Ухвала
від 30.06.2021 по справі 127/15463/21
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/15463/21

Провадження №1-кс/127/7057/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 червня 2021 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СУ ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до документів, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий ОСОБА_3 звернувся до суду з вказаним клопотанням, яке погоджено з прокурором ОСОБА_4 , мотивуючи свої вимоги тим, що СУ ГУНП у Вінницькій області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42020020000000008 від 16.01.2020 за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Підставою внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань стало направлення до Вінницької обласної прокуратури матеріалів перевірки УСР у Вінницькій області ДСР НП України, відповідно до яких посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 , зловживаючи своїм службовим становищем, всупереч інтересам служби, надали дозвіл ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » на будівництво торгово-розважального комплексу « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за адресою: АДРЕСА_1 .

У ході досудового розслідування встановлено, що замовник будівництва є ПП « ОСОБА_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), будівельні роботи розпочато на земельних ділянках з кадастровими номерами 0510100000:02:036:0086, 0510100000:02:036:0087 та 0510100000:02:036:0088 за відсутності декларації чи дозволу на початок будівельних робіт.

Відповідно до містобудівних умов та обмежень забудови земельних ділянок № 84 від 05.07.2019 (інформація з сайту ІНФОРМАЦІЯ_1 ) плану зонування, дана земельна ділянка розміщена в діловій зоні, частково в межах санітарно-захисної зони. Враховуючи, що навколо даних земельних ділянок знаходяться комунальні складські зони, встановлення яких пов`язане з застосуванням обмежень санітарно-захисних зон, існує ймовірність внесення змін у зонування території в порушення вимог чинного законодавства.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців юридична адреса ПП « ОСОБА_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) є АДРЕСА_1 .

У ході розслідування виникла необхідність у проведенні будівельно-технічної експертизи з метою з`ясування питання відповідності об`єкта будівництва проектно-кошторисній документації, також відповідності даної проектної документації нормативно-правовим актам в галузі будівництва.

Враховуючи викладене,виникла необхідністьу наданнітимчасового доступудо документів,які знаходятьсяу ПП« ОСОБА_5 »,а саме: дозвільних документів на виконання будівельних робіт (декларацій, дозволів, ліцензій), договорів з підрядними, субпідрядними організаціями на виконання будівельних робіт, актів-приймання виконаних будівельних робіт, у тому числі актів огляду прихованих робіт, проектно-кошторисної документації, сертифікатів (паспорти) відповідності на застосовані при будівництві матеріалів, загальних журналів робіт, спеціальних журналів робіт, актів огляду інвентарних риштувань (такелажних засобів), журналів вхідного контролю будівельних матеріалів, конструкцій та виробів тощо, які велись на будівництві торгового центру.

Вищевказані документи необхідні для розкриття кримінального правопорушення, виявлення винних у його вчиненні осіб, проведення технічних та інших експертиз, а також за їх допомогою можна встановити наявність або відсутність обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні.

В судове засідання слідчий не з`явився, натомість надав заяву про розгляд клопотання у його відсутність. Клопотання підтримав у повному обсязі.

Представник ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_4 » в судове засідання не викликався на підставі положень ч 2 ст. 163 КПК України.

Дослідивши матеріали клопотання, вважаю, що клопотання є обґрунтованим та підлягає до задоволення з наступних підстав.

Згідно ч.1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення.

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Згідно ч. 5, 6 ст. 163 КПК України Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

6. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Матеріалами кримінального провадження та клопотанням слідчого підтверджено факт того, що документи, а саме: договори з підрядними, субпідрядними організаціями на виконання будівельних робіт, акти-приймання виконаних будівельних робіт, у тому числі акти огляду прихованих робіт, проектно-кошторисна документація, сертифікати (паспорти) відповідності на застосовані при будівництві матеріалів, загальні журнали робіт, спеціальні журнали робіт, акти огляду інвентарних риштувань (такелажних засобів), журнали вхідного контролю будівельних матеріалів, конструкцій та виробів тощо, які велись на будівництві торгового центру, про доступ до яких клопоче останній перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), сукупність інших заходів, застосованих слідчим підтверджує факт неможливості отримання вказаних відомостей іншим способом, запитувані документи самі по собі та в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, тому клопотання підлягає задоволенню.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 107, 159, 162, 163, 164, 165, 309 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити.

Надати дозвіл старшому слідчому СУ ГУНП у Вінницькій області підполковнику поліції ОСОБА_3 , або членам групи слідчих на тимчасовий доступ до оригіналів документів, тобто можливість ознайомитись з ними та вилучити їх, які знаходяться у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) : АДРЕСА_1 , а саме: дозвільних документів на виконання будівельних робіт (декларацій, дозволів, ліцензій), договорів з підрядними, субпідрядними організаціями на виконання будівельних робіт, актів-приймання виконаних будівельних робіт, у тому числі актів огляду прихованих робіт, проектно-кошторисної документації, сертифікатів (паспорти) відповідності на застосовані при будівництві матеріалів, загальних журналів робіт, спеціальних журналів робіт, актів огляду інвентарних риштувань (такелажних засобів), журналів вхідного контролю будівельних матеріалів, конструкцій та виробів тощо, які велись на будівництві торгового центру.

Строк дії ухвали, не може перевищувати двох місяців з дня постановлення ухвали, за виключенням ухвал, постановлених на виконання вимог частини другої статті 562 цього Кодексу.

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення30.06.2021
Оприлюднено24.05.2024
Номер документу98318518
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —127/15463/21

Ухвала від 30.06.2021

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні