Ухвала
від 02.07.2021 по справі 552/3427/21
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м.ПОЛТАВИ

Справа №552/3427/21

Провадження № 1-кс/552/1059/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02.07.2021 року

Слідчий суддяКиївського районногосуду м.Полтави ОСОБА_1 ,секретар ОСОБА_2 ,розглянувши клопотання капітана поліції СВ відділу поліції №1 Полтавського РУП ГУ НП в Полтавській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю -

В С Т А Н О В И В :

24.06.2021року доКиївського районногосуду м.Полтави звернувсяслідчий СВ відділу поліції №1 Полтавського РУП ГУ НП в Полтавській області капітан поліції ОСОБА_3 з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно поданого до суду клопотання, відділом поліції № 1 Полтавського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42020171010000144 від 09.06.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Директор ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 , переслідуючи мотиви незаконного збагачення за рахунок заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою із головним бухгалтером Інституту ОСОБА_5 , фізичною особою підприємцем ОСОБА_6 , директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_7 та ін. особами, у період 2019 2020 років здійснили свою протиправну діяльність спрямовану на заволодіння врожаєм сільськогосподарської продукції ІНФОРМАЦІЯ_1 , а також коштів отриманих від його реалізації за завідомо заниженими цінами.

З метою незаконного збагачення вищезазначеними посадовими та іншими причетними особами було розроблено протиправну схему відповідно якої зібраний з полів ІНФОРМАЦІЯ_3 врожай обліковувався за заниженими показниками, які не відповідали дійсності. В подальшому увесь зібраний врожай (облікований та необлікований) був переданий на зберігання фізичній особі - підприємцю ОСОБА_6 та фактично знаходився на території складських приміщень якими користується останній, а саме: АДРЕСА_1 .

Надалі між ІНФОРМАЦІЯ_3 та підконтрольними ОСОБА_6 та ОСОБА_7 підприємствами, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ПП « ОСОБА_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), укладалися договори купівлі продажу сільськогосподарської продукції, відповідно до яких кукурудза, соя та соняшник продавався останнім за цінами, які не відповідали умовам ринкових та були умисно занижені.

В свою чергу ПП « ОСОБА_9 » та ПП « ОСОБА_8 » продало реальним зернопереробним підприємствам та агротрейдерам за ринковими цінами, а виручені кошти розподілили між усіма учасниками злочинної схеми.

З метою прикриття своєї протиправної діяльності та забезпечення перемоги у конкурсних торгах підконтрольним підприємствам ОСОБА_6 та ОСОБА_7 залучалися для створення штучної конкуренції ФОП ОСОБА_10 , (ідентифікаційний податковий номер: НОМЕР_3 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ).

Єдиною можливістю виявити та зафіксувати відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_3 є виявлення документів, які в собі по окремості та в сукупності можуть містити ознаки кримінального правопорушення, витребування вказаних документів та отримання їх для долучення до матеріалів досудового розслідування, оскільки вони самостійно або в сукупності з іншими доказами мають суттєве значення у кримінальному провадженні і без цих документів неможливо іншим способом встановити обставини, які передбачається довести.

Таким чином, з метою встановлення обставин, які згідно ч. 1 ст. 91 КПК України підлягають доказуванню у кримінальному провадженні слідству необхідно отримати тимчасовий доступ (можливість оглянути оригінали та виготовити належним чином засвідчені копії) до речей і документів, які перебувають у володінні та користування державного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , місцезнаходження: АДРЕСА_2 ), а саме: роздруківки інформації про детальні кроки у своїх особистих кабінетах на електронному торгівельному майданчику системи « ІНФОРМАЦІЯ_5 » фізичною особою підприємцем ОСОБА_6 (ідентифікаційний податковий номер: НОМЕР_6 ), фізичною особою підприємцем ОСОБА_10 , (ідентифікаційний податковий номер: НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) під час проведення торгів замовником яких виступав ІНФОРМАЦІЯ_3 (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , адреса: АДРЕСА_3 ) у період 2019 2021 років, а також інформації про ІР-адреси комп`ютерів з яких завантажувалися документи конкурсних торгів, здійснювався вхід та робилися кроки учасниками.

Здобути в інший спосіб необхідні для збору доказів об`єктивної сторони вчинення розслідуваного діяння речі та документи неможливо, з огляду на їх фіксацію виключно в матеріальних носіях інформації, які перебувають у володінні державного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ).

В судове засідання слідчий не з`явився, надав до суду заяву про розгляд справи без його участі.

Відповідно до ч.1 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України, клопотання необхідно розглядати без виклику представників, у володінні яких знаходиться вказані документи.

У поданому до суду слідчим клопотанні доведено наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному проваджені за ч. 3 ст. 191 КК України.

З цих підстав клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст.160,163 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання -задовольнити.

Зобов`язати державне підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , місцезнаходження: АДРЕСА_2 ) надати тимчасовий доступ (можливість вилучити виготовлені належним чином засвідчені копії) до речей і документів, а саме:

-роздруківки інформації про детальні кроки у своїх особистих кабінетах на електронному торгівельному майданчику системи « ІНФОРМАЦІЯ_5 » фізичною особою підприємцем ОСОБА_6 (ідентифікаційний податковий номер: НОМЕР_6 ), фізичною особою підприємцем ОСОБА_10 , (ідентифікаційний податковий номер: НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) під час проведення торгів замовником яких виступав ІНФОРМАЦІЯ_3 (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , адреса: АДРЕСА_3 ) у період 2019 2021 років, а також інформації про ІР-адреси комп`ютерів з яких завантажувалися документи конкурсних торгів, здійснювався вхід та робилися кроки учасниками.

Виконання ухвали доручити слідчим відділу поліції № 1 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 .

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчогопровадженнявсуді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКиївський районний суд м. Полтави
Дата ухвалення рішення02.07.2021
Оприлюднено24.05.2024
Номер документу98035242
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —552/3427/21

Ухвала від 07.12.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 02.07.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Логвінова О. В.

Ухвала від 02.07.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Логвінова О. В.

Ухвала від 02.07.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Логвінова О. В.

Ухвала від 02.07.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Логвінова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні