Постанова
від 12.07.2021 по справі 509/3423/21
ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 509/3423/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 липня 2021 року.Овідіопольський райсуд Одеської області у складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт.Овідіополь Одеської області клопотання прокурора Чорноморської окружної прокуратури Одеської області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, в рамках кримінального провадження за №42020161160000084 від 01.10.2020, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчим відділення № 1 Одеського районного управління поліції № 2 ГУНП в Одеській області проводиться досудове розслідування кримінального провадження №42020161160000084 від 01.10.2020, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України.

Підставою реєстрації кримінального провадження стала інформація сайту ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме стаття за посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_2 / відповідно до якої вбачається, що при введенні в експлуатацію житлового багатоквартирного семиповерхового будинку за адресою: АДРЕСА_1 вказаними посадовими особами допущено внесення недостовірної інформації в дозвільні документи щодо відповідності об`єкту будівництва технічній документації та відповідності останньої вимогам діючого законодавства.

Зокрема,зазначено,що в акті готовності є розбіжність площ приміщень: за проектом 900,09 кв.м, а за результатами технічної інвентаризації 2164,8 кв.м, відсутні печатки та підписи в деяких розділах акту, є розбіжність номерів кваліфікаційних сертифікатів, тощо.

У ході досудового розслідування спрямовано запити: до ІНФОРМАЦІЯ_3 щодо отримання копій документів, що стосуються об`єкта будівництва; ІНФОРМАЦІЯ_4 та ІНФОРМАЦІЯ_5 для отримання відомостей та документів щодо надання у користування земельної ділянки, відомості щодо забудовника, містобудівних умов та обмежень вказаного об`єкту нерухомого майна, відомості та документи щодо присвоєння відповідної адреси, балансоутримувача прибудинкової території та будинку, інформації щодо зареєстрованих прав власності за вказаною адресою.

Так, в кінці грудня 2020 року до Іллічівської місцевої прокуратури надійшли містобудівні умови на вказаний об`єкта будівництва. Крім того, ТОВ ЖК ІНФОРМАЦІЯ_4 надано завірені належним чином документи у вигляді.

В подальшому процесуальним керівником призначено експертизу. В ході виконання вказаної експертизи експерт запитав додаткових матеріалів. За результатами отримання клопотання експерта процесуальним керівником неодноразово скеровувались запити до ТОВ ЖК ІНФОРМАЦІЯ_4 та ІНФОРМАЦІЯ_6 , вживались заходи щодо виклику посадових осіб ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_7 , однак станом на теперішній час ні засновники не з`явились на допити ні документи ніким надані прокуратурі не були у зв`язку з чим виникла необхідність у тимчасовому доступі до речей і документів, а саме

Загальну пояснювальну записку проекту по об`єкту за адресою: АДРЕСА_1 ;

генеральний план по об`єкту за адресою: АДРЕСА_1 .

архутектурно-будівельну частину по об`єкту за адресою: АДРЕСА_1

акт введення в експлуатацію об`єкта за адресою: АДРЕСА_1

договір на виконання проектної документації по об`єкту за адресою: АДРЕСА_1

технічний паспорт по об`єкту за адресою: АДРЕСА_1

технічні та правовстановлюючі документи на земельну ділянку по об`єкту за адресою: АДРЕСА_1 , які перебувають у володінні ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ " ІНФОРМАЦІЯ_8 " (ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_9 ").

У зв`язку із чим, прокурор звернувся до суду з відповідним клопотанням.

Відповідно до ч. 2 ст. 93 КПК України, сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених КПК України.

Частиною 1 статті 159 КПК України передбачено, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відомості в зазначеній вище документації можливо використати як доказ, оскільки вони містять фактичні данні, на підставі яких слідчий, прокурор, слідчий суддя і суд встановлять наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню. Обставини, які передбачаються довести за допомогою цієї інформації, іншими способами довести неможливо, у зв`язку із чим, вважаю клопотання прокурора таким, що підлягає частковому задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159-164 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити частково.

Зобов`язати керівництво ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ " ІНФОРМАЦІЯ_8 " (ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_9 "), код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , розташоване за адресою: АДРЕСА_2 надати слідчому Овідіопольського ВП ГУНП України в Одеській області ОСОБА_4 , прокурору Чорноморської окружної прокуратури Одеської області ОСОБА_3 , або за їх дорученням оперативним працівникам ВП № 1 ОРУП № 2 ГУНП в Одеській області, або іншим працівникам Національної поліції України тимчасовий доступ до наступних документів :

-загальну пояснювальну записку проекту по об`єкту за адресою: АДРЕСА_1 ;

- генеральний план по об`єкту за адресою: АДРЕСА_1 .

-архутектурно-будівельну частину по об`єкту за адресою: АДРЕСА_1

-акт введення в експлуатацію об`єкта за адресою: АДРЕСА_1

-договір на виконання проектної документації по об`єкту за адресою: АДРЕСА_1

-технічний паспорт по об`єкту за адресою: АДРЕСА_1

-технічні та правовстановлюючі документи на земельну ділянку по об`єкту за адресою: АДРЕСА_1 , що перебувають у володінні ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ " ІНФОРМАЦІЯ_8 " (ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_9 "), код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , р за адресою: АДРЕСА_2 , з можливістю виготовлення копій вищезазначених документів у паперовій формі та вилучення.

Строк дії ухвали до 12.08.2021 року.

Копію ухвали направити зацікавленим особам.

У разі не виконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудОвідіопольський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення12.07.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу98232893
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —509/3423/21

Постанова від 12.07.2021

Кримінальне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Козирський Є. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні