Ухвала
від 23.06.2021 по справі 569/21150/20
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/21150/20

1-кс/569/4505/21

У Х В А Л А

23 червня 2021 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , при секретарі судових засідань ОСОБА_2 , з участю слідчого Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області ОСОБА_3 розглянувши клопотання про проведення обшуку у кримінальному провадженні №12020180010004311 від 28.11.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

До слідчого судді Рівненського міського суду надійшло клопотання слідчого Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області ОСОБА_3 , яке погоджено прокурором Рівненської окружної прокуратури ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку за місцем фактичного проживання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_1 з метою відшукання та вилучення договорів на придбання обладнання, бухгалтерських документів щодо використання (зняття) грошових коштів з рахунків ТОВ «Рао Груп» та ТОВ «Універсум Енерджі» (переказ на власну карточку, видача готівки з банкомату), а також інших речей та документів, що містять відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення та можуть бути доказами.

В обґрунтування клопотання вказав, що ОСОБА_6 є співзасновником ТОВ «Рао Груп» та ТОВ «Універсум Енерджі», яким було внесене до статутного фонду відповідно до ТОВ «Рао Груп» 1000000 грн. (на даний час 25 % статутного фонду) та до ТОВ «Універсум Енерджі» - 1 500000 грн., що становить на даний час 50 % статутного фонду.

За час перебування ОСОБА_5 на посаді керівника було вчинено ряд правочинів, які призвели до фінансової неспроможності, а саме виведено грошові кошти з рахунків товариств.

Допитаний в якості свідка ОСОБА_5 повідомив, що вищевказані грошові кошти, які були внесені до статного фонду ОСОБА_6 були використані на придбання обладнання, а саме дробарки молоткової та теплогенератора.

В ході проведення досудового розслідування було отримано ухвали Рівненського міського суду Рівненської області від 23.04.2021 року про тимчасовий доступ до речей і документів ТОВ «Рао груп» та ТОВ «Універсум Енерджі», які були 27.04.2021 вручені особисто під підпис ОСОБА_5 . Однак в подальшому ОСОБА_5 ухвали Рівненського міського суду Рівненської області були не виконані.

Крім того 28.05.2021 ОСОБА_5 було добровільно надано копії документів, а саме договори з господарської діяльності ТОВ «Рао груп» та ТОВ «Універсум Енерджі», однак договори на придбання обладнання не були надані.

В ході проведення тимчасового доступу до речей і документів АТ КБ «Приватбанк», а саме рахунків ТОВ «Рао груп» було встановлено, що після внесення грошових коштів до статутного фонду ОСОБА_6 . ОСОБА_5 було здійснено зняття грошових коштів без будь яких документів.

Допитана в якості свідка бухгалтер ТОВ «Рао груп» та ТОВ «Універсум Енерджі» ОСОБА_7 повідомила, що всі фінансові операції в тому числі щодо переказу грошових коштів через систему «Приват 24 для бізнесу» здійснював одноособово лише директор ОСОБА_5 ТОВ «Рао Груп» та ТОВ «Універсум Енерджі», який мав цифровий ключ (сертифікат).

Правова кваліфікація кримінального правопорушення: заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство), вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому, передбачене ч. 2 ст. 190 КК України.

В ході проведення досудового розслідування, отримано ухвалу про тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ТОВ «Універсум Енерджі», код ЄДРПОУ 42481152, юридична адреса: місто Київ, вулиця Академіка Вільямса, будинок 6-Д, офіс 43 та ТОВ «РАО ГРУП», код ЄДРПОУ 40096175, юридична адреса: Рівненська обл., місто Рівне, вулиця Біла, будинок 16, які стосуються фінансово-господарської діяльності вищевказаних товариств.

Однак, володільцем документів директором ТОВ «Універсум Енерджі» та ТОВ «Рао Груп» ОСОБА_5 , необґрунтовано доступу до документів, перелік яких зазначений в ухвалі слідчого судді, надано не було, посилаючись на постійні відрядження.

З метою фіксації відомостей про обставини, що мають значення для даного кримінального провадження, а також обставин вчинення кримінального правопорушення, є необхідність у проведенні обшуку за місцем фактичного проживання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_1 з метою відшукання та вилучення договорів на придбання обладнання, бухгалтерських документів щодо використання (зняття) грошових коштів з рахунків ТОВ «Рао Груп» та ТОВ «Універсум Енерджі» (переказ на власну карточку, видача готівки з банкомату), а також інших речей та документів, що містять відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення та можуть бути доказами.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, за адресою: АДРЕСА_1 є інформація що власником зазначеної квартири є ОСОБА_8 , (РНОКПП НОМЕР_2 ), тому слідчий просить клопотання задовольнити.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив суд його задовольнити з підстав наведених у ньому.

Ознайомившись з матеріалами клопотання, заслухавши слідчого в судовому засіданні, який клопотання підтримав, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання є таким, що підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Слідчим суддею встановлено, що Рівненський РУП ГУНП в Рівненській області проводиться досудове слідство у кримінальному провадженні №12020180010004311 від 28.11.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна, встановлено, що об`єкт нерухомого майна, за адресою: АДРЕСА_1 на праві приватної власності належить ОСОБА_8 , (РНОКПП НОМЕР_2 ).

Крім того, володільцем документів директором ТОВ «Універсум Енерджі» та ТОВ «Рао Груп» ОСОБА_5 , необґрунтовано доступу до документів, перелік яких зазначений в ухвалі слідчого судді Рівненського міського суду про надання тимчасового доступу до документів від 23.04.20201., надано не було, посилаючись на постійні відрядження.

Відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Так, клопотання слідчого відповідає вимогам встановленим ч. 3 ст. 234 КПК України.

До клопотання додані копії документів, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального правопорушення, в рамках якого подається клопотання.

Обставини на які покликається слідчий, стверджуються дослідженими в судовому засіданні: протоколом допиту свідка, проведеним у вказаному кримінальному провадженні.

При цьому, враховуючи зміст клопотання та додані до нього матеріали, пояснення слідчого, надані під час розгляду клопотання в суді, слідчий суддя вважає, що є достатні підстави вважати, що відшукувані документи, про які йде мова в клопотанні, знаходяться в квартирі фактичного проживання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_1 та мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 234-235, 309, 372 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання стороникримінального провадження№12020180010004311від 28.11.2020р.слідчого РівненськогоРУП Головногоуправління Національноїполіції вРівненській області ОСОБА_3 про проведенняобшуку вприміщенні,за адресоюфактичного проживання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ),а саме АДРЕСА_1 задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку приміщення за адресою фактичного проживання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ), а саме АДРЕСА_1 .

Обшук провести з метою виявлення та відшукання договорів на придбання обладнання, бухгалтерських документів щодо використання (зняття) грошових коштів з рахунків ТОВ «Рао Груп» та ТОВ «Універсум Енерджі» (переказ на власну карточку, видача готівки з банкомату).

Встановити строк дії ухвали терміном на 15 днів з моменту постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення23.06.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу98026323
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —569/21150/20

Ухвала від 23.11.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 23.06.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 23.06.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 23.04.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 23.04.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 23.04.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 23.04.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 31.03.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 31.03.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 11.02.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні