Ухвала
від 02.07.2021 по справі 709/467/21
ЧОРНОБАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 709/467/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30 червня 2021 року смт Чорнобай

Чорнобаївський районний суд Черкаської області у складі:

головуючого судді - Романової О.Г.,

за участі секретаря судового засідання - Соломки Л.М.,

представника позивача - Гришко Т.М.,

представника відповідача - ОСОБА_1

розглядаючи у підготовчому засіданні у приміщенні Чорнобаївського районного суду Черкаської області цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до ТОВ Лєтол про стягнення заборгованості по сплаті орендної плати та штрафних санкцій за несвоєчасну сплату орендної плати, -

в с т а н о в и в:

У провадженні Чорнобаївського районного суду Черкаської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_2 до ТОВ Лєтол про стягнення заборгованості по сплаті орендної плати та штрафних санкцій за несвоєчасну сплату орендної плати.

У підготовчому судовому засіданні представник відповідача - адвокат Зелений Ю.В. заявив клопотання про визнання явки позивача ОСОБА_2 обов`язковою. Клопотання мотивує тим, що представник позивача ОСОБА_3 не може надати відповіді на деякі питання, які задає представник відповідача.

Крім цього, представник відповідача - адвокат Зелений Ю.В. заявив клопотання про залучення до участі у справі у якості третьої особи ТОВ Силікат-1 . Клопотання мотивовано тим, що предметом позову являється несплата відповідачем орендної плати за користування земельними ділянками. Проте, представник відповідача зазначає, що орендна плата за користування земельними ділянками позивача сплачувалася в повному обсязі, проте сплачувалася вона третьої стороною - ТОВ Силікат-1 , у зв`язку з цим до участі у справі у якості третьої особи необхідно залучити останнє.

Також, представник відповідача - ОСОБА_1 заявив клопотання про витребування документів, а саме витребувати у Головному управлінні ДПС у Черкаській області відомості про отримані доходи ОСОБА_2 , за період з 1 кварталу 2017 року по 4 квартал 2018 року включно, джерелом отримання яких являється ТОВ Лєтол та ТОВ Силікат-1 . Витребування зазначених відомостей необхідне для повного та всебічного з`ясування всіх обставин справи.

Представник позивача ОСОБА_3 не заперечувала проти задоволення клопотань про залучення до участі у справі у якості третьої особи ТОВ Силікат-1 та про витребування документів. Проте заперечила проти задоволення клопотання про визнання явки позивача ОСОБА_2 обов`язковою. Суду пояснила, що позивач ОСОБА_2 є особою похилого віку, якому тяжко пересуватися, він має незадовільний стан здоров`я, участь у судовому засіданні останнього може негативно вплинути на стан здоров`я останнього. Також зазначила, що до наступного судового засідання вона підготується та надасть відповіді на питання представника відповідача, на які не змогла надати відповіді у цьому судовому засіданні.

Суд, заслухавши пояснення сторін, дослідивши письмові матеріали справи, приходить до наступного.

Згідно з положеннями п. 5 ч. 2 ст. 223 ЦПК України якщо суд визнає потрібним, щоб сторона, яка подала заяву про розгляд справи за її відсутності, дала особисті пояснення, суд визнає явку такої сторони обов`язковою для дачі особистих пояснень по справі. Викликати позивача або відповідача для особистих пояснень можна і тоді, коли в справі беруть участь їх представники.

Враховуючи положення п. 5 ч. 2 ст. 223 ЦПК України, а також те що позивач ОСОБА_2 перебуває у похилому віці, за поясненнями його представника має незадовільний стан здоров`я, а також те, що представник позивача ОСОБА_3 зобов`язалась підготуватись належним чином та надати відповіді на всі питання, які запитувались представником відповідача ОСОБА_1 , суд визнає, що на даний час відсутня необхідність для обов`язкової участі позивача ОСОБА_2 у судових засіданнях.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно ч. 3 ст. 84 ЦПК України у разі задоволення клопотання суд своє ухвалою витребовує відповідні докази.

З огляду на викладене суд вважає, що витребувані документи необхідні для повного та всебічного розгляду справи, а тому клопотання представника відповідача про витребування документів підлягає до задоволення.

Відповідно до ч. 3 ст. 53 ЦПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Виходячи з викладеного, суд приходить до висновку про наявність підстав для залучення до участі у справі у якості третьої особи ТОВ Силікат-1 .

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 53, 84, 197, 223, 259, 260 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

У задоволенні клопотання представника відповідача ТОВ Лєтол - адвоката Зеленого Юрія Васильовича про визнання явки позивача ОСОБА_2 обов"язковою - відмовити.

Клопотання представника відповідача ТОВ Лєтол - адвоката Зеленого Юрія Васильовича про залучення у якості третьої особи - задовольнити.

Залучити до участі у справі у якості третьої особи - ТОВ Силікат-1 , код ЄДРПОУ 30769263, адреса: с. Ковтуни, Золотоніський район, Черкаська область, 19732.

Клопотання представника відповідача ТОВ Лєтол - адвоката Зеленого Юрія Васильовича про витребування документів - задовольнити.

Витребувати у Головному управлінні ДПС у Черкаській області, код ЄДРПОУ 43142920, адреса: вул. Хрещатик, 235, м. Черкаси, 18002, відомості про отримані доходи ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1 , за період з 1 кварталу 2017 року по 4 квартал 2018 року включно, джерелом отримання яких являється ТОВ Лєтол (код ЄДРПОУ 35579073) та ТОВ Силікат-1 (код ЄДРПОУ 30769263).

Копію ухвали для виконання надіслати Головному управлінню ДПС у Черкаській області, сторонам провадження - для відому.

Визначити третій особі п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання пояснень щодо позову відповідно до вимог ст. 181 ЦПК України.

Витребувані докази, особи, у яких суд їх витребовує, зобов`язані подати до Чорнобаївського районного суду Черкаської області протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Оголосити перерву у підготовчому судовому засіданні у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ТОВ Лєтол , третя особа: ТОВ Силікат-1 про стягнення заборгованості по сплаті орендної плати та штрафних санкцій за несвоєчасну сплату орендної плати до 22 липня 2021 року о 15:30 год.

У підготовче засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали виготовлено 02 липня 2021 року.

Суддя О.Г. Романова

СудЧорнобаївський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення02.07.2021
Оприлюднено02.07.2021
Номер документу98030056
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —709/467/21

Рішення від 10.01.2022

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

Рішення від 30.12.2021

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

Ухвала від 11.11.2021

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

Ухвала від 13.10.2021

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

Ухвала від 12.10.2021

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

Ухвала від 02.07.2021

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

Ухвала від 30.06.2021

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

Ухвала від 28.04.2021

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні