Укра їни та ст.36-1 Закону України «Пр о прокуратуру» на органи про куратури покладено представ ництво інтересів держави при наявності порушень або загр ози порушень економічних та інших державних інтересів вн аслідок протиправних дій (бе здіяльності) фізичних або юр идичних осіб, що вчиняються у відносинах між ними або з дер жавою.

Згідно наданих позивачем р озрахунків фактичних витрат на виплату та доставку пенсі ї за акціонерним товариством закритого типу "Кам'янець-Под ільськкабель" станом на 01.03.2010 ро ку наявна заборгованість по відшкодуванню фактичних вит рат на виплату та доставку пе нсій, призначених на пільгов их умовах за Списком № 1 та Спи ском № 2 в сумі 28520,97 грн.

Таким чином, позовні вимоги позивача є обґрунтованими, в ідповідають дійсним обстави нам та матеріалам справи, а то му наявні підстави для задов олення позову в повному обся зі.

Керуючись ст.ст. 70, 71, 79, 86, 94, 128, 136, 158, 160 , 161, 162, 163, 167, 186, 255, 257 Кодексу адміністр ативного судочинства Україн и, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов задовольнити по вністю.

Стягнути з акціонерного то вариства закритого типу "Кам 'янець-Подільськкабель" (Хмел ьницька область, м. Кам'янець-П одільський, вул. Північна, 81, ко д ЄДРПОУ - 00214540) заборгованість п о відшкодуванню фактичних ви трат на виплату та доставку п ільгових пенсій за Списком № 1 та Списком № 2 за лютий 2010 року в сумі 28520,97 грн. (двадцять вісім тисяч п'ятсот двадцять гриве нь 97 коп.) на користь управлінн я Пенсійного фонду України в м. Кам'янець-Подільському.

Постанова відповідно до ч. 1 ст. 254 КАС України набирає за конної сили після закінчення строку подання заяви про апе ляційне оскарження, встановл еного цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано.

Постанова суду може бути ос каржена до Львівського апеля ційного адміністративного с уду шляхом подання заяви про апеляційне оскарження поста нови суду та апеляційної ска рги. Заява про апеляційне оск арження постанови суду першо ї інстанції подається протяг ом десяти днів з дня складенн я постанови в повному обсязі . Апеляційна скарга на постан ову суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарже ння.

Повний текст постанови виготовлено 01 червня 2010 року

< чи набрала законної сили > < Дата набрання законної сил и >

Суддя /підпис/ < Суддя >

"Згідно з оригіналом" Суддя П.М. Майстер

Дата ухвалення рішення01.06.2010
Оприлюднено09.09.2010
Номер документу9797568
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-3208/10/2270/15

Ухвала від 27.04.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Майстер П.М.

Постанова від 01.06.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Майстер П.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні