Ухвала
від 09.07.2021 по справі 201/6362/21
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 201/6362/21

Провадження № 1-в/201/136/2021

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09 липня 2021 року Жовтневий районний суд

м. Дніпропетровська

у складі: головуючого судді ОСОБА_1

з секретарем: ОСОБА_2

за участю: прокурора ОСОБА_3

лікаря-психіатра ОСОБА_4

захисника адвоката ОСОБА_5

особи, щодо якої ставиться питання щодо припинення

примусових заходів медичного характеру ОСОБА_6

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська у м. Дніпрі письмову заяву лікаря-психіатра ОСОБА_4 про припинення застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку в умовах КНП «Міська поліклініка № 1» ДМР» стосовно ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянки України, яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 ,-

ВСТАНОВИВ:

До Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська надійшла письмова заява лікаря-психіатра ОСОБА_4 про припинення застосування примусових заходів медичного характеру у виді амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку в умовах КНП «Міська поліклініка №1 «ДМР» стосовно ОСОБА_6 , яка згідно з висновком комісії лікарів-психіатрів вказаного лікувального закладу, не потребує в подальшому застосування амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

У судовому засіданні прокурор ОСОБА_3 лікар-психіатр ОСОБА_4 , а також ОСОБА_6 і її захисник адвокат ОСОБА_5 підтримали письмову заяву та просили суд припинити застосування примусових заходів медичного характеру стосовно ОСОБА_6 .

Вислухавши думку учасників судового провадження, дослідивши матеріали письмової заяви лікаря-психіатра, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до заяви, 03 лютого 2018 року, близько 10.00 години, більш точного часу в ході досудового розслідування встановити не вдалось, ОСОБА_6 , знаходячись в приміщенні кімнати № 717, за адресою: м. Дніпро, вул. Березинська, 38, побачила на тумбочці телевізор марки «Samsung» моделі «ue32r5500bu», який належить ОСОБА_7 . Після чого, скориставшись відсутністю власника майна, інших осіб та переконавшись, що за її діями ніхто не спостерігає і вони є таємними для оточуючих, шляхом вільного доступу взяла вищевказаний телевізор та залишила місце скоєння злочину, розпорядившись викраденим майном на власний розсуд.

17 травня 2018 року ОСОБА_6 була стаціонарно оглянута судово-психіатричною експертною комісією КП «ДБКЛПД» ДОР та відповідно до висновку комісії остання в період часу, що ставиться інкримінованому їй діянню, страждала і в даний час страждає хронічним психічним захворюванням у формі шизофренії параноїдальної.

Ухвалою Індустріального районного суду м. Дніпропетровська від 07 червня 2018 року стосовно ОСОБА_6 було застосовано примусові заходи медичного характеру у виді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом.

Ухвалами Самарського районного суду м. Дніпропетровська від 13 червня 2019 року, 10 грудня 2019 року та ухвалами Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська від 01 липня 2020 року, 29 грудня 2020 року застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку було продовжено строком на 6 місяців.

Згідно з висновком комісії лікарів-психіатрів КНП «Міська поліклініка № 1» ДМР № 665 від 25 червня 2021 року, встановлено, що ОСОБА_6 постійно приймала підтримуючу терапію: нейролептики, нормотимики, снодійні. Регулярно відвідувала лікаря-психіатра. У процесі проведення комплексного медикаментозного лікування стан хворої значно покращився. Хвора почала усвідомлювати протиправність скоєного діяння, з`явилася формальна критика до свого стану. Розуміє необхідність в подальшому прийому підтримуючої терапії і спостереження у психіатра. В клінічній картині на перший план виступає афективно-параноїдна симптоматика та прояви вираженого змішаного типу дефекту. В ході лікування продуктивна психосоматика втратила свою активність, перестала керувати поведінкою хворої. Взаємовідносини з родичами нормалізувалися. Зберігається помірна виражена дефіцитарна симптоматика емоційно-вольової сфери, сфери мислення, що проявляється в поведінці, самообслуговуванні, спілкуванні. Тож враховуючи відносно задовільний психічний стан хворої ОСОБА_6 та тривалий час спостереження на амбулаторному примусовому лікуванні, потребує припинення застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді амбулаторного примусового лікування в умовах КНП «Міська поліклініка № 1» ДМР.

Відповідно до ст. 514 КПК України продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється на підставі ухвали суду, в межах територіальної юрисдикції якого застосовується цей захід чи відбувається лікування. Розгляд питання про продовження, зміну чи припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється за письмовою заявою представника медичного закладу (лікаря-психіатра), де тримається дана особа, у передбаченому ст. 95 КК України та ст. 512 цього Кодексу порядку. До письмової заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів.

Враховуючи те, що згідно з висновком комісії лікарів-психіатрів, ОСОБА_6 не потребує в подальшому застосуванні амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку, суд приходить до висновку про наявність підстав передбачених ст. 95 КК України для припинення застосування примусових заходів медичного характеру у виді амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 369-372, 512, 514 КПК України, ст.ст. 94, 95 КК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву лікаря-психіатра ОСОБА_4 про припинення застосування примусових заходів медичного характеру у виді амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку в умовах Комунального некомерційного підприємства «Міська поліклініка № 1» Дніпровської міської ради» стосовно ОСОБА_6 задовольнити.

Припинити застосування до ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , примусових заходів медичного характеру у виді амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку в умовах Комунального некомерційного підприємства «Міська поліклініка № 1» Дніпровської міської ради».

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, яка може бути подана учасниками кримінального провадження до Дніпровського апеляційного суду через Жовтневий районний суд м. Дніпропетровська протягом семи днів з дня проголошення ухвали суду.

Головуючий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.07.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу98208881
СудочинствоКримінальне
Сутьприпинення застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку в умовах КНП «Міська поліклініка № 1» ДМР» стосовно ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянки України, яка проживає за адресою: АДРЕСА_1

Судовий реєстр по справі —201/6362/21

Ухвала від 09.07.2021

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Шелестов К. О.

Ухвала від 02.07.2021

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Шелестов К. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні