Ухвала
від 08.07.2021 по справі 904/2956/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

за підсумками попереднього

судового засідання у справі про банкрутство

08.07.2021м. ДніпроСправа № 904/2956/21

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Бізнес Арт Капітал", Дніпро

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "ІНВЕСТИЦІЇ І РОЗВИТОК" (50048, м. Кривий Ріг, вул. Дніпропетровське шосе, буд. 16 Б; код ЄДРПОУ 40693458)

про визнання банкрутом

Відомості про представників сторін та учасників судового процесу:

від кредитора : не з`явився

від боржника: не з`явився

Суддя Примак С.А.

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Бізнес Арт Капітал" звернулось до господарського суду Дніпропетровської області із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ІНВЕСТИЦІЇ І РОЗВИТОК".

22.03.2021 ухвалою господарського суду прийнято заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Бізнес Арт Капітал" про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ІНВЕСТИЦІЇ І РОЗВИТОК" до розгляду в підготовчому засіданні.

01.04.2021 ухвалою господарського суду відкрито провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ІНВЕСТИЦІЇ І РОЗВИТОК". Визнано грошові вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю "Бізнес Арт Капітал" у розмірі 1 498 000,00 грн. - 4 черга задоволення; 76 700,00 грн. - 1 черга задоволення (судові витрати та авансування витрат арбітражного керуючого). Введено мораторій на задоволення вимог кредиторів відповідно до вимог ст. 41 Кодексу України з процедур банкрутства. Введено процедуру розпорядження майном боржника строком на сто сімдесят календарних днів до 18.09.2021. Розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю "ІНВЕСТИЦІЇ І РОЗВИТОК" призначено арбітражного керуючого Штельманчука Михайла Сергійовича. Зобов`язано розпорядника майна в строк до 20.05.2021 подати до господарського суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів. Призначено попереднє засідання на 08.06.2021 на 10:20. Зобов`язано розпорядника майна провести в строк до 01.06.2021 інвентаризацію майна боржника та надати інвентаризаційні відомості господарському суду.

У зв`язку з перебуванням судді Примака С.А. на лікарняному, судове засідання 08.06.2021 не відбулося.

14.06.2021 ухвалою господарського суду призначено попереднє засідання на 08.07.2021 на 10:40.

Дослідивши матеріали справи, господарський суд зазначає наступне.

Згідно зі ст.45 Кодексу України з процедур банкрутства конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня відкриття провадження у справі про банкрутство, зобов`язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Кредитор, за заявою якого відкрито провадження у справі, має право заявити додаткові грошові вимоги до боржника у межах строку, встановленого частиною першою цієї статті.

Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Згідно ч. 5 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства, розпорядник майна не пізніше ніж на 10 день з дня закінчення встановленого частиною першою цієї статті строку з урахуванням результатів розгляду вимог кредиторів боржником повністю або частково визнає їх або відхиляє з обґрунтуванням підстав визнання чи відхилення, про що письмово повідомляє заявників і господарський суд, а також подає до суду письмовий звіт про надіслані всім кредиторам боржника повідомлення про результати розгляду грошових вимог та їх отримання кредиторами разом з копіями повідомлень про вручення поштового відправлення та описів вкладення у поштове відправлення або інших документів, що підтверджують надсилання повідомлення кредиторам.

За результатами розгляду вимог кредиторів господарський суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються: розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, що вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів; розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів; дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів; дата підсумкового засідання суду.

Розпорядник майна за результатами попереднього засідання вносить до реєстру вимог кредиторів відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов`язаннями, наявність права вирішального голосу в представницьких органах кредиторів, черговість задоволення кожної вимоги.

Ухвала попереднього засідання є підставою для визначення кількості голосів, які належать кожному конкурсному кредитору під час прийняття рішення на зборах (комітеті) кредиторів. Для визначення кількості голосів для участі у представницьких органах кредиторів зі складу вимог конкурсних кредиторів виключається неустойка (штраф, пеня).

Після оприлюднення повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ІНВЕСТИЦІЇ І РОЗВИТОК" (50048, м. Кривий Ріг, вул. Дніпропетровське шосе, буд. 16 Б; код ЄДРПОУ 40693458) до Господарського суду Дніпропетровської області не надходило жодних заяв до боржника про визнання грошових вимог.

Як вбачається з реєстру вимог кредиторів, до реєстру вимог кредиторів розпорядником майна включені вимоги ініціюючого кредитора - Товариства з обмеженою відповідальністю "Бізнес Арт Капітал" у розмірі 1 498 000,00 грн. - 4 черга задоволення; 76 700,00 грн. - 1 черга задоволення (судові витрати та авансування витрат арбітражного керуючого).

З урахуванням вищевикладеного, господарський суд вирішив завершити попереднє судове засідання, за результатами якого зобов`язати розпорядника майна внести до реєстру вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "ІНВЕСТИЦІЇ І РОЗВИТОК" вимоги наступних кредиторів, визнаних ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 01.04.2021:

1. Товариства з обмеженою відповідальністю "Бізнес Арт Капітал" у розмірі 1 498 000,00 грн. - 4 черга задоволення; 76 700,00 грн. - 1 черга задоволення (судові витрати та авансування витрат арбітражного керуючого).

Зобов`язати розпорядника майна арбітражного керуючого Штельманчука М.С., у 10-ти денний строк після проведення попереднього засідання відповідно до ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства повідомити кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів про місце і час проведення зборів кредиторів та організувати їх проведення.

Встановити дату проведення зборів кредиторів: до 22.07.2021. Рішення зборів кредиторів та комітету кредиторів направити господарському суду до початку підсумкового засідання.

Підсумкове засідання суду, на якому буде вирішено питання про санацію боржника, чи про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи закриття провадження у справі про банкрутство призначити на 05.10.2021 на 11:40.

Керуючись ст.ст. 45, 46, 47, 48 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 121, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Завершити попереднє судове засідання у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ІНВЕСТИЦІЇ І РОЗВИТОК" (50048, м. Кривий Ріг, вул. Дніпропетровське шосе, буд. 16 Б; код ЄДРПОУ 40693458).

Зобов`язати розпорядника майна внести до реєстру вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "ІНВЕСТИЦІЇ І РОЗВИТОК" вимоги наступних кредиторів, визнаних господарським судом Дніпропетровської області:

- Товариства з обмеженою відповідальністю "Бізнес Арт Капітал" у розмірі 1 498 000,00 грн. - 4 черга задоволення; 76 700,00 грн. - 1 черга задоволення (судові витрати та авансування витрат арбітражного керуючого).

Зобов`язати розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Штельманчука Михайла Сергійовича протягом 10 днів з дня постановлення ухвали за результатами проведення попереднього засідання відповідно до ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства повідомити кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу засновників (учасників, акціонерів) боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організувати їх проведення.

Встановити дату проведення перших загальних зборів кредиторів та комітету кредиторів - до 22.07.2021.

Зобов`язати розпорядника майна у 5-ти денний строк з дати проведення вказаних вище зборів подати до справи про банкрутство протокол зборів кредиторів та засідання комітету кредиторів щодо подальшої судової процедури відносно боржника.

Продовжити повноваження розпорядника майна Штельманчука Михайла Сергійовича до 05.10.2021.

Встановити дату підсумкового судового засідання у справі - 05.10.2021 об 11:40.

Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Дніпропетровської області за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Володимира Винниченка, 1, каб. 3-410.

Зобов`язати боржника та розпорядника майна надати до дати підсумкового судового засідання до господарського суду Дніпропетровської області баланс боржника на останню звітну дату.

Зобов`язати розпорядника майна подати висновок щодо фінансового та майнового стану боржника.

Визнати обов`язковою явку у судове засідання розпорядника майна, представників боржника та кредиторів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена в порядку, передбаченому статтями 256, 257 Господарського процесуального кодексу України до Центрального апеляційного господарського суду через Господарський суд Дніпропетровської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня набрання ухвалою законної сили.

Суддя С.А. Примак

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення08.07.2021
Оприлюднено12.07.2021
Номер документу98201359
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —904/2956/21

Ухвала від 02.05.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 05.04.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 03.04.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 30.03.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 16.11.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Постанова від 05.10.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 15.07.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 08.07.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 14.06.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 01.04.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні