Постанова
від 21.05.2010 по справі 2-а-1425/10/1970
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2-а-1425/10/1970

"21" травня 2010 р. Тернопіль ський окружний адміністрати вний суд Тернопільської обла сті в складі:

головуючого судд і Мартиць О.І.

при секретарі Яловіцькій Н.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі су ду в м. Тернополі адміністрат ивну справу за позовом Терно пільської об' єднаної держа вної податкової інспекції до приватного підприємства « Добрий Господар Тернопіль », третя особа без самостійни х вимог на стороні позивача в ідділ державних реєстраторі в Тернопільської міської рад и про припинення юридичної о соби

В С Т А Н О В И В:

Тернопільська об' єднан а державна податкова інспекц ія звернулася до суду з адмін істративним позовом до прива тного підприємства «Добри й Господар Тернопіль»про п рипинення юридичної особи у зв' язку з неподанням протяг ом одного року до органів дер жавної податкової служби под аткових декларацій, документ ів бухгалтерської звітності , що згідно ч.2 ст.38 Закону Украї ни «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб-підприємців»від 15.05.2003 року №755-IV є підставою для постановл ення судового рішення про пр ипинення юридичної особи.

У судовому засіданні предс тавник позивача позов підтри мала повністю з мотивів, викл адених у позовній заяві та пр осить задовольнити.

Представник третьої особи - відділу державних реєстра торів Тернопільської місько ї ради в судове засідання не з ' явився, направивши на адре су суду письмове пояснення, в якому просить розглянути сп раву без його участі, при прий нятті рішення покладається н а думку суду.

Представник відповідача в судове засідання не з' явив ся, хоча про час, місце та дату слухання справи повідомлявс я своєчасно та належним чино м, що не перешкоджає розгляду справи по суті за наявності д остатніх документів про прав а та обов' язки сторін у відп овідності до чинного законод авства України.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и матеріали справи, оцінивши подані докази в їх сукупност і, суд встановив наступні обс тавини.

Відповідач по справі - при ватне підприємство «Добри й Господар Тернопіль»знач иться в Єдиному державному р еєстрі підприємств та органі зацій України (ЄДРПОУ) як юрид ична особа, ідентифікаційний код 35969785, про що свідчить довідк а Головного управління стати стики у Тернопільській облас ті від 08.04.2010 року № 31-1360.

Згідно довідки відділу дер жавних реєстраторів Тернопі льської міської ради від 14.04.2010 р оку № 1281/02-2 приватне підприємст во «Добрий Господар Терн опіль»у виконавчому комітет і Тернопільської міської рад и зареєстроване 08.07.2008 року за ад ресою м. Тернопіль, вул. Бродів ська, 44. Станом на 13.04.2010 року держ авна реєстрація зміни місцез находження не проводилась.

Як вбачається з матеріалів справи, а саме з довідки Терно пільської об' єднаної держа вної податкової інспекції № 24823/7/29-01 від 16.04.2010 року відповідач п еребуває у позивача на облік у з 10.07.2008 року, не подає в ДПІ біль ше одного року документів по даткової звітності, заборгов аності перед бюджетами та де ржавними цільовими фондами н емає, податкова звітність пі дприємством з моменту реєстр ації по даний час не подавала сь.

Відповідно до довідки № 4211/02 в ід 15.04.2010 року, виданої управлінн ям Пенсійного фонду України в місті Тернополі, приватне п ідприємство «Добрий Госпо дар Тернопіль»заборгован ості перед Пенсійним фондом України немає.

Згідно п.2 ч.1 ст.9 Закону Украї ни “Про систему оподаткуванн я” в редакції закону №77/97-ВР від 18.02.1997 року платники податків і зборів (обов' язкових платеж ів) зобов' язані подавати до державних податкових органі в та інших державних органів відповідно до законів декла рації, бухгалтерську звітніс ть та інші документи і відомо сті, пов' язані з обчислення м та сплатою податків і зборі в (обов' язкових платежів).

В силу вимог п.4 ч.2 статті 38 Зак ону України “Про державну ре єстрацію юридичних осіб та ф ізичних осіб - підприємців” , підставами для постановлен ня судового рішення про прип инення юридичної особи, що не пов' язано з банкрутством ю ридичної особи є неподання п ротягом року органам державн ої податкової служби податко вих декларацій, документів ф інансової звітності відпові дно до закону.

Таким чином, в судовому засі данні встановлено, факт непо дання відповідачем приватни м підприємством «Добрий Го сподар Тернопіль» з момент у реєстрації по даний час до п озивача - Тернопільської об ' єднаної державної податко вої інспекції, на обліку якої воно перебуває як платник по датків, податкових деклараці й, документів фінансової зві тності відповідно до закону, що є підставою для припиненн я юридичної особи.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає що позовні вимоги є підставними, відповідають дійсним обставинам та матер іалам справи, ґрунтуються на вимогах чинного законодавст ва, не заперечені у встановле ному порядку відповідачем, а тому підлягають до задоволе ння в повному обсязі

Керуючись ст.ст.2,6,11,86,158,163,186 КАС У країни, Законом України «Про систему оподаткування”, Зак оном України “Про державну р еєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу - приватне підприємство «До брий Господар Тернопіль»(в ул. Бродівська, 44, м. Тернопіль, ідентифікаційний код 35969785).

Копію постанови після набр ання законної сили направити відділу державних реєстрато рів Тернопільської міської р ади для виконання вимог стат ті 38 Закону України “Про держа вну реєстрацію юридичних осі б та фізичних осіб - підприє мців”

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку апеляційного оскарження.

Постанова може бути оскарж ена до Львівського апеляційн ого адміністративного суду ч ерез Тернопільський окружни й адміністративний суд шляхо м подання заяви про апеляцій не оскарження протягом десят и днів з дня проголошення та а пеляційної скарги протягом д вадцяти днів після подання з аяви про апеляційне оскаржен ня або без попереднього пода ння такої заяви, у строк, встан овлений для її подання.

Головуючий суддя Мартиць О.І.

копія вірна

Суддя Мартиць О.І.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.05.2010
Оприлюднено06.09.2010
Номер документу9810759
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-1425/10/1970

Ухвала від 22.04.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мартиць О.І.

Постанова від 21.05.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мартиць О.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні