Ухвала
від 14.07.2021 по справі 484/4609/20
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №484/4609/20

Провадження № 2-во/484/74/21

УХВАЛА

про виправлення описки

14 липня 2021 року Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області в складі:

головуючого - судді Закревського В.І.,

за участю секретаря - Фартушняк Ю.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Первомайська заяву представника позивачки ОСОБА_1 адвоката Гаврилюк Тетяни Андріївни про виправлення описки в описовій та резолютивній частинах рішення суду від 01 квітня 2021 року по справі №484/4609/20 за позовом ОСОБА_1 до Мигіївської сільської ради Первомайського району Миколаївської області про визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом,

ВСТАНОВИВ:

01.04.2021 року по справі №484/4609/20 за позовом ОСОБА_1 до Мигіївської сільської ради Первомайського району Миколаївської області про визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом, ухвалено рішення про задоволення позову.

При складанні повного тексту рішення в абзацах другому, четвертому описової та абзаці другому резолютивної частини було допущено описку в назві вулиці в с. Романова Балка Первомайського району Миколаївської області, на якій знаходиться житловий будинок та земельні ділянки площею 0,09 га для його будівництва та обслуговування, площею 0,34 га для ведення особистого селянського господарства, а саме вказана " АДРЕСА_1 ".

Відповідно до ст. 269 ЦПК України, суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки. Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

Ухвалою суду питання про виправлення описки вирішується без повідомлення учасників справи.

Ухвала про внесення виправлень надсилається всім особам, яким видавалося чи надсилалося судове рішення, що містить описки чи арифметичні помилки.

Відповідно до п.19 постанови Пленуму про виправлення описки в ухвалі суду від 16.11.2016 "Про судове рішення у цивільній справі", вирішуючи питання про виправлення описок чи арифметичних помилок, допущених у судовому рішенні (рішенні або ухвалі), суд не має права змінювати зміст судового рішення, він лише усуває такі неточності, які впливають на можливість реалізації судового рішення чи його правосудності.

Описки - це помилки, зумовлені неправильним написанням слів. Виправленню підлягають лише ті описки, які мають істотний характер. До таких належить написання прізвищ та імен, адрес, найменувань спірного майна, зазначення дат та строків.

Виходячи з правової позиції Верховного Суду України, суд може виправити лише ті описки або арифметичні помилки, яких він сам припустився.

Як вбачається з матеріалів справи, в абзацах другому, четвертому описової та абзаці другому резолютивної частини рішення суду від 01.04.2021 року було допущено описку в назві вулиці в с. Романова Балка Первомайського району Миколаївської області, на якій знаходиться житловий будинок та земельні ділянки, площею 0,09 га, для його будівництва та обслуговування, площею 0,34 га для ведення особистого селянського господарства, а саме вказана " АДРЕСА_1 ".

Відповідно до ст. 269 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки.

Враховуючи викладене, суд вважає за можливе виправити допущену описку в описовій та резолютивній частині рішення суду.

Керуючись ст. 269 ЦПК України , суд , -

ПОСТАНОВИВ:

Виправити описку в рішенні Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області від 01 квітня 2021 року (справа № 484/4609/20).

В абзацах другому, четвертому описової та абзаці другому резолютивної частини рішення суду назву вулиці в с. Романова Балка Первомайського району Миколаївської області, на якій знаходиться житловий будинок та земельні ділянки, площею 0,09 га, для його будівництва та обслуговування, площею 0,34 га для ведення особистого селянського господарства, читати "Миру" замість "Набережна".

На ухвалу суду може бути подана апеляційна скарга до Миколаївського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення через Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області.

Суддя:

СудПервомайський міськрайонний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення14.07.2021
Оприлюднено14.07.2021
Номер документу98288755
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —484/4609/20

Ухвала від 14.07.2021

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Закревський В. І.

Рішення від 01.04.2021

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Фортуна Т. Ю.

Ухвала від 27.01.2021

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Фортуна Т. Ю.

Ухвала від 29.12.2020

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Фортуна Т. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні