Ухвала
від 08.07.2021 по справі 331/1426/21
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Справа № 331/1426/21

Провадження № 1-кс/331/1207/2021

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 липня 2021року м. Запоріжжя

Слідчий суддя Жовтневого районного суду м. Запоріжжя ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні у залі суду у м. Запоріжжі клопотання слідчого СВ відділу поліції № 2 Запорізького районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області лейтенанта поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42020081020000086 від 13.07.2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, -

І. Короткий виклад клопотання.

Слідчим відділом відділу поліції № 2 Запорізького районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42020081020000086 від 13.07.2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Слідчий за погодженням із процесуальним керівником, прокурором Вознесенівської окружної прокуратури міста Запоріжжя ОСОБА_4 звернувся до слідчого судді із клопотанням про надання тимчасового доступу до документів. Зазначає, що для повноти розслідування кримінального провадження, та враховуючи наявність клопотання експерта ІНФОРМАЦІЯ_1 про надання додаткових матеріалів для подальшого проведення експертиз, потрібні матеріали, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 , ЄДРПОУ НОМЕР_1 , яке знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, слідчий просить надати тимчасовий доступ до них та можливість вилучення їх оригіналів.

ІІ. Позиція учасників розгляду клопотання.

Слідчий підтримав подане уточнене клопотання, надавши відповідну письмову заяву. Просить надати дозвіл на вилучення оригіналів документів для того, щоб мати можливість провести експертизи.

Зазначене клопотання розглядається судом без виклику особи, у володінні якої знаходиться вказані у клопотанні документи, у відповідності до ч. 2 ст. 163 КПК України, оскільки стороною кримінального провадження доведено існування загрози втрати зазначених у клопотанні документів.

У відповідності до ч. 4 ст. 107 КПК України, розгляд клопотання проведено без фіксації судового процесу.

ІІІ. Встановлені слідчим суддею обставини.

Слідчим суддею встановлено, що слідчим відділом відділу поліції № 2 Запорізького районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області здійснюється досудове розслідування, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42020081020000086 від 13.07.2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Відповідно до розміщеної інформації в Інтернет мережі, протягом березня червня 2020 року, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » отримало на без конкурсній основі, 37 замовлень від ІНФОРМАЦІЯ_4 та територіальних відділів освіти ІНФОРМАЦІЯ_5 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , на виконання ремонтних робіт.

Між ІНФОРМАЦІЯ_2 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » були укладені договори.

В ході проведення досудового розслідування слідчим суддею Жовтневого районного суду м. Запоріжжя, за результатами розгляду клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів, винесено відповідно ухвалу, на підставі якої у ІНФОРМАЦІЯ_2 вилучено договори підряду на виконання робіт укладених між ІНФОРМАЦІЯ_2 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

В подальшому на підставі вилучених документів в ході тимчасового доступу до речей та документів, 05.05.2021 призначено будівельно технічні експертизи, проведення яких доручено експертам ІНФОРМАЦІЯ_1 .

23.06.2021 до відділу поліції № 2 Запорізького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області надійшли клопотання експерта про надання додаткових матеріалів.

IV. Досліджені докази.

До клопотання слідчим було надано витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42020081020000086 від 09.07.2020 року, відповідно до якого в ході опрацювання інтернет-сайту « ІНФОРМАЦІЯ_9 » прокурором ОСОБА_5 було виявлено проведення державних закупівель ІНФОРМАЦІЯ_10 , відповідно до яких ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » отримало замовлення на виконання робіт за завищеною вартістю; постанову про призначення судової будівельно-технічної експертизи від 05.05.2021 року №4674/42/-/04-2021; постанову про призначення судової будівельно-технічної експертизи від 05.05.2021 року №4676/42/-/04-2021; постанову про призначення судової будівельно-технічної експертизи від 05.05.2021 року №4674542/-/04-2021; клопотання експерта від 14.06.2021 року за експертизою №СЕ-19/108-21/5806-БТ, №СЕ-19/108/-21/5798-БТ, №СЕ-19/108-21/5811-БТ, відповідно до яких експерти зазначають про потребу в додаткових документах для подальшого проведення призначених постановами слідчих експертиз.

V. Нормативно-правове обґрунтування.

Відповідно доположень ч.3ст.132КПКУкраїни,застосування заходівзабезпеченнякримінальногопровадженнянедопускається,якщослідчий,дізнавач,прокур недоведе,що: 1) існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження; 2)потребидосудового розслідуваннявиправдовуютьтакийступіньвтручання управаісвободиособи проякийідеться вклопотанні слідчого,дізнавача,прокурора; 3) може бути виконане завдання, для виконання якого слідчий, дізнавач, прокурор звертається із клопотанням.

За ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

За ч. ч. 5, 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Частина перша статті 91 КПК України визначає перелік обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні.

VI. Мотиви, з яких слідчий суддя виходив при постановленні ухвали.

Матеріали клопотання містять інформацію, що дає обґрунтовані підстави вважати, що було вчинене кримінальне правопорушення, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження. Потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи осіб, про які ідеться у клопотанні слідчого та є спів мірними із завданнями, для виконання якого слідчий звертається із клопотанням.

До клопотання слідчим додані клопотання експертів, які вказують на неможливість проведення подальших експертиз без затребуваних в клопотанні про тимчасовий доступ до речей і документів слідчим документів, таким чином є підстави вважати, що без цих документів не має можливості досягнути кінцевого результату щодо призначення експертиз слідчим, тим самим провести слідчим дії на встановлення істини по справі.

Розглядаючи можливість надання дозволу на вилучення оригіналів документів, слідчий суддя керується положеннями ч. 7 ст. 163 КПК України. Слідчим у клопотанні зазначено, що планується призначення експертиз із документами, до яких просить надати тимчасовий доступ, а тому потреби слідства виправдовують такий спосіб втручання як вилучення оригіналів документів.

З цих підстав,

керуючись ст. 159-163, 369,372 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Надати слідчимслідчого відділуВідділу поліції№ 2Запорізького районного управління поліції Головного управлінняНаціональної поліціїв Запорізькійобласті ОСОБА_3 , ОСОБА_6 , тимчасовий доступ до документів, з можливістю вилучення їх оригіналів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 , ЄДРПОУ НОМЕР_1 , яке зареєстровано за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

-по об`єкту: «Поточний ремонт евакуаційних шляхів в приміщенні ІНФОРМАЦІЯ_11 екологічного профілю ІНФОРМАЦІЯ_12 , за адресою: АДРЕСА_2 »: технічного паспорту бюро технічної інвентаризації; актів на закриття прихованих робіт на всі види робіт, що відносяться до переліку прихованих робіт; документів що підтверджують виконання технологічних робіт у тому числі демонтажних та навантаження, робіт з перевезення; кошторисної документації на електронному носії у відповідному програмному комплексі, чинному станом на момент складання;

-по об`єкту: «Поточний ремонт евакуаційних шляхів в приміщенні Запорізької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів « ІНФОРМАЦІЯ_13 , за адресою: АДРЕСА_3 »: технічного паспорту бюро технічної інвентаризації; актів на закриття прихованих робіт на всі види робіт, що відносяться до переліку прихованих робіт; документів що підтверджують виконання технологічних робіт у тому числі демонтажних та навантаження, робіт з перевезення; кошторисної документації на електронному носії у відповідному програмному комплексі, чинному станом на момент складання;

-по об`єкту: «Поточний ремонт евакуаційних шляхів в приміщенні ІНФОРМАЦІЯ_14 , за адресою: АДРЕСА_4 »: технічного паспорту бюро технічної інвентаризації; актів на закриття прихованих робіт на всі види робіт, що відносяться до переліку прихованих робіт; документів що підтверджують виконання технологічних робіт у тому числі демонтажних та навантаження, робіт з перевезення; кошторисної документації на електронному носії у відповідному програмному комплексі, чинному станом на момент складання.

Ухвала слідчого судді про тимчасовий доступ до документів діє протягом одного місяця з дня постановлення.

Відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудЖовтневий районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення08.07.2021
Оприлюднено24.05.2024
Номер документу98165762
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —331/1426/21

Ухвала від 05.01.2022

Кримінальне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Кольц Д. М.

Ухвала від 05.01.2022

Кримінальне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Кольц Д. М.

Ухвала від 21.12.2021

Кримінальне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Кольц Д. М.

Ухвала від 22.12.2021

Кримінальне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Кольц Д. М.

Ухвала від 17.12.2021

Кримінальне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Кольц Д. М.

Ухвала від 17.12.2021

Кримінальне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Кольц Д. М.

Ухвала від 17.12.2021

Кримінальне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Кольц Д. М.

Ухвала від 17.12.2021

Кримінальне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Кольц Д. М.

Ухвала від 17.12.2021

Кримінальне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Кольц Д. М.

Ухвала від 17.12.2021

Кримінальне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Кольц Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні