Ухвала
від 13.07.2021 по справі 757/37019/21-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/37019/21-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 липня 2021 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши в судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві, клопотання прокурора Печерської окружної прокуратури м. Києва ОСОБА_3 про проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

до провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання прокурора Печерської окружної прокуратури м. Києва ОСОБА_3 про проведення обшуку.

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що прокурорами Печерської окружної прокуратури м. Києва забезпечується процесуальне керівництво досудовим розслідуванням кримінального провадження № 42021102060000038 від 29.04.2021 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 191, ч. 2 ст. 209 КК України, досудове розслідування якого здійснюється слідчими СВ Печерського УП ГУНП у м. Києві.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи Спеціалізованого водогосподарського комунального підприємства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської Державної адміністрації) «КИЇВВОДФОНД» (код ЄДРПОУ 37292855, перебуває на податковому обліку в ГУ ДПС у м. Києві (Подільський район)), керівник ОСОБА_4 (ІПН НОМЕР_1 ), головний бухгалтер ОСОБА_5 (ІПН НОМЕР_2 ). Основним видом діяльності відповідно до реєстраційних даних являється - збирання безпечних відходів, однак фактично вказане комунальне підприємство займається обслуговуванням бюветних комплексів та об`єктів водопостачання розташованих по місту Києву.

З метою вчинення дій спрямованих на привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем використовуючи реквізити підконтрольних третім особам підприємства, які містять ознаки «ризиковості» відображають по бухгалтерському та податковому обліках нібито проведення господарських операцій (проведення ремонтних робіт) з такими підприємствами як, ТОВ «БУД ОЛІМП СТРОЙ» (43131788, ДПІ - 2655), ТОВ «КЕМІК СОЛЮШН» (41787667, ДПІ - 0583) на об`єктах які входять в зону обслуговування СВКП «КИЇВВОДФОНД».

Сторона кримінального провадження вказує, що в ході розслідування виникла необхідність у проведенні обшуку нежитлових приміщень розташованих за адресою: м. Київ, вул. Дмитрівська (Подільський район) 16-Б, яке перебуває на праві власності за ТЕРИТОРІАЛЬНОЮ ГРОМАДОЮ МІСТА КИЄВА В ОСОБІ КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ (код ЄДРПОУ 22883141) та фактично використовується, Спеціалізованим водогосподарським комунальним підприємством виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської Державної адміністрації) «КИЇВВОДФОНД» (код ЄДРІЮУ 37292855).

В судовому засіданні прокурор підтримав клопотання, посилаючись на викладені в ньому доводи та на долучені до матеріалів клопотання документи.

Обшук, у відповідності з ст. 234 КПК України проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Заслухавши пояснення прокурора, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується внесене клопотання, надходжу до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, з метою встановлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, які матимуть значення доказів у кримінальному провадженні.

Разом з тим, слідчий суддя вважає, що клопотання прокурора про проведення обшуку в частині вилучення грошових коштів отриманих від протиправної діяльності, та інших предметів і документів, що стосуються незаконної діяльності для встановлення істини у справі, не підлягає задоволенню, оскільки слідчим в клопотанні та судовому засіданні належним чином не обґрунтовано та конкретизовано клопотання в цій частині. Слідчий, прокурор не позбавлений можливості при проведенні обшуку самостійно вилучити майно та в подальшому звернутися до слідчого судді з клопотанням про накладення арешту на тимчасово вилучене майно, якщо слідчий суддя встановить, що є достатні підстави вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у ч. 2 ст. 167 КПК України.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 108, 234-235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання прокурора Печерської окружної прокуратури м. Києва ОСОБА_3 про проведення обшуку задовольнити частково.

Надати дозвіл слідчим слідчої групи та прокурорам у кримінальному провадженні № 42021102060000038 на проведення обшуку нежитлових приміщень розташованих за адресою: м. Київ, вул. Дмитрівська (Подільський район) 16-Б, яке перебуває на праві власності за ТЕРИТОРІАЛЬНОЮ ГРОМАДОЮ МІСТА КИЄВА В ОСОБІ КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ (код ЄДРПОУ 22883141) та фактично використовується, Спеціалізованим водогосподарським комунальним підприємством виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської Державної адміністрації) «КИЇВВОДФОНД» (код ЄДРІЮУ 37292855), з метою відшукання та вилучення речей та документів, а саме: первинних бухгалтерських, фінансово-господарських, податкових документів СВКП «КИЇВВОДФОНД» (код ЄДРПОУ 37292855) по взаємовідносинах з - ТОВ «БУД ОЛІМП СТРОЙ» (код ЄДРПОУ 43131788) та ТОВ «КЕМІК СОЛЮШН» (код ЄДРПОУ 41787667) по взаємовідносинах з підприємствами реального сектору економіки, зокрема: податкові видаткові накладні, рахунки-фактури, платіжні доручення, акти виконаних робіт, акти взаємо-звірки, реєстри виданих та отриманих податкових накладних, товарно-транспортні накладні, банківські виписки щодо фінансово-господарських взаємовідносин із зазначеними підприємствами, залізничні квитанції, сертифікати якості (відповідності) на використовувані при взаємовідносинах ТМЦ, сертифікати про кваліфікацію осіб задіяних при виконанні робіт, надані контрагентом дозвільні документи на проведення господарської діяльності, журнал-ордер по рахунку № 361 (розрахунки з вітчизняними покупцями), журнал-ордер по рахунку № 281 (товари на складі), картки складського обліку, документи за результатами проведення інвентаризацій, посадові інструкції всіх працівників товариства, договори та первинні бухгалтерські документи про походження товарів та оригінали інших бухгалтерських документів по фінансово-господарським взаємовідносинам між товариствами за період 2018-2021 років, тендерні пропозиції, протокол засновників та/або наказ про призначення (у разі підписання керівником); довіреність, доручення (у разі підписання іншою уповноваженою особою Учасника); або інший документ, що підтверджує повноваження представника учасника на підписання документів, документально підтверджений досвід виконання аналогічного договору, копія довідки або свідоцтва платника ПДВ/копія витягу з реєстру платників податку на додану вартість/копія довідки або свідоцтва платника єдиного податку суб`єктом малого підприємництва/копія витягу з реєстру платників єдиного податку (для учасників-суб`єктів малого підприємництва на єдиному податку/інше, підтвердження відсутності підстав для відмови в участі у процедурі закупівлі, підтвердження відповідності предмета закупівлі технічним вимогам, цінова пропозиція по формі, а також чорнові записи щодо незаконної діяльності, комп`ютерної техніки для управління рахунками та виготовлення первинних бухгалтерських документів, шляхом зчитування інформації, печатки вказаних підприємств.

В задоволенні інших вимог клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Підготовлено в 2-х примірниках.

Прим. 1 справа №757/37019/21-к.

Прим. 2 прокурор ОСОБА_3

Виконавець: ОСОБА_1 , 13.07.2021

Дата ухвалення рішення13.07.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу98313254
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/37019/21-к

Ухвала від 13.07.2021

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні