Ухвала
від 03.06.2021 по справі 761/18089/21
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/18089/21

Провадження № 1-кс/761/10923/2021

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 червня 2021 року слідчий суддя Шевченківського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , адвоката ОСОБА_3 , слідчого ОСОБА_4 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання адвоката ОСОБА_3 , яка діє в інтересах Товариства з обмеженою відповідальністю «Екостоун Про» про скасування арешту майна,

В С Т А Н О В И В :

До Шевченківського районного суду м. Києва надійшло клопотання адвоката ОСОБА_3 , яка діє в інтересах ТОВ «Екостоун Про» про скасування арешту майна, накладеного ухвалою слідчого судді Голосіївського районного суду м. Києва від 22.01.2020 в рамках кримінального провадження №32019100000000366від 17.05.2019.

Клопотання мотивовано тим, що у провадженні слідчого управління Головного управління ДФС у м. Києві перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32019100000000366 від 17.05.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

Ухвалою слідчого судді Голосіївського районного суду м. Києва від 22.01.2020 в рамках кримінального провадження №32019100000000366 накладено арешт на майно ТОВ «Екостоун Про» (код ЄДРПОУ 42785759), а саме на предмети, речі, які вилучені 13.12.2019 в ході обшуку приміщення за адресою: м. Київ, вул. Бутлерова, буд. 8.

Як зазначено в клопотанні, арешт на вищевказане майно накладено необґрунтовано і на даний час у застосуванні такого заходу потреби немає, оскільки ані Товариство, ані арештоване майно не мають жодного відношення до розслідуваного кримінального провадження № 32019100000000366 від 17.05.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України, оскільки ТОВ «Екостоун Про» (код ЄДРПОУ 42785759) є юридичною особою, яка перебуває на обліку в органах доходів і зборів та є платником податку на додану вартість (ІПН 427857526516). Основним видом діяльності товариства є оптова торгівля іншими машинами й устаткуванням (КВЕД 46.69). Товариство працює з 2019 року та здійснює свою діяльність на засадах розумності та добросовісності, що підтверджується наявністю найманих працівників та орендованих службових і складських приміщень.

У судовому засіданні адвокат ОСОБА_3 клопотання підтримала та просила задовольнити.

Слідчий ОСОБА_4 проти задоволення клопотання не заперечував.

Слідчий суддя, заслухавши доводи адвоката, думку слідчого, дослідивши матеріали клопотання, приходить до наступного висновку.

Відповідно до положень статті 174 КПК України підозрюваний, обвинувачений, їх захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, представник юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково. Таке клопотання під час досудового розслідування розглядається слідчим суддею, а під час судового провадження - судом. Арешт майна також може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника, законного представника, іншого власника або володільця майна, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, якщо вони доведуть, що в подальшому у застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано.

В судовому засіданні встановлено, що в провадженні СУ ГУ ДФС у м. Києві знаходиться кримінальне провадження №32019100000000366 від 17.05.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України.

Ухвалою слідчого судді Голосіївського районного суду м. Києва 22.01.2020 в межах кримінального провадження № 32019100000000366 від 17.05.2019 накладено арешт на належне ТОВ «ЕКОСТОУН ПРО» майно.

Арешт на вищевказане майно був накладений з метою забезпечення збереження речових доказів.

Як визначено ч. 1 ст. 170 КПК України, арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі, відчуження.

При застосуванні заходів забезпечення кримінального провадженні слідчий суддя повинен діяти у відповідності до вимог КПК України та судовою процедурою, гарантувати дотримання прав, свобод та законних інтересів осіб; умов, за яких жодна особа не була б піддана необґрунтованому процесуальному обмеженню.

При розгляді клопотання, поданого в порядку ст. 174 КПК України, слідчий суддя не надає оцінку дотриманню вимог закону при постановленні ухвали від 22.01.2020 про арешт майна та її законності, що є виключною прерогативою суду апеляційної інстанції, а лише оцінює доводи клопотання в частині обґрунтованості підстав для скасування раніше накладеного арешту.

Аналізуючи положення кримінально процесуального законодавства з приводу накладення арешту на майно особи, обов`язковою передумовою, яка обґрунтовує необхідність застосування такого заходу забезпечення кримінального провадження як арешт майна, є наявність достатніх доказів, що вказують на вчинення злочину, наявність обґрунтованої підозри, підставу для арешту майна; наслідки арешту для третіх осіб, а також розумність і співмірність обмеження права власності завданням кримінального провадження, що визначено положенням ч. 2 ст. 173 КПК України. При цьому обов`язок доведення існування зазначеної умови КПК України покладається на орган досудового розслідування.

Зокрема, згідно із ч. 2 ст. 173 КПК України при вирішенні питання про арешт майна слідчий суддя, суд повинен враховувати: правову підставу для арешту майна; можливість використання майна як доказу у кримінальному провадженні (якщо арешт майна накладається у випадку, передбаченому пунктом 1 частини другої статті 170 цього Кодексу); наявність обґрунтованої підозри у вчиненні особою кримінального правопорушення або суспільно небезпечного діяння, що підпадає під ознаки діяння, передбаченого законом України про кримінальну відповідальність (якщо арешт майна накладається у випадках, передбачених пунктами 3, 4 частини другої статті 170 цього Кодексу); можливість спеціальної конфіскації майна (якщо арешт майна накладається у випадку, передбаченому пунктом 2 частини другої статті 170 цього Кодексу); розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, неправомірної вигоди, яка отримана юридичною особою (якщо арешт майна накладається у випадку, передбаченому пунктом 4 частини другої статті 170 цього Кодексу); розумність та співрозмірність обмеження права власності завданням кримінального провадження; наслідки арешту майна для підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб.

При накладенні арешту на майно, слідчим суддею, з огляду на дані досудового розслідування в кримінальному провадженні, було встановлено наявність достатніх правових підстав для застосування такого заходу забезпечення кримінального провадження, з метою збереження речових доказів.

За вимогами ч. 2, 3 ст. 170 КПК України, арешт майна допускається з метою забезпечення, в тому числі, збереження речових доказів. У цьому випадку арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у статті 98 цього Кодексу.

Речовими доказами відповідно до ст. 98 КПК України є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Водночас з матеріалів клопотання не вбачається, що відносно вищевказаного майна, на яке накладено арешт, існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Окрім цього, наявні у слідчого судді матеріали кримінального провадження не містять доказів того, що існує потреба у застосуванні арешту майна третьої особи.

В судовому засіданні встановлено, що товариство з обмеженою відповідальністю «Екостоун Про» є юридичною особою, яка перебуває на обліку в органах доходів і зборів та є платником податку на додану вартість (ІПН НОМЕР_1 ). Основним видом діяльності товариства є оптова торгівля іншими машинами й устаткуванням (КВЕД 46.69).

Як свідчать матеріали кримінального провадження, відносно ТОВ «Екостоун Про» кримінальне провадження не відкривалось органом досудового слідства та не повідомлялось про підозру про вчинення будь-яких кримінальних правопорушень, передбачених Кримінальним кодексом України. Також ТОВ «Екостоун Про» не є особою, яка в силу закону несе цивільну відповідальність за шкоду, заподіяну діями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння.

09 грудня 2019 року відповідно до Акту передачі-приймання матеріальних цінностей на відповідальне зберігання, що є додатком № 3 та до Акту передачі-приймання матеріальних цінностей на відповідальне зберігання, що є додатком № 4 Договору відповідального зберігання № 1203/01, укладеного 05.12.2019 між ТОВ «Екостоун Про» та ТОВ «АУСТЕНІТ ТРЕЙД», ТОВ «Екостоун Про» передано, а ТОВ «АУСТЕНІТ ТРЕЙД» прийнято на відповідальне зберігання матеріальні цінності, зокрема і ті, які зазначені в ухвалі Голосіївського районного суду м. Києва від 22.01.2020, а саме:

№п/пНазва ТМЦКіл.Од. вим.1автозапчастини, які містяться в коробці з №1j5853601a1кор.2автозапчастини, які містяться в коробці з № w7d7c9шт3автозапчастини, які містяться в коробці з № jn8602шт4автозапчастини, які містяться в коробці з № jn9482шт5автозапчастини, які містяться в коробці з №g52004-13шт6автозапчастини, які містяться в коробці з №bg090115шт7автозапчастини, які містяться в коробці з № af804626-020310шт8автозапчастини, які містяться в коробці з № 1j012362013шт9автозапчастини, які містяться в коробці з № no:034905207b2кор.10автозапчастини, які містяться в коробці з № 12355224445кор.11автозапчастини, які містяться в коробці з №026163383k9кор.12автозапчастини, які містяться в коробці з № b518pcs3кор.13автозапчастини, які містяться в коробці з № no961032221кор.14крутилка сидушки1кор.15автозапчастини, які містяться в коробці з № n081111200ab2кор.16автозапчастини, які містяться в коробці з № no9499761кор.17автозапчастини, які містяться в коробці з № no90 4117742кор.18автозапчастини, які містяться в коробці з №no963499761кор.19автозапчастини, які містяться в коробці з № 61217531кор.20автозапчастини, які містяться в коробці з №96207854 (замок багажника)5шт21автозапчастини, які містяться в коробці з № 961831132кор.22автозапчастини, які містяться в коробці з № 601215702кор.23автозапчастини, які містяться в коробці з №93875r37кор.24автозапчастини, які містяться в коробці з № 10062995231кор.25автозапчастини, які містяться в коробці з № 02fc-280131кор.26автозапчастини, які містяться в коробці з № 10062095432кор.27автозапчастини, які містяться в коробці з направляючими клапана2кор.28автозапчастини, які містяться в коробці з № f0066249091кор.29автозапчастини, які містяться в коробці з № 88-02221кор.30автозапчастини, які містяться в коробці з № 6866389 ( термостати)1кор.31автозапчастини, які містяться в коробці з № 14-31-61кор.32автозапчастини, які містяться в коробці з № 6012000115 ( термостат)2кор.33автозапчастини, які містяться в коробці з № 0691211в (термостат)1кор.34автозапчастини, які містяться в коробці з № vwg-aa191853601h1кор.35автозапчастини, які містяться в коробці з № 8678536011кор.36автозапчастини, які містяться в коробці з №ag09455110281шт37автозапчастини, які містяться в коробці з № 191945515-250pcs1кор.38автозапчастини, які містяться в коробці з №1c0945511a-150pcs1кор.39автозапчастини, які містяться в коробці з реле вентилятора в51кор.40автозапчастини, які містяться в коробці з № hb00545770091кор.41автозапчастини, які містяться в коробці з №82002763611кор.42автозапчастини, які містяться в коробці з № 904824541кор.43автозапчастини, які містяться в коробці з блок управління стеклопід`ємником1кор.44автозапчастини, які містяться в коробці з № audi3кор.45автозапчастини, які містяться в коробці з блок кнопки стеклоподїемника1кор.46автозапчастини, які містяться в коробці з № 8ко941597в1кор.47автозапчастини, які містяться в коробці з № 91038060-(040130)1кор.48автозапчастини, які містяться в коробці з № 7708056691кор.49автозапчастини, які містяться в коробці з № 7708056692кор.50автозапчастини, які містяться в коробці з № 73552920371кор.51автозапчастини, які містяться в коробці з № 7353604141кор.52автозапчастини, які містяться в коробці з № 7353604161кор.53автозапчастини, які містяться в коробці з № 1,3-1,41кор.54автозапчастини, які містяться в коробці з № bagl1кор.55автозапчастини, які містяться в коробці з датчик температури1кор.56автозапчастини, які містяться в коробці з № 110819кор.57автозапчастини, які містяться в коробці з фільтр воздуха3кор.58автозапчастини, які містяться в коробці з № 1391кор.59автозапчастини, які містяться в коробці синього кольору168шт60автозапчастини, які містяться в коробці з переключатель світла6шт61автозапчастини, які містяться в коробці з переключатель дворников22шт62автозапчастини, які містяться в коробці з переключатель поворотов1шт63автозапчастини, які містяться в коробці з кольцо абс1шт64автозапчастини, які містяться в коробці з переключатель дворников в41шт65автозапчастини, які містяться в коробці з переключатель дворников а10057шт66автозапчастини, які містяться в коробці з переключатель дворников reset101шт67автозапчастини, які містяться в коробці з № 0 062095841кор.68автозапчастини, які містяться в коробці з № 100620958573шт69автозапчастини, які містяться в коробці з № 0501093091кор.70автозапчастини, які містяться в коробці з № 1j0907660b1кор.71автозапчастини, які містяться в коробці з № 7216110472кор.72автозапчастини, які містяться в коробці з № 7216110771кор.73автозапчастини, які містяться в коробці з № 078906433a1кор.74автозапчастини, які містяться в коробці з № 962533441кор.75автозапчастини, які містяться в коробці з № 8n0927807a1кор.76автозапчастини, які містяться в коробці з кришка трамблера1кор.77автозапчастини, які містяться в коробці з підшипником ступици5кор.78автозапчастини, які містяться в коробці з № фільтрами масла40шт79автозапчастини, які містяться в коробці з № 7l690763701кор.80прокладка з написом 6125980-20 1шт81прокладка №6127435-001шт82прокладка з написом 14770722шт83прокладка з написом 3002514810шт84прокладка з написом №а1204; silikone9шт85автозапчастини, які містяться в коробці 4кор.86автозапчастини, які містяться в коробці з № 0511237902кор.87автозапчастини, які містяться в коробці з № gdb14612кор.88автозапчастини, які містяться в коробці з № nos11237902кор.89автозапчастини, які містяться в коробці з № 4cl52bgg3af1кор.90автозапчастини, які містяться в коробці з № 8ciq-8a586-aa1кор.91автозапчастини, які містяться в коробці з № gdb14241кор.92автозапчастини, які містяться в коробці з № no3m52140082кор.93автозапчастини, які містяться в коробці з №1216693кор.94блок натяжки генератора1шт95автозапчастини, які містяться в коробці з № 34195310кор.96автозапчастини, які містяться в коробці з № 3м513а262ej3кор.97підшипники з написом 44х3х17.5см16кор.98автозапчастини, які містяться в коробці з № epw791кор.99саленблок зад. ступ № 532066de - 1 шт.; bosch-#1st/pе4шт100автозапчастини, які містяться в коробці з № 10945961кор.101автозапчастини, які містяться в коробці з № 100620957225шт102автозапчастини, які містяться в коробці з № 35740718216шт103автозапчастини, які містяться в коробці з № 100620953925шт104автозапчастини, які містяться в коробці з № 100620950125шт105автозапчастини, які містяться в коробці з № 100620950016шт106автозапчастини, які містяться в коробці з № 10062095011шт107автозапчастини, які містяться в коробці з № 10062096231шт108автозапчастини, які містяться в коробці з № 100620952255шт109автозапчастини, які містяться в коробці з № 89926шт110автозапчастини, які містяться в коробці з № 1006209585 50шт111коробка без номеру з металевими запчастинами3кор.112автозапчастини, які містяться в коробці з № 1190024101шт113автозапчастини, які містяться в коробці з № 8с1q8a586AA28шт114автозапчастини, які містяться в коробці з № 100620950325шт115автозапчастини, які містяться в коробці з № 7l690763704кор.116автозапчастини, які містяться в коробці з № 9087шт117автозапчастини, які містяться в коробці з № 89635шт118автозапчастини, які містяться в коробці з № 100620969930шт119автозапчастини, які містяться в коробці з № 89635шт120автозапчастини, які містяться в коробці з № 10062096994кор.121автозапчастини, які містяться в коробці з № xs4c3w007aa18 по 50 шт кор.122автозапчастини, які містяться в коробці з № 333730 ( скоби)4 по 16 шткор.123автозапчастини, які містяться в коробці з № 130-13010шт124автозапчастини, які містяться в коробці з № 7l090763750шт125автозапчастини, які містяться в коробці з №7l0907637с10шт126автозапчастини, які містяться в коробці з №5540856шт127автозапчастини, які містяться в коробці з №5541952шт128автозапчастини, які містяться в коробці з №531047277шт129автозапчастини, які містяться в коробці з №532033045шт130автозапчастини, які містяться в коробці з №534011624шт131автозапчастини, які містяться в коробці з №5541932шт132автозапчастини, які містяться в коробці з №531025215шт133автозапчастини, які містяться в коробці з №07410924321шт134автозапчастини, які містяться в коробці з №531039970шт135автозапчастини, які містяться в коробці з №531039922шт136автозапчастини, які містяться в коробці з №603500525шт137автозапчастини, які містяться в коробці з №53105316шт138автозапчастини, які містяться в коробці з №532005224шт139автозапчастини, які містяться в коробці з №531010364шт140автозапчастини, які містяться в коробці з №069109243в17шт141автозапчастини, які містяться в коробці з №03810924479шт142автозапчастини, які містяться в коробці з №07810924476шт143автозапчастини, які містяться в коробці з №531025118шт144автозапчастини, які містяться в коробці з №531033932шт145автозапчастини, які містяться в коробці з №5310704533шт146автозапчастини, які містяться в коробці з №532016033шт147автозапчастини, які містяться в коробці з №058109088н61шт148автозапчастини, які містяться в коробці з №058109088l7шт149автозапчастини, які містяться в коробці з №67117шт150автозапчастини, які містяться в коробці з №25178шт151автозапчастини, які містяться в коробці з №443905849а1кор.152контактна група 80штук; автозапчастини, які містяться в коробці з №5х09058551кор.153автозапчастини, які містяться в коробці з №аа19058511кор.154автозапчастини, які містяться в коробці з №068109479а16шт155автозапчастини, які містяться в коробці з №078109479е70шт156автозапчастини, які містяться в коробці з №07810947958шт157автозапчастини, які містяться в коробці з №069109817d40шт158автозапчастини, які містяться в коробці з №531039960шт159автозапчастини, які містяться в коробці з №0301455299f6шт160автозапчастини, які містяться в коробці з №575.1.342шт161автозапчастини, які містяться в коробці з №059145276100шт162автозапчастини, які містяться в коробці з №531039963шт163автозапчастини, які містяться в коробці з №3310440302кор.164автозапчастини, які містяться в коробці з №06а109479с 54шт165автозапчастини, які містяться в коробці з №02814527se2шт166автозапчастини, які містяться в коробці з №5330086302кор.167автозапчастини, які містяться в коробці з №5330076f52шт168автозапчастини, які містяться в коробці з №90500022910шт169автозапчастини, які містяться в коробці з №5310825102кор.170автозапчастини, які містяться в коробці з №029109213в30шт171автозапчастини, які містяться в коробці з №03810924393шт172автозапчастини, які містяться в коробці з №5320608101кор.173автозапчастини, які містяться в коробці з №078903341137шт174автозапчастини, які містяться в коробці з №532019733шт175автозапчастини, які містяться в коробці з №069109413в142шт176автозапчастини, які містяться в коробці з №078109243к18шт177автозапчастини, які містяться в коробці з №532065115шт178автозапчастини, які містяться в коробці з №028903315м33шт179автозапчастини, які містяться в коробці з №532015945шт180автозапчастини, які містяться в коробці з №028021711468шт181автозапчастини, які містяться в коробці з №5781611кор.182автозапчастини, які містяться в коробці з №60120007701кор.183автозапчастини, які містяться в коробці з №058115136а1кор.184автозапчастини, які містяться в коробці з №4441264- 21кор.185автозапчастини, які містяться в коробці з №12810811-0001кор.186автозапчастини, які містяться в коробці з №078903341j1кор.187автозапчастини, які містяться в коробці з №963505591кор.188автозапчастини, які містяться в коробці з №932024001кор.189автозапчастини, які містяться в коробці з №078033831кор.190автозапчастини, які містяться в коробці з №91287381кор.191автозапчастини, які містяться в коробці з №563611261кор.192автозапчастини, які містяться в коробці з №60120009203кор.193автозапчастини, які містяться в коробці з №60120009701кор.194автозапчастини, які містяться в коробці з №77645374кор.195отбойник амортизатора1кор.196замок запалювання8кор.197вкладиши двигуна мотора7кор.198насос пiдсилювач руля 1кор.199кронштейн багажника1кор.200ручка багажника5кор.201перемикач дворника 13кор.202кільця двигуна 14кор.203фiльтр паливний 39кор.204шланг тормозний 4кор.205патрубок системи охолодження 20кор.206прокладки двигуна3кор.207вакум 14кор.208значок мерседес 1кор.209замок дверей 19кор.210педаль щеплення1кор.211резинка глушника6кор.212термомуфта 12кор.213рейка рульова 1кор.214подушка двигуна 149кор.215паливний насос7кор.216промiжний ролик1кор.217фара ланос 1кор.218сайлентблок 93кор.219подушка отбойника5кор.220пильник шруса 1кор.221кришка бака5кор.222катушка запалювання 12кор.223ремiнь генератора1кор.224фара противотуманна4кор.225пiдшипник верхнiй опорний 1кор.226кришка розподiльча3кор.227стойка стабiлiзатора8кор.228реле регулятор стартера3кор.229щкворень2кор.230сепаратор1кор.231кришка клапана 2кор.232провода свечні 29кор.233дзеркало8кор.234колодки тормознi1кор.235кронштейн багажника1кор.236цилиндр тормозний 16кор.237шаговий холостого ходу5кор.238стеклопідъемник7кор.239радиатор охолодження 35кор.240бензонасос6кор.241реле напруги5кор.242вижимний підшипник 26кор.243наконечник свечи запалювання1кор.244фонарь заднiй1кор.245ролiк промiжний двигуна 11кор.246насос омивача скла7кор.247решетка ланос1кор.248амортизатор кришки багажника1кор.249сальник 3коробки;3кор.250датчик колодки 1кор.251фiльтр коробки4кор.252диски щеплення1кор.253шрус 3кор.254амортизатори 2кор.255платмаска щупа6кор.256кронштейн крiплення двигуна1кор.

№Назва ТМЦКіл.Од. вим.1Автозапчастини, які містяться в коробці з №7016117011кор.2Автозапчастини, які містяться в коробці з №7Д06117010 1кор.3Автозапчастини, які містяться в коробці з №53566117011кор.4Автозапчастини, які містяться в коробці з №ІНС6117011кор.5Автозапчастини, які містяться в коробці з №7М0611701Д-11кор.6Автозапчастини, які містяться в коробці з (кнопка а80) №322421кор.7Автозапчастини, які містяться в коробці з (патрубок) №7м0145709в1кор.8Автозапчастини, які містяться в коробці з (кнопка стеклопійомника) №360959855в1кор.9Автозапчастини, які містяться в коробці з (перемикача світла) № 321941531 к1кор.10Автозапчастини, які містяться в коробці з №8200в1992231кор.11Автозапчастини, які містяться в коробці з №1l09278041кор.12Автозапчастини, які містяться в коробці з №116011071081кор.13Автозапчастини (датчиками температури), які містяться в коробці з №1l09278041кор.14Автозапчастини, які містяться в коробці з №gu-22006кор.15Автозапчастини, які містяться в коробці з №lo-22002кор.16Автозапчастини, які містяться в коробці з №3021221кор.17Автозапчастини, які містяться в коробці з №3021201кор.18Автозапчастини, які містяться в коробці з №40152в66saf2кор.19Автозапчастини, які містяться в коробці з №7136675601кор.20Автозапчастини, які містяться в коробці з №fotz-9155-в1кор.21Автозапчастини, які містяться в коробці з написом leader parts2кор.22Автозапчастини, які містяться в коробці з №92vb9069aa5кор.23Автозапчастини, які містяться в коробці з № no:81ав5484ва1кор.24Автозапчастини, які містяться в коробці з №3010341кор.25Автозапчастини, які містяться в коробці з № no:2000gb2кт12кор.26Автозапчастини, які містяться в коробці з № 73285101кор.27Автозапчастини, які містяться в коробці з № 92vb2l526aa1кор.28Автозапчастини, які містяться в коробці з № 86vbv43288bd2кор.29Автозапчастини, які містяться в коробці з № no:86ас90вт2кор.30Автозапчастини, які містяться в коробці з № 86vbv264f263кор.31Автозапчастини, які містяться в коробці з № 86vbv438363кор.32Автозапчастини, які містяться в коробці з № 95vbv43150aa2кор.33Автозапчастини, які містяться в коробці з № 92vbv21812ba1кор.34Автозапчастини, які містяться в коробці з №8193511кор.35Автозапчастини, які містяться в коробці з № 12011651кор.36Автозапчастини, які пов`язані напругою на форд з № 95vbv43150aa1кор.37Автозапчастини, які містяться в коробці з № 066300wva.232793кор.38Автозапчастини, які містяться в коробці з № ref-1k26100312кор.39Автозапчастини, які містяться в коробці з no:45194923кор.40Автозапчастини, які містяться в коробці з № 12004651кор.41Автозапчастини, які містяться в коробці з № 65791502кор.42Автозапчастини, які містяться в коробці з № 65791502кор.43Автозапчастини, які містяться в коробці з № fp821а4кор.44Автозапчастини, які містяться в коробці з № 491602кор.45Автозапчастини, які містяться в коробці з № ukba36601кор.46Втулка стабілізатора f.scorpio №85gb5484да1кор.47Автозапчастини, які містяться в коробці з № no:86ав5484аа6кор.48Автозапчастини, які містяться в коробці з № 1057481кор.49Автозапчастини, які містяться в коробці з № 2т145с486ае2кор.50Автозапчастини, які містяться в коробці з № l07-50071кор.51Автозапчастини, які містяться в коробці (ризинові кільця) з № 33вв1кор.52Автозапчастини, які містяться в коробці з № оем40951171кор.53Пружина чорна 1 шт.; автозапчастини, які містяться в коробці з № 13714033кор.54Автозапчастини, які містяться в коробці з № ref:ік 13100301кор.55Автозапчастини, які містяться в коробці з № 0823кор.56Автозапчастини, які містяться в коробці з jfd 0821кор.57Автозапчастини, які містяться в коробці з № 10842кор.58Автозапчастини, які містяться в коробці з jdв - 12222кор.59Автозапчастини, які містяться в коробці з №3240117105кор.60Автозапчастини, які містяться в коробці з № escort 1.6 -cvn1кор.61Автозапчастини, які містяться в коробці з №16049824кор.62Автозапчастини, які містяться в коробці з № znp-183611кор.63Автозапчастини, які містяться в коробці з № znp-184051кор.64Автозапчастини, які містяться в коробці з № znp-183351кор.65Автозапчастини, які містяться в коробці з № znp-184021кор.66Автозапчастини, які містяться в коробці з № zp-40511кор.67Автозапчастини, які містяться в коробці з № gdb11073кор.68Автозапчастини, які містяться в коробці з № 13100291кор.69Автозапчастини, які містяться в коробці з № gdb3711кор.70Автозапчастини, які містяться в коробці з № l07-50042кор.71Автозапчастини, які містяться в коробці з № gdb14082кор.72Автозапчастини, які містяться в коробці з № 16522063кор.73Автозапчастини, які містяться в коробці з № 10755582кор.74Автозапчастини, які містяться в коробці з № f.transit 2.5d;921кор.75Автозапчастини, які містяться в коробці з № 97ввgbp082ab1кор.76Автозапчастини, які містяться в коробці з № 2908462кор.77Автозапчастини, які містяться в коробці з № 924fg250аа1кор.78Автозапчастини, які містяться в коробці з № 98вм6251ва1кор.79Автозапчастини, які містяться в коробці з № ss2010251кор.80Автозапчастини, які містяться в коробці з № ss2010241кор.81Автозапчастини, які містяться в коробці (датчик abs) з № 958606405021кор.82Автомобільна деталь №334084шт.83Автомобільна деталь №266324шт.84Прокладка гбу ford економ №77642124280шт.85Прокладка гбу ford економ №77641124213шт.86Автозапчастини, які містяться в коробці з № oem no:3261781кор.87Автозапчастини, які містяться в коробці з № 1372297 2кор.88Автозапчастини, які містяться в коробці з № 668975 2кор.89Автозапчастини, які містяться в коробці (фільтри ford tdci) з № 18958911кор.90Автозапчастини, які містяться в коробці з № oe no: 92vb311155ad2кор.91Автозапчастини, які містяться в коробці з № 776421232кор.92Автозапчастини, які містяться в коробці (плати) з № gp16120610кор.93Підшипник підвісний №-420159кор.94Автозапчастини, які містяться в коробці (подшипники) з № в42152кор.95Автозапчастини, які містяться в коробці (подшипники) з № no 96bg3co83e1a1кор.96Автозапчастини, які містяться в коробці (подшипники) з № bu20182кор.97Автозапчастини, які містяться в коробці з № 239745кор.98Автозапчастини, які містяться в коробці (сайленблок) з № bu 20401кор.99Прокладка з № 7764603880шт.100Автозапчастини, які містяться в коробці з № 776460381кор.101Автозапчастини, які містяться в коробці (амортизатори) з № 1446481 900681кор.102Автозапчастини, які містяться в коробці з № 89fb3063ad1кор.103Автозапчастини, які містяться в коробці з № b 42039 (втулка стабілізатора)1кор.104Автозапчастини, які містяться в коробці з № b 42052 (втулка стабілізатора)1кор.105Автозапчастини, які містяться в коробці з № 776418804кор.106Автозапчастини, які містяться в коробці з № b 42063 (сайленблок зад.)1кор.107Автозапчастини, які містяться в коробці з №900146 (чохли на амортизатор)1кор.108Автозапчастини, які містяться в коробці з № 900089 (чохли на амортизатори)1кор.109Сайленблок заднього тарсиона1шт.110Автозапчастини, які містяться в коробці з № 10572312кор.111Автозапчастини, які містяться в коробці з № 2305751кор.112Автозапчастини, які містяться в коробці з № 9т1613404ас3кор.113Автозапчастини, які містяться в коробці з № 776418802кор.1143 шланги №65774243шт.115Автозапчастини, які містяться в коробці з № в420118кор.116Автозапчастини, які містяться в коробці (шланги) з № 1150704кор.117Автозапчастини, які містяться в коробці з № zc06451кор.118Автозапчастини, які містяться в коробці з написом r5кор.119Автозапчастини, які містяться в коробці з № в420191кор.120Автозапчастини, які містяться в коробці з № в020121кор.121Автозапчастини, які містяться в коробці з № 8200176685/77014710981кор.122Автозапчастини, які містяться в коробці з № 7453732кор.123Автозапчастини, які містяться в коробці (стойка стабілізатора) з № 420131кор.124Автозапчастини, які містяться в коробці з № 8ео905855а1кор.125Автозапчастини, які містяться в коробці з № 4а0958552кор.126Автозапчастини, які містяться в коробці з № 357905855в1кор.127Автозапчастини, які містяться в коробці з № 3579058651кор.128Автозапчастини, які містяться в коробці з № 1н09058552кор.129Автозапчастини, які містяться в коробці з № 1н0905855а1кор.130Автозапчастини, які містяться в коробці з № в4203561кор.131Автозапчастини, які містяться в коробці з № 893905855а5кор.132Автозапчастини, які містяться в коробці з № 962665221кор.133Автозапчастини, які містяться в коробці з № 3в18390161кор.134Автозапчастини, які містяться в коробці з № 420721кор.135Автозапчастини, які містяться в коробці з № 2809751кор.136Автозапчастини, які містяться в коробці з № 5320027-1051шт.137Автозапчастини, які містяться в коробці з № n0:0580249101кор.138Автозапчастини, які містяться в коробці з № ponic грн ina-5310440302кор. по 36 шт.139Автозапчастини, які містяться в коробці з № 25171кор.140Автозапчастини, які містяться в коробці з № 53404811063шт.141Автозапчастини, які містяться в коробці з № 074145299а40шт.142Автозапчастини, які містяться в коробці з № 532015930шт.143Автозапчастини, які містяться в коробці з № 028903315м33шт.144Резинових прокладок239шт.145Автозапчастини, які містяться в коробці (термостат) 077121113в 2кор.146Автозапчастини, які містяться в коробці з № 052903225с1кор.147Автозапчастини, які містяться в коробці з № 0339005225а2кор.148Автозапчастини, які містяться в коробці з № 036121113в1кор.149Автозапчастини, які містяться в коробці з №327837015в1кор.150Автозапчастини, які містяться в коробці з № 055905225в1кор.151Автозапчастини, які містяться в коробці з № 2122061кор.152Автозапчастини, які містяться в коробці з № 3с0907521с7шт.153Автозапчастини, які містяться в коробці з № 8к08205114шт.154Автозапчастини, які містяться в коробці з № в12469207кор.155Автозапчастини, які містяться в коробці з № 191559263 (163)1шт.156Автозапчастини, які містяться в коробці з № 18457861шт.157Автозапчастини, які містяться в коробці з № 18457901кор.158Автозапчастини, які містяться в коробці з № 1к0959263а1кор.159Автозапчастини, які містяться в коробці з № 1719112611кор.160Автозапчастини, які містяться в коробці з № 355192кор.161Автозапчастини, які містяться в коробці з № 357721261а411шт.162Автозапчастини, які містяться в коробці з № 962155511кор.163Автозапчастини, які містяться в коробці з № 963143322кор.164Автозапчастини, які містяться в коробці з № 962155531кор.165Автозапчастини, які містяться в коробці з № 3577212614кор.166Автозапчастини, які містяться в коробці з № 3а07213882кор.167Автозапчастини, які містяться в коробці з №3891кор.168Автозапчастини, які містяться в коробці з № 06а1915011кор.169Автозапчастини, які містяться в коробці з №06а919081в1кор.170Автозапчастини, які містяться в коробці з № 00954262181кор.171Автозапчастини, які містяться в коробці з № 077001025391кор.172Автозапчастини, які містяться в коробці з № 002699062471кор.173Автозапчастини, які містяться в коробці з № 0770104444011кор.174Автозапчастини, які містяться в коробці з № 2300160792471кор.175Автозапчастини, які містяться в коробці з № 171081871кор.

Відповідно до п. 4.2. Договору відповідального зберігання № 1203/01 від 05.12.2019 адреса зберігання: м. Київ, вул. Академіка Бутлерова, 8.

Як зазначено в ухвалі Голосіївського районного суду м. Києва від 22.01.2020, під час проведення обшуку не виявлено документів, шо підтверджують походження товару на складі, а також те, що вони належать ТОВ «АУСТЕНІТ ТРЕЙД» та ОСОБА_5 . Вказані вилучені предмети та речі (ТМЦ) є тимчасово вилученим майном та мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженню.

Таким чином, Договір відповідального зберігання № 1203/01 від 05.12.2019 та Акти передачі-приймання матеріальних цінностей на відповідальне зберігання від 09.12.2019 свідчать, що ТОВ «Екостоун Про» володіє вищезазначеними автомобільним устаткуванням на законних підставах та має право розпоряджатися ним з метою здійснення своєї господарської діяльності.

В свою чергу, у кожному конкретному кримінальному провадженні слідчий суддя, при накладенні арешту на майно, має обов`язково переконатися в наявності доказів на підтвердження вчинення кримінального правопорушення. При цьому, закон не вимагає аби вони були повними та достатніми на даній стадії кримінального провадження, однак вони мають бути такими, щоб слідчий суддя був впевнений у тому, що дані докази можуть дати підстави для пред`явлення обґрунтованої підозри у вчиненні того чи іншого злочину. Крім того, наявність доказів у кримінальному провадженні має давати слідчому судді впевненість в тому, що в даному кримінальному провадженні необхідно накласти вид обмеження з метою уникнення негативних наслідків.

Як установлено п. 2 ч. 1 ст. 174 КПК України арешт майна може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано.

З урахуванням наведених норм та аналізу наявних в розпорядженні слідчого судді матеріалів, слід дійти висновку про відсутність підстав для продовження такого заходу забезпечення кримінального провадження як арешт майна ТОВ «Екостоун Про».

З огляду на зазначене, слідчий суддя приходить до висновку про відсутність у кримінальному провадженні даних, які б виправдовували подальше втручання у правомірне володіння ТОВ «Екостоун Про» належному йому майном на підставі зазначених обставин.

Відповідно до усталеної практики Європейського суду з прав людини, продовження заходів забезпечення кримінального провадження, як упродовж досудового розслідування так і судового розгляду, ґрунтується на презумпції, що з перебігом ефективного розслідування справи та її судового розгляду зменшуються ризики, які стали підставою для застосування заходу забезпечення кримінального провадження, відповідно зі спливом певного часу орган досудового розслідування має навести додаткові доводи в обґрунтування наявних ризиків, що залишаються та їх аналіз, як підстави для подальшого втручання у права особи в тому числі щодо позбавлення або обмеження права власності.

Окрім того, Європейський суд з прав людини через призму своїх рішень неодноразово акцентував увагу на тому, що володіння майном повинно бути законним ("Іатрідіс проти Греції", заява N 31107/96, п. 58, ECHR 1999-II). Вимога щодо законності у розумінні Конвенції вимагає дотримання відповідних положень національного законодавства та відповідності принципові верховенства права, що включає свободу від свавілля (див. рішення у справі "Антріш проти Франції", від 22 вересня 1994 року, Series А N 296-А, п. 42, та "Кушоглу проти Болгарії", заява N 48191/99, пп. 49 - 62, від 10 травня 2007 року). Будь-яке втручання державного органу у право на мирне володіння майном повинно забезпечити "справедливий баланс" між загальним інтересом суспільства та вимогами захисту основоположних прав конкретної особи. Необхідність досягнення такого балансу відображена в цілому в структурі статті 1 Першого протоколу. Необхідного балансу не вдасться досягти, якщо на відповідну особу буде покладено індивідуальний та надмірний тягар (див., серед інших джерел, рішення від 23 вересня 1982 року у справі "Спорронг та Льонрот протии Швеції", пп. 69 і 73, Series A N 52). Іншими словами, має існувати обґрунтоване пропорційне співвідношення між засобами, які застосовуються, та метою, яку прагнуть досягти (див., наприклад, рішення від 21 лютого 1986 року у справі "Джеймс та інші протии Сполученого Королівства", n. 50, Series A N 98).

Приймаючи до уваги наведене, слідчий суддя вважає, що існує правова підстава для скасування арешту, накладеного ухвалою слідчого судді Голосіївського районного суду м. Києва від 22.01.2020 в рамках кримінального провадження №32019100000000366 на майно ТОВ «Екостоун Про» (код ЄДРПОУ 42785759), а саме на предмети, речі, які були вилучені 13.12.2019 в ході обшуку приміщення за адресою: м. Київ, вул. Бутлерова, буд. 8.

Керуючись ст. ст. 170, 171, 172, 173, 174, 309 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ :

Клопотання задовольнити.

Скасувати арешт, який був накладений ухвалою слідчого судді Голосіївського районного суду м. Києва від 22.01.2020 у справі № 752/21521/19 на предмети, речі (ТМЦ), що належать ТОВ «Екостоун Про» (код ЄДРПОУ 42785759), які були вилучені 13.12.2019 в ході обшуку приміщення за адресою: м. Київ, вул. Бутлерова, буд. 8.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудШевченківський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення03.06.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу98053100
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про скасування арешту майна

Судовий реєстр по справі —761/18089/21

Ухвала від 03.06.2021

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Аббасова Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні