Постанова
від 23.04.2010 по справі 2-а-554/10/1970
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2-а-554/10/1970

"23" квітня 2010 р. м. Тернопіль

Тернопільський окружни й адміністративний суд в с кладі:

головуючої судді Крап івницької Н.Л.

при секретарі с/з Ви нник І.В.,

за участю представників сторін:

представника позива ча Сампари Г.М.,

прокурора - Олійника А .Д.,

представник відповіда ча не з' явився

Розглянувши у відкри тому судовому засіданні в з алі суду у м. Тернополі справ у за позовом прокурора Заліщицького району Тернопі льської області в інтересах держави

в особі Тернопільського те риторіального управління Де ржавної комісії з цінних пап ерів і фондового ринку

до відкритого акціонер ного товариства «Заліщицьки тй райагрохім» (м. Заліщики)

про стягнення штрафних санкцій в сумі 1020 грн., СУД, -

В С Т А Н О В И В :

Прокурор Заліщиць кого району Тернопільської о бласті в інтересах держави в особі Тернопільського терит оріального управління Держа вної комісії з цінних папері в і фондового ринку звернувс я до суду з адміністративним позовом до відкритого а кціонерного товариства «Зал іщицькитй райагрохім» про ст ягнення штрафних санкцій в с умі 1020 грн.

В судовому засіданн і представник позивача, пр едставника прокуратури п озов підтримав з мотивів, вик ладених у позовній заяві та н адав пояснення, що за відпові дачем станом на день подання позовної заяви рахується за боргованість перед Державно ю комісією з цінних паперів т а фондового ринку, Тернопіль ського територіального упра вління Державної комісії з ц інних паперів і фондового ри нку із сплати штрафних санкц ій за порушення на ринку цінн их паперів на суму 1020 грн.

Представник відпов ідача в судове засідання не з " явився з невідомих суду прич ин, хоча належним чином про ча с, дату розгляду справи повід омлявся.

Суд вважає за можливе розг лянути справу без участі від повідача на підставі наявних доказів.

Заслухавши у відкритому су довому засіданні пояснення п редставника прокуратури, пре дставника позивача, дослідив ши подані суду письмові дока зи, оцінивши їх за своїм внутр ішнім переконанням, що ґрунт ується на всебічному, повном у і об'єктивному розгляді у су довому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, суд вважає, що позов підлягає до задоволення повністю, з на ступних підстав.

Судом встановлено , відповідно до вимог п.1 гла ви 1 та п.1,5 глави 7 розділу V Полож ення про розкриття інформаці ї емітентами цінних паперів, затвердженого рішенням Дер жавної комісії з цінних п аперів та фондового ринку від 19.12.2006 року №1591, заре єстрованого в Міністерств і юстиції України 05.02.2007 №97/13364 (да лі-Положення), емітенти цінни х паперів зобов'язані розкри вати регулярну річну інформа ції у повному обсязі шляхом р озміщення в загальнодоступн ій інформаційній базі даних Державної комісії з цінних п аперів та фондового ринку пр о ринок цінних паперів - у стро к не пізніше 30 квітня року нас тупного за звітним; опублік ування в одному з офіційних друкованих видань Верховної Ради України, Кабінету Мініс трів України або Державної к омісії з цінних паперів та фо ндового ринку - у строк не пізн іше 30 квітня року, наступного за звітним; опублікування в одному з офіційних друкован их видань Верховної Ради Укр аїни, Кабінету Міністрів Укр аїни або Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку - у строк не пізніше 30 кві тня року, наступного за звітн им; подання до територіально го органу Комісії згідно з їх місцезнаходженням - не пізні ше 1 червня року, наступного за звітним.

Актом №102-ТЕ пр о правопорушення на ринку ці нних паперів від 15.07.2009р.встанов лено, що відповідач в порушен ня вимог п.1 гл.1 та п.п.1,5 розділу V Положення про розкриття інф ормації емітентами цінних п аперів від 5 лютого 2007р. за N 97/13364 (Д алі - Положення), станом на 01.06.2009р . не розкрив регулярну річну і нформацію за 2008р. до територіа льного управління ДКЦПФР.

Враховуючи вищенавед ені порушення та ухилення ві д виконання розпорядження у відповідності до ст.9,11 «Про де ржавне регулювання ринку цін них паперів в Україні» начал ьником ТУ ДКЦПФР винесено по станову №102 - ТЕ про накладенн я санкції за правопорушення на ринку цінних паперів заст осовано санкцію у вигляді на кладення штрафу, що складає 1 020 грн. Постанову №102 - ТЕ від 23.07.2 009р., відповідачем залишено бе з виконання. На даний час пост анова не оскаржена і не скасо вана у встановленому законом порядку.

Доказів на підтвердж ення протилежного відповіда чем не подано, а судом не здобу то.

За таких обставин, від повідно до ст.11 ЗУ «Про держав не регулювання ринку цінних паперів в Україні»штрафи, н акладені Державною комісією з цінних паперів та фондов ого ринку, стягуються у судов ому порядку в дохід державно го бюджету.

Виходячи з вищенавед еного, суд приходить до висно вку, що вимоги позивача є обґр унтованими, відповідають дій сним обставинам та матеріала м справи, ґрунтуються на вимо гах чинного законодавства, н е оскаржені в установленому порядку відповідачем, а отже підлягають до задоволення в повному обсязі.

Керуючись ст.ст.6, 50, 70, 71, 86, 128, 158, 1 63, КАС України, Законом Україн и «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Украї ні», суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов задовольнити.

Стягнути з відкритог о акціонерного товариства «З аліщицькитй райагрохім»( м. З аліщики, вул. Зеленогайська,5, код ЄДРПОУ05490842) в користь Державного бюджету України штрафні санкції, накладені з а правопорушення на ринку ці нник паперів в сумі 1020 гривень .

Постанова набирає закон ної сили після закінчення ст року подання заяви про апеля ційне оскарження, якщо таку з аяву не було подано. Якщо заяв у про апеляційне оскарження було подано, але апеляційна с карга не була подана у встано влений строк, постанова наби рає законної сили після закі нчення цього строку. У разі по дання апеляційної скарги пос танова, якщо її не скасовано, н абирає законної сили після з акінчення апеляційного розг ляду справи.

Постанова може бути оскар жена до Львівського апеляцій ного адміністративного суду через суд першої інстанції, я кий ухвалив постанову. Заява про апеляційне оскарження п одається протягом 10 днів з дня її проголошення, а в разі скл адення постанови в повному о бсязі - з дня складення в пов ному обсязі. Апеляційна скар га на постанову суду першої і нстанції подається протягом 20-ти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. А пеляційна скарга може бути п одана без попереднього подан ня заяви про апеляційне оска рження, якщо скарга подаєтьс я у строк, встановлений для по дання заяви про апеляційне о скарження

Головуючий суддя Крапiвницька Н.Л.

копія вірна

Суддя Крапiвницька Н.Л.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.04.2010
Оприлюднено06.09.2010
Номер документу9810798
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-554/10/1970

Постанова від 23.04.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Крапiвницька Н.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні