Ухвала
від 29.06.2021 по справі 754/9831/21
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

1-кс/754/1955/21

Справа № 754/9831/21

У Х В А Л А

Іменем України

29 червня 2021 року м. Київ

Слідчий суддя Деснянського районного суду м. Києва: - ОСОБА_1 ,

за участю секретаря: - ОСОБА_2 ,

за участю слідчого: - ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Деснянського УПГУНП у м. Києві ОСОБА_3 про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

29.06.2021 року старший слідчий СВ Деснянського УП ГУНП у м. Києві ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором Деснянської окружної прокуратури міста Києва ОСОБА_4 , звернулася до суду з клопотанням про проведення обшуку.

Обґрунтовуючи клопотання слідчий зазначає, що слідчим відділом Деснянського управління поліції Головного управління Національної поліції в місті Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12021100030000878, розпочатого 31.03.2021 року за заявою ОСОБА_5 щодо шахрайського заволодіння корпоративними правами ТОВ «Рівер Сіті» (код ЄДРПОУ 35265930) з метою заволодіння належним товариству нерухомим майном, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.190 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 26.06.2007 року в Єдиному державному реєстрі про проведення державної реєстрації юридичної особи було внесено запис про створення ТОВ «Рівер Сіті» ( код ЄДРПОУ 35265930) учасниками якого стали ОСОБА_5 (країна громадянства: Україна, місцезнаходження: АДРЕСА_1 ) разом з нерезидентом - юридичною особою (зареєстрованою відповідно до права Республіки Кіпр) ВЕНДРОКС ЕНТЕРПРАЙЗЕС ЛІМІТЕД (VENDROX ENTERPRISES LIMITED, зареєстрована реєстратором Компаній "10" березня 2004 року, реєстраційний номер НЕ 146405).

Директором вказаного товариства було обрано ОСОБА_5 .

Відповідно до пункту 9.2 статуту ТОВ «Рівер Сіті» (код ЄДРПОУ 35265930) затвердженого зборами учасників товариства, протокол №9 від 27.10.2016 Вищим органом товариства є загальні збори учасників товариства. Вони складаються з Учасників Товариства безпосередньо або з призначених ними представників. Представники Учасників постійними або призначеними на певний строк. Учасники вправі в будь який час змінити свого представника на загальних зборах Учасників, сповістивши про це інших учасників товариства.

Згідно матеріалів доданих до заяви та протоколу допиту потерпілого ОСОБА_5 встановлено, що представником ВЕНДРОКС ЕНТЕРПРАЙЗЕС ЛІМІТЕД являвся громадянин Ізраїлю ОСОБА_6 , який діяв на підставі довіреності, виданої від імені компанії.

В ході здійснення господарської діяльності товариства, управління якого здійснювала ОСОБА_5 товариством було придбано земельну ділянку з кадастровим номером 3223155400:03:043:0158, та відповідно до державного акту на право власності на земельну ділянку(серія ЯЕ №815385 від 19.10.2007) зареєстровано право власності за ТОВ «Рівер Сіті», яка являлася єдиним активом товариства та фактично вся господарська діяльність товариства велася з метою забезпечення функціонування та підтримання в належному вигляді вказаної земельної ділянки.

В подальшому при невстановлених обставинах, без проведення будь яких загальних зборів товариства, без відома директора товариства 30.03.2021 в Єдиному державному реєстрі юридичних та фізичних осіб підприємців було внесено зміни щодо учасників згідно яких було змінено учасника товариства, а саме нерезидента - юридичну особу (зареєстрованою відповідно до права Республіки Кіпр) ВЕНДРОКС ЕНТЕРПРАЙЗЕС ЛІМІТЕД (VENDROX ENTERPRISES LIMITED, зареєстрована реєстратором Компаній "10" березня 2004 року, реєстраційний номер НЕ 146405) на раніше невідоме підприємство ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "СПІЛКА ОШУКАНИХ ВКЛАДНИКІВ "МІД ЕКС" (код ЄДРПОУ:43619199, Країна резиденства: Україна, Місцезнаходження: Україна, 03115, місто Київ, ПРОСПЕКТ ПЕРЕМОГИ, будинок 89 А, офіс 324, Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 43560,00). Крім того було змінено керівника товариства на ОСОБА_7 ( АДРЕСА_2 ).

Підставною для внесення вказаних реєстраційних змін став акт приймання передачі частики статутного капіталу товариства з обмеженою відповідальністю «Рівер Сіті» від 11.03.2021 підписаний від імені ВЕНДРОКС ЕНТЕРПРАЙЗЕС ЛІМІТЕД (VENDROX ENTERPRISES LIMITED головою ліквідаційної комісії ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, ніколи не представляв інтереси вказаної компанії) з другої сторони акт підписаний директором ТОВ «Спілка ошуканих вкладників «Мід Екс» ОСОБА_9 .

Про те згідно протоколу допиту потерпілої ОСОБА_5 встановлено, що ВЕНДРОКС ЕНТЕРПРАЙЗЕС ЛІМІТЕД не ініціювало здійснення жодних реєстраційних дій відносно ТОВ «РІВЕР СІТІ», не підписували жодних документів та заяв, власники (учасники) не відчужували у будь-який спосіб свої частки в ТОВ «РІВЕР СІТІ» та не змінювали директора ОСОБА_5 (ні самостійно, ні через представників), то зміни в ЄДРПО свідчать про протиправні (незаконні) дії невстановлених осіб та протиправні рішення державних реєстраторів (нотаріусів). Крім того офіційного представника вказаної компанії не змінювали та не передоручали іншим особам.

Також встановлено, що 11.03.2021 до приватного нотаріуса м. Вишневе Києво-Святошинського р-н. Київської обл. ОСОБА_10 звернувся Голова Ліквідаційної комісії Компанії «Вендрокс Ентерпрайзес Лімітед» ОСОБА_8 та директор ТОВ «Спілка ошуканих вкладників «МІД ЕКС» ОСОБА_9 , за вчиненням нотаріальної дії, а саме: засвідчення справжності підписів на акті приймання-передачі частки статутного капіталу ТОВ «РІВЕР СІТІ».

Таким чином одним із учасників вчинення кримінального правопорушення є ОСОБА_8 - Голова Ліквідаційної комісії Компанії «Вендрокс Ентерпрайзес Лімітед», який разом з ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_2 - директором ТОВ «Спілка ошуканих вкладників «МІД ЕКС» та ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_3 на підставі підроблених документів внесли зміни щодо учасників та директора ТОВ «РІВЕР СІТІ» в Єдиному державному реєстрі юридичних та фізичних осіб підприємців, що дає їм можливість розпоряджатися майном товариства без жодних законних на те підстав.

ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , відповідно до бази «Армор» фактично проживає за адресою: АДРЕСА_3 та за місцем свого проживання може зберігати акт приймання-передачі частки статутного капіталу ТОВ «РІВЕР СІТІ» (код ЄДРПОУ 35265930) від 11.03.2021 укладеного між юридичною особою ВЕНДРОКС ЕНТЕРПРАЙЗЕС ЛІМІТЕД та ОСОБА_8 , заяву щодо державної реєстрації юридичної особи (крім громадських формувань та органів влади) від 30.03.2021, протокол № 29/03/2021-1 Загальних Зборів Товариства з обмеженою відповідальністю «РІВЕР СІТІ» від 29.03.2021, рішення єдиного учасника № 29/03/2021-1 Товариства з обмеженою відповідальністю «Спілка ошуканих вкладників «МІД ЕКС» від 29.03.2021, а також інших речей та документів, які можуть слугувати доказом по кримінальному провадженню та допоможуть встановити істину в ході проведення досудового розслідування.

Вищевказані речі та документи мають значення для кримінального провадження, оскільки дослідивши зміст вказаних документів слідству вдасться встановити істину в кримінальному провадженні та притягнути винних осіб до кримінальної відповідальності, а також дасть слідству можливість правильно кваліфікувати діяння кожного учасника вчинення кримінального правопорушення, тобто згідно вимог ст. 98 КПК України є речовими доказами у кримінальному провадженні.

Відповідно до інформаційної з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно № 261231035 право власності на нерухоме майно розташоване за адресою: АДРЕСА_3 , не зареєстроване.

Таким чином в іншій спосіб, ніж проведення обшуку за вказаною вище адресою, неможливо виявити та зафіксувати відомості про обставини вчинення злочинів, а в разі відсутності перелічених вище документів, не буде об`єктивної можливості виконати завдання кримінального провадження щодо захисту особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорони прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування.

Таким чином на даному етапі проведення досудового розслідування, у вказаному кримінальному провадженні у слідства виникла необхідність у відшуканні речей та документів, які маються значення для кримінального провадження та сприятимуть виявленню і фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Посилаючись на викладене, слідчий просить надати дозвіл на проведення обшуку за місцем мешкання ОСОБА_11 у будинку АДРЕСА_3 .

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 клопотання підтримала та просила його задовольнити у повному обсязі.

Заслухавши доводи слідчого, дослідивши матеріали, якими обґрунтовано доводи клопотання, приходжу до наступного.

Правові підстави надання обшуку регламентовані ст. 234 КПК України.

В клопотанні слідчим зазначені найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер, короткий виклад обставин кримінального правопорушення, правову кваліфікацію кримінального правопорушення, зазначено підстави обшуку, а також володіння особи, де планується проведення обшуку та речі, які плануються відшукати.

Крім того, слідчим наведено достатні докази, які свідчать, що за місцем мешкання ОСОБА_11 у будинку АДРЕСА_3 , право власності на який не оформлене, можуть знаходитись речі, які мають доказове значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

За таких обставин клопотання слідчого про проведення обшуку підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого СВ Деснянського УПГУНП у м. Києві ОСОБА_3 про проведення обшуку, - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку за місцем фактичного проживання ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , за адресою АДРЕСА_3 , право власності на який у встановленому законом порядку не зареєстровано, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь кримінального правопорушення, речей і документів, що мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами під час судового розгляду, а саме: акт приймання-передачі частки статутного капіталу ТОВ «РІВЕР СІТІ» (код ЄДРПОУ 35265930) від 11.03.2021 укладеного між юридичною особою ВЕНДРОКС ЕНТЕРПРАЙЗЕС ЛІМІТЕД та ОСОБА_8 , заяву щодо державної реєстрації юридичної особи (крім громадських формувань та органів влади) від 30.03.2021, протокол № 29/03/2021-1 Загальних Зборів Товариства з обмеженою відповідальністю «РІВЕР СІТІ» від 29.03.2021, рішення єдиного учасника № 29/03/2021-1 Товариства з обмеженою відповідальністю «Спілка ошуканих вкладників «МІД ЕКС» від 29.03.2021, а також інших речей та документів, які можуть слугувати доказом по кримінальному провадженню та допоможуть встановити істину в ході проведення досудового розслідування.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.06.2021
Оприлюднено31.01.2023

Судовий реєстр по справі —754/9831/21

Ухвала від 29.06.2021

Кримінальне

Деснянський районний суд міста Києва

Шмигельський Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні