Ухвала
від 06.07.2021 по справі 488/325/21
КОРАБЕЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

КОРАБЕЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа № 488/325/21

Провадження № 2/488/943/21

УХВАЛА

Іменем України

06.07.2021 року м. Миколаїв

Корабельний районний суд м. Миколаєва у складі:

головуючої по справі судді - Чернявської Я.А.,

при секретарі судового засідання - Кривопішиній О.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання представника позивача- адвоката Березюк О.С. про залучення співвідповідача по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Миколаївської міської ради, де третьою особою є приватний нотаріус Миколаївського міського нотаріального округу Миколаївської області Якушева Олена Іванівна, про визнання права власності в порядку спадкування,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Корабельного районного суду міста Миколаєва перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Миколаївської міської ради, де третьою особою є приватний нотаріус Миколаївського міського нотаріального округу Миколаївської області Якушева Олена Іванівна, про визнання права власності в порядку спадкування.

06.07.2021 р. через канцелярію суду надійшло клопотання від представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Березюк О.С. про залучення у вказаній цивільній справі співвідповідача - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , місце народження: м. Миколаїв, зареєстровану за адресою: АДРЕСА_1 ,паспорт серії НОМЕР_1 , виданий 16 жовтня 1998 року Корабельним РВ ММУ УМВС України в Миколаївській області, РНОКПП - НОМЕР_2 .

Клопотання мотивоване тим, що співвласником житлового будинку з усіма прилеглими до нього господарськими та побутовими будівлями і спорудами та земельної ділянки за адресою: АДРЕСА_1 , право власності на яке просить визнати позивач у порядку спадкування, є ОСОБА_2 . Згідно наданої копії свідоцтва про право власності на нерухоме майно ОСОБА_2 належить право приватної спільної часткової власності на житловий будинок АДРЕСА_1 у розмірі 59/100 частки.

В судове засідання представник позивача - адвокат Березюк О.С. не з`явилася, надала суду заяву про розгляд справи без її участі, вимоги заяви підтримала та просила їх задовольнити.

Представник відповідача Миколаївської міської ради в судове засідання не з`явився, про дату, час та місце слухання справи був повідомлений своєчасно та належним чином, причини його неявки суду не відомі.

Третя особа - приватний нотаріус Якушева О.І. в судове засідання не з`явилася, надала суду заяву про розгляд цивільної справи без її участі.

Розглянувши клопотання представника позивача про залучення до участі у вказаній цивільній справі співвідповідача ОСОБА_2 , суд вважає його обґрунтованими та таким, що підлягає задоволенню.

Відповідно до положень частини 1 статті 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, залучити до участі у ній співвідповідача.

На підставі викладеного та керуючись ст. 51 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача - адвоката Березюк О.С. про залучення співвідповідача по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Миколаївської міської ради, де третьою особою є приватний нотаріус Миколаївського міського нотаріального округу Миколаївської області Якушева Олена Іванівна, про визнання права власності в порядку спадкування - задовольнити.

Залучити - ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП - НОМЕР_2 , паспорт НОМЕР_1 , виданий 16.10.1998 Корабельним РВ ММУ УМВС України в Миколаївській області, зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 ) - в якості співвідповідача.

Запропонувати залученому відповідачу надати відзив щодо позовних вимог в строк не більше 15 днів з моменту отримання копії ухвали.

Роз`яснити залученому відповідачу право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву, відповідно до ст. 193 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http:// kb.mk.court.gov.ua/sud1414/pro sud/info sud, а також рішення суду по даній справі оприлюднені на сайті http://www.reyestr. court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо мотивів порушення правил підсудності (п. 8 ч. 1 ст. 353 ЦПК УКраїни) безпосередньо до Миколаївського апеляційного суду, шляхом подання апеляційної скарги протягом 15 - ти днів з дня її вручення.

У відповідності до п.п. 15.5 ч. 1 Перехідних положень ЦПК України, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Я.А. Чернявська

СудКорабельний районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення06.07.2021
Оприлюднено09.07.2021
Номер документу98154233
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —488/325/21

Рішення від 21.07.2021

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

Ухвала від 06.07.2021

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

Ухвала від 02.02.2021

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні