Ухвала
від 01.07.2021 по справі 280/901/20
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

01 липня 2021 року Справа № 280/901/20 м. Запоріжжя Запорізький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Артоуз О.О., розглянувши в порядку загального позовного провадження за правилами письмового провадження клопотання Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області про закриття провадження у справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області (69002, м. Запоріжжя, вул. Фортечна, 65, код ЄДРПОУ 38625593) до Новомиколаївського комунального дошкільного навчального закладу №2 Барвінок (70100, Запорізька область, Новомиколаївський район, смт.Новомиколаївка, вул. Івана Клевчука (Рози Люксембург), 199, код ЄДРПОУ 34517325) про застосування заходів реагування у вигляді зупинення експлуатації,-

ВСТАНОВИВ:

До Запорізького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області (надалі - позивач) до Новомиколаївського комунального дошкільного навчального закладу №2 Барвінок (далі - відповідач), в якому позивач просить суд: застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації будівлі Новомиколаївського комунального дошкільного навчального закладу №2 Барвінок , який розташований за адресою: 70100, Запорізька область, Новомиколаївський район, с. Новомиколаївка, вул. Івана-Клевчука (Рози Люксембург), буд. 199, шляхом зобов`язання Новомиколаївського комунального дошкільного навчального закладу № 2 Барвінок , повністю зупинити експлуатацію будівлі закладу за вказаною адресою, окрім робіт, пов`язаних з усуненням порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки, до повного усунення цих порушень, що повинно бути встановлено на підставі перевірки Головного управління ДСНС України у Запорізькій області.

01.07.2021 представником позивача подано заяву (вх. №37003), відповідно до якої просить прийняти заяву про закриття провадження у справі. Крім того, просить повернути судовий збір у розмірі 50 відсотків, сплаченого при поданні адміністративного позову. В обґрунтування заяви зазначає, що відповідачем виконано роботи щодо усунення порушень пожежної безпеки. Крім того, на підтвердження процедури ліквідації надано копію Рішення Новомиколаївської селищної ради Запорізького району Запорізької області №03 від 01.04.2021.

Згідно з частиною четвертою статті 229 КАС України у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Таким чином, суд визнав за доцільне вирішити справу за наявними в ній матеріалами, в порядку письмового провадження.

Відповідно до пункту 5 частини першої статті 238 КАС України суд закриває провадження у справі, у разі смерті або оголошення в установленому законом порядку померлою фізичної особи або припинення юридичної особи, за винятком суб`єкта владних повноважень, які були однією із сторін у справі, якщо спірні правовідносини не допускають правонаступництва.

Як слідує з поданих матеріалів відповідно до рішення Новомиколаївської селищної ради Запорізького району Запорізької області від 01.04.2021 №03 припинено діяльність Новомиколаївського комунального закладу дошкільної освіти №2 Барвінок Новомиколаївської селищної ради Запорізького району Запорізької області шляхом ліквідації.

Враховуючи викладене, суд вважає за можливе задовольнити клопотання. позивача про закриття провадження у справі, оскільки такі дії не суперечать закону, а закриття провадження по даній справі не порушує нічиїх прав, свобод та інтересів.

Відповідно частини другої статті 238 КАС України про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Відповідно до статті 140 КАС України у разі відмови позивача від позову понесені ним витрати відповідачем не відшкодовуються, а витрати відповідача за його заявою стягуються із позивача, крім випадків, коли позивач звільнений від сплати судових витрат. Однак якщо позивач відмовився від позову внаслідок задоволення його відповідачем після подання позовної заяви, то суд за заявою позивача присуджує всі понесені ним у справі витрати із відповідача.

Відповідно до частини першої статті 142 КАС України у разі вирішення справи шляхом примирення, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу п`ятдесяти відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

Повернення сплаченої суми судового збору здійснюється в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади із забезпечення реалізації державної фінансової політики (ч. 5 ст. 7 Закону України «Про судовий збір» ).

Відповідно до пункту 5 частини першої статті 7 Закону України Про судовий збір сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі, зокрема, закриття (припинення) провадження у справі (крім випадків, якщо провадження у справі закрито у зв`язку з відмовою позивача від позову і така відмова визнана судом), у тому числі в апеляційній та касаційній інстанціях.У випадках, установлених пунктом 1 частини першої цієї статті, судовий збір повертається в розмірі переплаченої суми; в інших випадках, установлених частиною першою цієї статті, - повністю.

Як зазначено в абз. 1 п. 5 Розділу І «Порядку повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів, та перерахування компенсації частини суми штрафних (фінансових) санкцій, визначених за даними системи обліку даних реєстраторів розрахункових операцій» , затвердженого 03.09.2013 наказом Міністерства фінансів України №787, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25.09.2013 за №1650/24182, повернення помилково або надміру зарахованих до бюджету або на єдиний рахунок (у разі його використання) податків, зборів, пені, платежів та інших доходів бюджетів, перерахування компенсації здійснюється за поданням (висновком) органів, що контролюють справляння надходжень бюджету, а при поверненні судового збору (крім помилково зарахованого) - за судовим рішенням, яке набрало законної сили..

При зверненні до суду позивачем сплачено судовий збір у розмірі 2102 грн., що підтверджується платіжним дорученням №370 від 29.01.2021.

З урахуванням викладеного у сукупності суд вважає за необхідне повернути з Державного бюджету України 50 відсотків сплаченого судового збору за подання до суду адміністративного позову у розмірі 1051 грн. Оригінал платіжного доручення №370 від 29.01.2021 знаходиться в матеріалах адміністративної справи.

Керуючись ст.ст.142, 229, 238, 248 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

Задовольнити клопотання Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області про закриття провадження у справі.

Закрити провадження в адміністративній справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області про закриття провадження у справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області (69002, м. Запоріжжя, вул. Фортечна, 65, код ЄДРПОУ 38625593) до Новомиколаївського комунального дошкільного навчального закладу №2 Барвінок (70100, Запорізька область, Новомиколаївський район, смт.Новомиколаївка, вул. Івана Клевчука (Рози Люксембург), 199, код ЄДРПОУ 34517325) про застосування заходів реагування у вигляді зупинення експлуатації.

Повернути з Державного бюджету України на користь Управління виконавчої дирекції Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області судовий збір в розмірі 1051 грн. сплачений відповідно до платіжного доручення №370 від 29.01.2021, оригінал якого знаходиться в матеріалах адміністративної справи №280/901/20.

Ухвала, постановлена судом в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, у відповідності до ч. 2 ст. 256 КАС України набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Третього апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Ухвала в повному обсязі виготовлена та підписана 01 липня 2021 року.

Суддя О.О. Артоуз

Дата ухвалення рішення01.07.2021
Оприлюднено05.07.2021
Номер документу98044012
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —280/901/20

Ухвала від 22.10.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 13.08.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 01.07.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 17.06.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 17.06.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 11.03.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 26.01.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 24.11.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 06.10.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 21.08.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні