Ухвала
від 01.07.2021 по справі 200/1550/20-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони

01 липня 2021 р. Справа №200/1550/20-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі: головуючої судді Шинкарьова І.В, розглянувши у порядку здійснення підготовчих дій матеріали справи за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області, місце проживання: вул. Митрополитська, буд. 175, м. Маріуполь, Донецька область, 87547 до відповідача: Степанівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Олександрівської районної ради Донецької області код ЄДРПОУ 25703625 84043, Донецька обл., Олександрівський р-н, с. Степанівка, вул. Степова, 3 про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) Степанівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Олександрівської районної ради Донецької області, розташованої за адресою: Донецька обл., Олександрівський р-н, с. Степанівка, вул. Степова, 3 до повного усунення порушень, шляхом заборони експлуатації вищезазначеного об`єкту,

В С Т А Н О В И В :

Позивач, Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області, звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з позовною заявою до Степанівської загальноосвітної школи І-ІІІ ступенів Олександрівської районної ради Донецької області про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) Степанівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Олександрівської районної ради Донецької області, розташованої за адресою: Донецька обл., Олександрівський р-н, с. Степанівка, вул. Степова, 3 до повного усунення порушень, шляхом заборони експлуатації вищезазначеного об`єкту.

Ухвалою суду від 17 лютого 2020 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження в адміністративній справі, розгляд справи вирішено проводити за правилами загального позовного провадження.

Ухвалою суду від 12 травня 2020 року закрито підготовче засідання та призначено справу до судового розгляду по суті.

Відповідачем від 29 червня 2021 року надано суду клопотання про заміну неналежного відповідача та залучення третьої особи, у тексті якого, крім іншого зазначено, що відбулась зміна назви відповідача відповідно до рішення сесії Краматорської районної ради від 26.01.2021 Про затвердження Статуту комунального закладу Степанівський заклад загальної середньої освіти І-Ш ступенів Краматорської районної ради в новій редакції було змінено назву та засновника закладу освіти та рішенням сесії Новодонецької селищної ради від 18 лютого 2021 року № 8/6-25 Про зміну засновника, назви та затвердження у новій редакції Статуту Степанівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Новодонецької селищної ради Донецької області було змінено назву закладу освіти та визначено відділ освіти, культури, молоді та спорту Новодонецької селищної ради Донецької області органом, уповноваженим здійснювати оперативне управління зазначеним закладом.

Розглянувши вказане, суд виходить з такого.

Згідно з частиною першою статті 43 КАС України здатність мати процесуальні права та обов`язки в адміністративному судочинстві (адміністративна процесуальна правоздатність) визнається за громадянами України, іноземцями, особами без громадянства, органами державної влади, іншими державними органами, органами влади Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування, їх посадовими і службовими особами, підприємствами, установами, організаціями (юридичними особами).

Відповідно до частини першої та третьої статті 48 КАС України суд першої інстанції, встановивши, що з позовом звернулася не та особа, якій належить право вимоги, може за згодою позивача та особи, якій належить право вимоги, допустити заміну первинного позивача належним позивачем, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

Відповідно до частини першої статті 52 КАС України, у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Судом встановлено, що відповідача Степанівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Олександрійської районної ради Донецької області перейменовано на відповідача Степанівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Новодонецької селищної ради Донецької області. Інформації щодо реорганізації вказаного органу суду не надано, тобто фактичного вибуття сторони та процесуального правонаступництва не відбулось.

З урахуванням викладеного, суд дійшов висновку про необхідність проведення заміни назви відповідача у справі з Степанівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Олександрійської районної ради Донецької області, на належну назву відповідача - Степанівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Новодонецької селищної ради Донецької області.

Щодо залучення до участі у справі при апеляційному перегляді у справі № 200/1550/20-а за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуації у Донецькій області про застосування заходів реагування, третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Відділ освіти, культури, молоді та спорту Новодонецької селищної ради, суд зазначає, що до компетенції окружного адміністративного суду не входить вирішення питань щодо залучення до участі третіх осіб у справі при апеляційному перегляді.

Керуючись статтями 241, 243, 248, 256 КАС України, суд

У Х В А Л И В :

Змінити у справі №200/1550/20-а назву відповідача з Степанівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Олександрійської районної ради Донецької області на Степанівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Новодонецької селищної ради Донецької області.

Ухвала суду набирає законної сили негайно з моменту її проголошення та не може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя І.В. Шинкарьова

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.07.2021
Оприлюднено09.07.2021
Номер документу98141098
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —200/1550/20-а

Рішення від 01.07.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шинкарьова І.В.

Ухвала від 01.07.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шинкарьова І.В.

Ухвала від 01.07.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шинкарьова І.В.

Ухвала від 01.07.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шинкарьова І.В.

Ухвала від 10.11.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шинкарьова І.В.

Ухвала від 30.10.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шинкарьова І.В.

Ухвала від 31.08.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шинкарьова І.В.

Ухвала від 12.05.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шинкарьова І.В.

Ухвала від 17.02.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шинкарьова І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні