Ухвала
від 01.06.2021 по справі 450/2014/21
ПУСТОМИТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 450/2014/21 Провадження № 1-кс/450/325/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"01" червня 2021 р. слідчий суддя Пустомитівського районного суду Львівської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши в судовому засіданні клопотання слідчого СВ відділу поліції № 6 ЛРУП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_4 , подане у кримінальному провадженні № 42021142270000001 від 26.03.2021 року, про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

31.05.2021 року слідчий СВ відділу поліції № 6 ЛРУП Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_4 звернувся з клопотанням, погодженим прокурором Пустомитівської окружної прокуратури Львівської області ОСОБА_3 про проведення обшуку по кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 240 КК України, внесеному 26.03.2021 року до ЄРДР за № 42021142270000001, в якому просить надати дозвіл слідчому СВ відділу поліції №6 ЛРУП ГУНП у Львівській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_5 , слідчому СВ відділу поліції №6 ЛРУП ГУНП у Львівській області капітану поліції ОСОБА_4 , начальникові СВ ВП №6 ЛРУП ТУ НП у Львівській області ОСОБА_6 , слідчому СВ ВП №6 ЛРУП ГУНП у Львівській області ОСОБА_7 , слідчому СВ ВП №6 ЛРУП ГУНП у Львівській області ОСОБА_8 , слідчому СВ ВП №6 ЛРУП ГУНП у Львівській області ОСОБА_9 , старшому слідчому СВ ВП №6 ЛРУП ГУНП у Львівській області ОСОБА_10 , які перебувають у групі слідчих, старшому оперуповноваженому СКП відділу поліції №6 ЛРУП ГУНП у Львівській області капітану поліції ОСОБА_11 , оперуповноваженого СКП відділу поліції №6 ЛРУП ГУНП у Львівській області, оперуповноваженому СКП відділу поліції №6 ЛРУП ГУНП у Львівській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_12 , оперуповноваженому СКП відділу поліції №6 ЛРУП ГУНП у Львівській області капітана поліції ОСОБА_13 , заступнику начальника відділу поліції №6 - начальнику СКП ЛРУП ГУНП у Львівській області майору поліції ОСОБА_14 , на проведення обшуку за місцем находження підприємства ТзОВ «Плантпол-Україна» за адресою: Львівська область, Львівський (Пустомитівський) район, с. Чишки, вул. Тараса Шевченка, 89а, та всіх приміщеннях (гараж, підвал, надвірні будівлі, тощо), що на території, з метою встановлення місце знаходження водозабору з свердловини. У зв`язку із реальною загрозою знищення, приховання від органів досудового розслідування слідів злочинної діяльності, а саме документації які надають дозвіл на користування надрами, або корисними копалинами (водозабором) просить розглянути дане клопотання без участі особи у володінні (користуванні) якої знаходяться.

Клопотання обґрунтовується тим, слідчим відділенням ВП №6 ЛРУП ГУ НП у Львівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному у Єдиний реєстр досудових розслідувань за №42021142270000001 від 26.03.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 240 КК України. Досудовим розслідуванням цього кримінального провадження установлено, що прокурором Пустомитівської окружної прокуратури ОСОБА_15 під час виконання завдання обласної прокуратури про вжиття заходів представницького характеру спрямованих на захист інтересів держави у сфері надрокористувння, внаслідок моніторингу даних розміщених на офіційному сайті ДНВП «Геоінформ України» установлено, що 09.09.2019 ТзОВ «Плантпол-Україна» анульовано спец дозвіл 4707 на використання корисних копалин, а саме водозабору з свердловини №1-РЕ в с. Лишки. Дозвіл видавався для водопостачання підприємства на технічні цілі, сільське господарство. Окрім того установлено, що на сайті ДНВП «Геоінформ України» даних щодо інших дійсних спецдозволів на використання корисних копалин - води питні, технічні, у ТзОВ «Плантпол-Україна» (ЄДРПОУ 32730526) немає. Згідно даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб- підприємців та громадських формувань ТзОВ «Плантпол-Україна» займається вирощуванням однорічних і двох річних культур, вирощування овочів, баштанних культур, оптова торгівля квітами, оптова торгівля хімічними продуктами, тощо, а також в стані припинення не перебуває.

Згідно інформації КП «Пустомитиводоканал» №34 від 26.03.2021 водопостачання у с. Чишки, не здійснюється. Також, ЛМКП «Львівводоканал» листом №ДВ-3920 від 26.03.2021 повідомлено про відсутність договірних відносин між водоканалом та ТзОВ «Плантпол-Україна» на послуги з водопостачання та водовідведення. Враховуючи те, що підприємство ТзОВ «Плантпол-Україна», що знаходиться в с. Чишки, по вул. Т. Шевченка, 89а, здійснює підприємницьку діяльність, спецдозвіл на водозабір з інших свердловин не має, згідно даних ДНВП «Геоінформ України», слід припустити, що підприємством здійснюється самовільне використання водних ресурсів за відсутності дозвільних документів - спеціального дозволу на користування надрами (підземні води), а саме свердловини №1-РЕ, що суперечить вимогам Кодексу України «Про надра». Беручи до уваги вищевикладене, а також те, що в ході проведення досудового розслідування є достатні підстави вважати, що на території та усіх наявних приміщеннях де знаходиться підприємство ТзОВ «Плантпол-Україна», необхідно провести обшук за вказаною вище адресою з метою встановлення місця знаходження водозабору з свердловини. Враховуючи вищенаведене, приймаючи до уваги можливість приховування від правоохоронних органів, з метою попередження таких фактів чи створення інших перешкод в отриманні доказів, виникла необхідність у проведенні саме слідчої дії обшуку.

Слідчий ОСОБА_4 в судове засідання не з`явився.

Прокурор в судовому засіданні клопотання підтримав.

Розглянувши клопотання слідчого, перевіривши додані до клопотання документи приходжу до висновку, що у задоволенні такого слід відмовити з наступних підстав.

Відповідно до п. 6 ч. 3 ст. 234 КПК України у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться.

Встановлено досудовим розслідуванням, що підприємство ТзОВ «Плантпол-Україна», що знаходиться в с. Чишки, по вул. Т. Шевченка, 89а, здійснює підприємницьку діяльність, спецдозвіл на водозабір з інших свердловин не має, згідно даних ДНВП «Геоінформ України».

Згідно даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб- підприємців та громадських формувань ТзОВ «Плантпол-Україна» займається вирощуванням однорічних і двох річних культур, вирощування овочів, баштанних культур, оптова торгівля квітами, оптова торгівля хімічними продуктами, тощо, а також в стані припинення не перебуває.

09.09.2019 ТзОВ «Плантпол-Україна» анульовано спец дозвіл 4707 на використання корисних копалин, а саме водозабору з свердловини №1-РЕ в с. Чишки. Дозвіл видавався для водопостачання підприємства на технічні цілі, сільське господарство. Окрім того установлено, що на сайті ДНВП «Геоінформ України» даних щодо інших дійсних спецдозволів на використання корисних копалин - води питні, технічні, у ТзОВ «Плантпол-Україна» (ЄДРПОУ 32730526) немає.

В судовому засіданні прокурор підтримав клопотання про надання дозволу на проведення обшуку за вказаною у клопотанні адресою місця знаходження ТзОВ «Плантпол-Україна», оскільки вважає, що матеріалами слідства стверджується припущення, що підприємством здійснюється самовільне використання водних ресурсів за відсутності дозвільних документів - спеціального дозволу на користування надрами (підземні води), а саме свердловини №1-РЕ, що суперечить вимогам Кодексу України «Про надра».

Разом з тим, матеріалами клопотання не доведено обґрунтованості заявлених прокурором та слідчим припущень, що за місцем ТзОВ «Плантпол-Україна», що знаходиться в с. Чишки, по вул. Т. Шевченка, 89а може здійснюватись самовільне використання водних ресурсів, а тому такі розцінюються слідчим суддею як надумані та голослівні та не підтверджені жодними доказами долученими до матеріалів клопотання.

З огляду на вищенаведене, оскільки слідчим не доведено, що обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей, які мають значення для досудового розслідування, а також заходом, пропорційним втручанню, зокрема в здійснення господарської діяльності підприємства, а тому за відсутності будь-яких доказів на підтвердження обґрунтованості клопотання, таке є безпідставним, а тому у задоволенні такого слід відмовити.

Керуючись ст.303-304, 307, 309 КПК України, слідчий суддя,

П О С Т А Н О В И В :

в задоволенні клопотання слідчого СВ відділу поліції № 6 ЛРУП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_4 , подане у кримінальному провадженні № 42021142270000001 від 26.03.2021 року, про проведення обшуку відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддяОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.06.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу98067042
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —450/2014/21

Ухвала від 01.06.2021

Кримінальне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мельничук І. І.

Ухвала від 18.06.2021

Кримінальне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Кукса Д. А.

Ухвала від 18.06.2021

Кримінальне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Кукса Д. А.

Ухвала від 01.06.2021

Кримінальне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мельничук І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні