Ухвала
від 15.07.2021 по справі 127/17819/21
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/17819/21

Провадження №1-кс/127/8135/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 липня 2021 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання начальника другого відділу РКП СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий ОСОБА_3 звернувся до суду із вказаним клопотанням, яке погоджене з прокурором ОСОБА_4 .

Клопотання мотивоване тим, що дане кримінальне провадження зареєстровано про те, що відповідно до матеріалів УСБУ у Вінницькій області ОСОБА_5 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , фізична особа підприємець, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 ), за попередньою змовою з службовими особами підприємств експортерів, з метою прикриття незаконної діяльності, направленої на здійснення фінансово-господарських операцій із обготівковування коштів та легалізації походження необлікованої сільгосппродукції, організував внесення в документи, які подавались для державної реєстрації понад 50 підконтрольних ФОПів, оформлених на мешканців Вінницької області, завідомо неправдивих відомостей. В подальшому, службові особи підприємств реального сектору економіки з різних регіонів України (ТОВ Пфаннер Бар (код за ЄДРПОУ 30425482), ТОВ Даяна ЛТД (код за ЄДРПОУ 22074068), ТОВ Натсі (код за ЄДРПОУ 35170073), ТОВ СО ОК (код за ЄДРПОУ 36748170) на підставі фіктивних угод про закупівлю сільгосппродукції, перераховують безготівкові кошти на адресу підконтрольних ОСОБА_5 ФОПів та обготівковують їх через касу АТ Мегабанк (м. Вінниця), а необлікована продукція експортується на підставі фіктивних фіто/карантинних сертифікатів та сертифікатів про походження товару, на адресу нерезидентів (Hermann Pfanner Getranke LLC Австрія; Агріколсемі С.р.А. Італія; МогіКФТ Угорщина; Тіра Д.О. Сербія; Різемпорікі Тренсіос Мепе, Греція та інші).

Під час здійснення досудового розслідування виникли підстави вважати, що за фактичним місцем розташування офісного приміщення ТОВ Натсі (код за ЄДРПОУ 35170073) за адресою: Закарпатська обл., Ужгородський р-н, с. Минай, вул. Можайського, 12, можуть знаходитись документи фінансово-господарської діяльності вказаного підприємства з фізичними особами підприємцями мешканцями Вінницької області щодо закупівлі сільгосппродукції, та інші документи, пов`язані з незаконними операціями, за період з 2018 року по теперішній час (у тому числі збережені в електронному вигляді на ПЕОМ, жорстких магнітних дисках та магнітних носіях інформації), мобільні телефони, комп`ютерна техніка, на яких знаходяться контакти та інша інформація щодо замовників послуг з конвертації грошових коштів, чорнові записи про проведення господарської діяльності, записні книжки/зошити з адресами фірм з якими проводилась господарська діяльність та не відображалась по бухгалтерському обліку, документи, що стосуються господарської діяльності та свідчать про злочинну діяльність, інші документи, кошти та цінності здобуті злочинним шляхом, а також інші документи та предмети, які мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженню та можуть виступати в подальшому в якості речових доказів скоєного кримінального правопорушення.

З метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, виникла необхідність у проведенні обшуку за місцем розташування офісного приміщення ТОВ Натсі (код за ЄДРПОУ 35170073) за адресою: Закарпатська обл., Ужгородський р-н, с. Минай, вул. Можайського, 12.

Згідно Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно № 265079237 від 08.07.2021, домоволодіння за адресою: АДРЕСА_2 , на праві приватної власності належить ОСОБА_6 (РНОКПП НОМЕР_1 ).

На підставі наведеного, враховуючи те, що за місцем знаходження ТОВ Натсі (код за ЄДРПОУ 35170073) за адресою: Закарпатська обл., Ужгородський р-н, с. Минай, вул. Можайського, буд.12 власником домоволодіння являється ОСОБА_6 , можуть знаходитись речі та документи фінансово-господарської діяльності ТОВ Натсі (код за ЄДРПОУ 35170073) з фізичними особами підприємцями мешканцями Вінницької області щодо закупівлі сільгосппродукції, та інші документи, пов`язані з незаконними операціями, за період з 2018 року по 15 липня 2021 року (у тому числі збережені в електронному вигляді на ПЕОМ, жорстких магнітних дисках та магнітних носіях інформації), мобільні телефони, комп`ютерна техніка, тощо, які зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як докази, тому керуючись ст. 110, ч. 3 ст. 208, ст. 234 КПК України, слідчий звернувся з даним клопотанням.

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання в повному обсязі на підставі викладених обставин.

Дослідивши клопотання, додані письмові докази та матеріали кримінального провадження, заслухавши думку слідчого, слідчий суддя находить, що клопотання є обгрунтованим та підлягає до задоволення з наступних підстав.

Частиною 1 ст. 234 КПК України передбачено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб..

Враховуючи те, що з матеріалів кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що за місцем знаходження ТОВ Натсі (код за ЄДРПОУ 35170073) за адресою: Закарпатська обл., Ужгородський р-н, с. Минай, вул. Можайського, буд.12 власником домоволодіння являється ОСОБА_6 , можуть знаходитися речі та документи, що свідчать про обставини вчинення кримінального правопорушення та мають значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні, а також можуть бути доказом під час судового розгляду, клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити.

Надати дозвіл на проведення обшуку за місцем знаходження ТОВ Натсі (код за ЄДРПОУ 35170073) за адресою: Закарпатська обл., Ужгородський р-н, с. Минай, вул. Можайського, буд.12 власником домоволодіння являється ОСОБА_6 , з метою виявлення і фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, а саме: відшукання і вилучення документів фінансово-господарської діяльності ТОВ Натсі (код за ЄДРПОУ 35170073) з фізичними особами підприємцями мешканцями Вінницької області щодо закупівлі сільгосппродукції, та інші документи, пов`язані з незаконними операціями, за період з 2018 року по 15 липня 2021 року (у тому числі збережені в електронному вигляді на ПЕОМ, жорстких магнітних дисках та магнітних носіях інформації), мобільні телефони, комп`ютерна техніка, на яких знаходяться контакти та інша інформація щодо замовників послуг з конвертації грошових коштів, чорнові записи про проведення господарської діяльності, записні книжки/зошити з адресами фірм з якими проводилась господарська діяльність та не відображалась по бухгалтерському обліку, документи, що стосуються господарської діяльності та свідчать про злочинну діяльність, інші документи, кошти та цінності здобуті злочинним шляхом, а також інші документи та предмети, які мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженню та можуть виступати в подальшому в якості речових доказів скоєного кримінального правопорушення.

Ухвала діє протягом 30 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення15.07.2021
Оприлюднено31.01.2023

Судовий реєстр по справі —127/17819/21

Ухвала від 15.07.2021

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

Ухвала від 15.07.2021

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні