Ухвала
від 06.07.2021 по справі 580/832/20
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

м. Черкаси

06 липня 2021 року Справа № 580/832/20

Черкаський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Тимошенко В.П.,

за участю секретаря судового засідання - Цаплі І.Ю.,

представника позивача - Євтушенко О.В. (згідно з довіренстю),

представника відповідача (заявника) - Горохівської Н.В. (за посадою),

представника третьої особи - Родак І.І. (згідно з довіреністю),

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду заяву дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №61 «Ягідка» Черкаської міської ради про відстрочення виконання судового рішення у справі №580/832/20 за позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області до дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №61 «Ягідка» Черкаської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради про застосування заходів реагування,

встановив:

Рішенням Черкаського окружного адміністративного суду від 12.08.2020 в адміністративній справі №580/832/20 адміністративний позов управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області задоволено повністю, а саме застосувати заходи реагування у вигляді повної зупинки експлуатації дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №61 «Ягідка» Черкаської міської ради (18028, м. Черкаси, вул. Максима Залізняка, 93/1, код ЄДРПОУ 24353163), шляхом знеструмлення електроживлення та припинення експлуатації об`єкту до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки.

Рішення Черкаського окружного адміністративного суду, набрало законної сили 21.12.2020 (постанова Шостого апеляційного адміністративного суду про залишення рішення суду без змін).

13.01.2021 управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області видано виконавчий лист.

29.06.2021 на адресу Черкаського окружного адміністративного суду надійшла заява Державного навчального закладу (ясла-садок) №61 «Ягідка» Черкаської міської ради про відстрочення виконання судового рішення в адміністративній справі 580/832/20.

Заява мотивована тим, що роботи по усуненню порушень щодо додержання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки в ДНЗ (ясла-садок) №61 «Ягідка» Черкаської міської ради частково виконані та ведуться до повного усунення. Разом з тим, повне зупинення експлуатації будівель призведе до повного зупинення навчального процесу в ДНЗ (ясла-садок) №61 «Ягідка» Черкаської міської ради, що призведе до дестабілізації роботи останнього.

В судовому засіданні представники Державного навчального закладу (ясла-садок) №61 «Ягідка» Черкаської міської ради просили заяву задовольнити.

Представник управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області в судовому засіданні заперечувала проти задоволення заяви.

Заслухавши пояснення представників учасників справи, дослідивши письмові докази по справі, приходить до висновку про задоволення заяви про відстрочення виконання судового рішення, виходячи з такого.

Відповідно до частини першої статті 378 КАС України за заявою сторони суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, може відстрочити або розстрочити виконання рішення, а за заявою стягувача чи виконавця (у випадках, встановлених законом), - встановити чи змінити спосіб або порядок його виконання.

Частинами третьою, четвертою статті 378 цього ж Кодексу передбачено, що підставою для встановлення або зміни способу або порядку виконання, відстрочення чи розстрочення виконання судового рішення є обставини, що істотно ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим. Вирішуючи питання про відстрочення чи розстрочення виконання судового рішення, суд також враховує: 1) ступінь вини відповідача у виникненні спору; 2) щодо фізичної особи - тяжке захворювання самої особи або членів її сім`ї, її матеріальне становище; 3) стихійне лихо, інші надзвичайні події тощо.

Тобто, підставою для відстрочення виконання судового рішення є наявність обставин, які ускладнюють його виконання, або роблять його неможливим.

Суд приймає до уваги викладене у заяві дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №61 «Ягідка» Черкаської міської ради про відстрочення виконання судового рішення, а саме те, роботи по усуненню порушень щодо додержання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки частково виконанні та враховуючи що відповідач є бюджетною організацією, а процедура освоєння бюджетних коштів є тривалою та передбачає ряд заходів з проведення публічних закупівель, виготовлення проектно-кошторисної документації, то суд вважає прохання про відстрочення виконання рішення, таким що підлягає задоволенню.

Згідно з частиною п`ятою статті 378 КАС України відстрочення чи розстрочення виконання судового рішення не може перевищувати одного року з дня ухвалення рішення, ухвали, постанови.

Керуючись ст.ст. 243, 248, 378 КАС України, суд

ухвалив:

Заяву Державного навчального закладу (ясла-садок) №61 «Ягідка» Черкаської міської ради задовольнити.

Відстрочити виконання рішення в адміністративній справі №580/832/20 за позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області до дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №61 «Ягідка» Черкаської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради про застосування заходів реагування до 01 вересня 2021 року.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Ухвала набрала законної сили у відповідності до вимог ст. 256 КАС України, проте може бути оскаржена в порядку та строки, передбачені статями 294, 295, 297 Кодексу адміністративного судочинства України з урахуванням вимог підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII «Перехідні положення» цього Кодексу.

Повний текст ухвали виготовлений 08.07.2021.

Суддя В.П. Тимошенко

СудЧеркаський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.07.2021
Оприлюднено12.07.2021
Номер документу98182638
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —580/832/20

Постанова від 15.09.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Чаку Євген Васильович

Ухвала від 18.08.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Чаку Євген Васильович

Ухвала від 18.08.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Чаку Євген Васильович

Ухвала від 06.07.2021

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.П. Тимошенко

Ухвала від 06.07.2021

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.П. Тимошенко

Ухвала від 01.07.2021

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.П. Тимошенко

Постанова від 15.04.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шевцова Н.В.

Ухвала від 14.04.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шевцова Н.В.

Ухвала від 16.03.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шевцова Н.В.

Ухвала від 23.02.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шевцова Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні