Ухвала
від 05.07.2021 по справі 552/3584/21
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м.ПОЛТАВИ

Справа №552/3584/21

Провадження № 1-кс/552/1100/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05.07.2021 рокуслідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , слідчий ОСОБА_2 секретар ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання про проведення огляду, яке надійшло від начальника другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ДФС в Полтавській області підполковника податкової міліції ОСОБА_2

в с т а н о в и в:

Згідно клопотання, слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Полтавській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за № 42021170000000049 від 20.05.2021, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України, за фактом внесення неправдивих відомостей до офіційних документів, використаних під час участі в процедурах закупівлі продуктів харчування ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ).

За результатами проведених закупівель харчових продуктів для потреб закладів освіти Полтавської області у 2021 році укладено договори про постачання продукції з ФОП ОСОБА_4

Управлінням освіти і науки Полтавської міської ради проведено відкриті торги UA-2021-01-14-000202-b щодо закупівлі товару, зазначеного у тендерній документації за №15110000-2 М`ясо (філе куряче напівфабрикат охолоджене, тушки курчат-бройлерів (патрані, охолоджені) 1 категорії)) з очікуваною вартістю 5172711.60 грн., за результатами яких укладено договір №43 т від 10.03.2021.

Аналізом вказаних процедур закупівлі установлено, що в пакеті документів, наданих ФОП ОСОБА_4 , остання для участі в тендерних закупівлях надає договори з ТОВ «Медична санітарно-епідемічна компанія» (юридична адреса: Полтавська область, місто Кобеляки, вулиця Пушкіна, 7-В), предметом яких є надання комплексу робіт профілактичної дезінфекції, дератизації, дезінсекції та мийці транспортних засобів, а також лабораторних та інструментальних досліджень транспортних засобів та приміщень.

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, за адресою АДРЕСА_1 зареєстрована будівля магазину. Вказані обставини можуть свідчити про порушення процедури та принципів проведення закупівлі, внесення неправдивих відомостей до офіційних документів, використаних під час участі в процедурах закупівлі продуктів харчування.

Викладене ставить під сумнів можливість отримання у ТОВ «Медична санітарно-епідемічна компанія» послуг зазначених у договорах.

За для дослідження всіх обставин кримінального провадження, надання їм належної правової оцінки, з метою додержання загальних засад кримінального провадження щодо всебічного, повного і неупередженого дослідження його обставин, виникла необхідність у проведенні огляду приміщення будівель Товариства з обмеженою відповідальністю «Медична санітарно-епідемічна компанія» (код 43382490) за адресою: Полтавська область, місто Кобеляки, вулиця Пушкіна, 7-В.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав. Посилався на викладені в клопотанні обставини.

Слідчим суддею встановлено, що слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Полтавській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за № 42021170000000049 від 20.05.2021, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України, , за фактом внесення неправдивих відомостей до офіційних документів, використаних під час участі в процедурах закупівлі продуктів харчування ФОП ОСОБА_4 .

З матеріалів клопотання вбачається, що за результатами проведених закупівель харчових продуктів для потреб закладів освіти Полтавської області у 2021 році укладено договори про постачання продукції з ФОП ОСОБА_4 .

В клопотанні просили суд надати дозвіл на проведення огляду приміщень Товариства з обмеженою відповідальністю «Медична санітарно-епідемічна компанія» за адресою: Полтавська область, місто Кобеляки, вулиця Пушкіна, 7-В.

Крім того, слідчим суддею встановлено, що кримінальне провадження здійснюється в рамках кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.366 КК України за фактом внесення неправдивих відомостей до офіційних документів, використаних під час участі в процедурах закупівлі продуктів харчування ФОП ОСОБА_4 .

Проте, в клопотанні начальник другого відділу розслідувань кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_2 просить надати дозвіл на проведення огляду приміщень ТОВ «Медична санітарно-епідемічна компанія».

Враховуючи те, що клопотання начальника другого відділу розслідувань кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_2 виходить за межі кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 366 КК України, слідчий суддя вважає за необхідне відмовити в задоволенні клопотання в повному обсязі.

Керуючись ст. 233-237 КПК України,-

У Х В А Л И В :

В задоволенні клопотання начальника другого відділурозслідувань кримінальнихпроваджень слідчогоуправління фінансовихрозслідувань ГУДФС уПолтавській області ОСОБА_2 про наданнядозволу напроведення огляду відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.07.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу98063239
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення огляду, яке надійшло від начальника другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ДФС в Полтавській області підполковника податкової міліції ОСОБА_2

Судовий реєстр по справі —552/3584/21

Ухвала від 05.07.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Логвінова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні