Ухвала
від 24.06.2021 по справі 757/22077/20-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/22077/20-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 червня 2021 року суддя Печерського районного суду м. Києва Соколов О.М розглянувши клопотання представника позивачів ОСОБА_1 про проведення судового засідання в режимі відеоконференції по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до Товариства з обмеженою відповідальністю Інтернет Інвест про захист честі та гідності,-

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Печерського районного суду м. Києва перебуває цивільна №757/22077/20-ц за позовом ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до Товариства з обмеженою відповідальністю Інтернет Інвест про захист честі та гідності.

22.06.2021 року на адресу суду надійшло клопотання представника позивачів ОСОБА_1 про проведення судового засідання в режимі відеоконференції по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до Товариства з обмеженою відповідальністю Інтернет Інвест про захист честі та гідності, призначеного на 30.06.2021 року в режимі відеоконференції, доручивши проведення відеоконференції одному із судів територіальної юрисдикції м. Львова, яке передане судді Соколову О.М. 23.06.2021 року для вирішення питання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що зазначене клопотання не підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно ч. 2 вказаної статті учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Проте, всупереч вимог ч. 2 ст. 212 представником позивачів не надано доказів направлення копії клопотання іншим учасникам справи.

Крім того, з аналізу вищевказаних норм випливає, що прийняття рішення щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції є правом суду та не передбачає обов`язку проведення судового засідання в режимі відеоконференції в разі наявності про це клопотання сторони.

Разом з тим, зважаючи на велику кількість справ, що перебувають у провадженні Печерського районного суду м. Києва та кількість раніше призначених до розгляду кримінальних, цивільних і адміністративних справ у залах судових засідань, що обладнані для проведення відеоконференцій, в суді обмежена технічна можливість для забезпечення проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне відмовити представнику позивачів у задоволенні клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції, а також роз`яснити його право на подання відповідної заяви про проведення розгляду справи у його відсутність.

Крім того, слід зазначити, що клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції подане представником позивачів ОСОБА_1 не містить підпису особи яка звернулась з клопотанням.

За таких обставин, суд вважає за необхідне відмовити у задоволені клопотання про призначення судового засідання в режимі відеоконференції.

Керуючись ст.212 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

У задоволенні клопотання представника позивачів ОСОБА_1 про проведення судового засідання в режимі відеоконференції по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до Товариства з обмеженою відповідальністю Інтернет Інвест про захист честі та гідності - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О.М. Соколов

Дата ухвалення рішення24.06.2021
Оприлюднено16.07.2021
Номер документу98341223
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист честі та гідності

Судовий реєстр по справі —757/22077/20-ц

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Соколов О. М.

Ухвала від 12.07.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Соколов О. М.

Ухвала від 30.11.2022

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Соколов О. М.

Ухвала від 24.06.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Соколов О. М.

Ухвала від 12.11.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Соколов О. М.

Ухвала від 01.09.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Соколов О. М.

Ухвала від 01.06.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Соколов О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні