Ухвала
від 16.07.2021 по справі 947/13351/21
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 947/13351/21

Провадження № 1-кс/947/9599/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16.07.2021 року слідчий суддяКиївського районногосуду м.Одеси ОСОБА_1 ,при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , захисника підозрюваного адвоката ОСОБА_4 , підозрюваного ОСОБА_5 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Одесі клопотання слідчого слідчого відділу Одеського районного управління поліції № 1 Головного управління Національної поліції в Одеській області ОСОБА_6 , яке погодженепрокурором Київської окружної прокуратури міста ОСОБА_3 , про продовження строку застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, в рамках кримінального провадження №12020160480000014 від 02.01.2020 року відносно:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця міста Стаханов, Луганської області, громадянина України, українця, з вищою освітою, одруженого, працюючого менеджером в ПП «Антаріоус Аналітікал Компані», раніше не судимого, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 ,та проживаючогоза адресою: АДРЕСА_2 , підозрюваного у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 190 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

1. Фактичні обставини даного кримінального провадження та обґрунтування поданого клопотання з боку сторони обвинувачення.

Слідчим відділом Одеського районного управління поліції № 1 Головного управління Національної поліції в Одеській областіздійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні№12020160480000014 відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 02.01.2020, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України, процесуальне керівництво у якому здійснюється Київською окружною прокуратурою міста Одеси.

Вказане кримінальне провадження розпочато за зверненням ТОВ «Фінансової компанії «Дінеро» (код ЄДРПОУ 41350844) в особі генерального директора ОСОБА_7 стосовно шахрайських дій з боку ОСОБА_5 і пов`язаних з ним осіб, які направлені на заволодіння грошовими коштами фінансової установи шляхом обману, а саме використовуючи електронно-обчислювальну техніку, заздалегідь підроблені документи, спеціально зареєстрованих суб`єктів господарювання та вказуючи недостовірну інформацію здійснювалось оформлення онлайн - позик, а зобов`язання щодо погашення цих позик не виконувалось.

Досудовим розслідуванням встановлено, що Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Дінеро», (код ЄДРПОУ 41350844), що зареєстрована 23.05.2017, основним видом економічної діяльності товариства є інші види кредитування, при цьому фінансова компанія здійснює свою діяльність на підставі ліцензії на провадження господарської діяльності з надання фінансових послуг (крім професійної діяльності на ринку цінних паперів), а саме надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту.

Так, 27.05.2019 року, у денний час доби, ОСОБА_5 , будучи обізнаним про умови, процедури і процеси надання онлайн послуги з кредитування, володіючи гарними знаннями законодавства з приводу кредитування, маючи на меті шахрайське заволодіння грошовими коштами фінансових установ, якими надаються онлайн послуги з кредитування, які надавались ТОВ «Фінансова компанія «Дінеро», шляхом обману, використовуючи офіційний сайт зазначеного товариства «Dinero» за інтернет посиланням « ІНФОРМАЦІЯ_2 », виконав процедуру оформлення онлайн послуги з кредитування та заповнив електронну заявку на отримання онлайн послуги з кредитування, під час заповнення якої у відповідних полях електронної заявки вніс недостовірну інформацію стосовно паспорта громадянина України серії НОМЕР_1 виданого 18.05.2016, на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який дійсно видавався 25.05.2016 на ім`я ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та вніс інформацію щодо неіснуючого реєстраційного номеру облікової картки платника податків України НОМЕР_2 .

Також, ОСОБА_5 діючи умисно, реалізуючи свій злочинний умисел направлений на шахрайське заволодіння грошовими коштами шляхом обману ТОВ «Фінансова компанія «Дінеро», виконуючи передбачену процедуру онлайн послуги з кредитування, з метою ідентифікації своєї особи, надіслав ТОВ «Фінансова компанія «Дінеро», свою особисту фотографію з паспортом громадянина України серії НОМЕР_3 , який дійсно 25.05.2016 видавався на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в якому була вклеєна фото картка обличчя ОСОБА_5 .

В подальшому, ОСОБА_5 діючи умисно, реалізуючи свій злочинний умисел направлений на шахрайське заволодіння грошовими коштами ТОВ «Фінансова компанія «Дінеро», виконуючи передбачену процедуру онлайн послуги з кредитування, маючи на меті умисел на заволодіння грошовими коштами які належить ТОВ «Фінансова компанія «Дінеро», вказав у відповідній графі для переказу грошових коштів номер карти який обслуговується у АТ КБ «ПРИВАТБАНК» номер НОМЕР_4 , що видавалась ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Після проходження встановленої для отримання онлайн - позик процедури, 27.05.2019 о 13 годині 21 хвилин ТОВ «Фінансова компанія «Дінеро», схвалено рішення про надання онлайн послуги з кредитування ОСОБА_5 та перераховано грошові кошти у сумі 7 000 гривень на карту зазначену ОСОБА_5 у заявці номер НОМЕР_4 , яка обслуговується у АТ КБ «ПРИВАТБАНК» та належить ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Після чого, 27.05.2019 о 13 годині 31 хвилин ОСОБА_5 , перебуваючи за адресою місто Одеса, вулиця Академіка Глушка 16, діючи умисно, реалізуючи свій злочинний умисел направлений на шахрайське заволодіння грошовими коштами ТОВ «Фінансова компанія «Дінеро», за допомогою банкомату САОD8306 банку АТ КБ «ПРИВАТБАНК» обготівкував грошові кошти у сумі 7 000 гривень з карти номер НОМЕР_4 , яка обслуговується у АТ КБ «ПРИВАТБАНК» та належить ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Так, своїми умисними протиправними діями ОСОБА_5 спричинив ТОВ «Фінансова компанія «Дінеро» майнову шкоду на суму 7 000 гривень.

Таким чином, під час досудового розслідування зібрано достатньо доказів для здійснення письмового повідомлення про підозру ОСОБА_5 , у вчиненні ним кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України, за кваліфікуючими ознаками: заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки.

Також, 05.06.2019 року, у денний час доби, ОСОБА_5 , попередньо вступивши у змову із ОСОБА_5 , будучи обізнаною про умови, процедури і процеси надання онлайн послуги з кредитування, володіючи гарними знаннями законодавства з приводу кредитування, маючи на меті шахрайське заволодіння грошовими коштами фінансових установ, якими надаються онлайн послуги з кредитування, які надавались ТОВ «Фінансова компанія «Дінеро», шляхом обману, використовуючи офіційний сайт зазначеного товариства «Dinero» за інтернет посиланням « ІНФОРМАЦІЯ_2 », виконала процедуру оформлення онлайн послуги з кредитування та заповнила електронну заявку на отримання онлайн послуги з кредитування, під час заповнення якої у відповідних полях електронної заявки внесла інформацію стосовно неіснуючого паспорта громадянина України серії НОМЕР_5 виданого 28.07.2000, який видавався на ім`я ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , та внесла недостовірну інформацію щодо реєстраційного номеру облікової картки платника податків України НОМЕР_6 , який дійсно видавався ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_5 .

Також, ОСОБА_5 діючи умисно, реалізуючи спільний з ОСОБА_5 злочинний умисел направлений на шахрайське заволодіння грошовими коштами шляхом обману ТОВ «Фінансова компанія «Дінеро», виконуючи передбачену процедуру онлайн послуги з кредитування, з метою ідентифікації своєї особи, надіслала ТОВ «Фінансова компанія «Дінеро», свою особисту фотографію з паспортом громадянина України серії НОМЕР_7 , який дійсно 28.07.2000 видавався на ім`я ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , в якому була вклеєна фото картка обличчя ОСОБА_5 .

В подальшому, ОСОБА_5 діючи умисно, реалізуючи свій злочинний умисел направлений на шахрайське заволодіння грошовими коштами ТОВ «Фінансова компанія «Дінеро», виконуючи передбачену процедуру онлайн послуги з кредитування, діючи у попередній змові із ОСОБА_5 , маючи на меті спільний умисел на заволодіння грошовими коштами які належить ТОВ «Фінансова компанія «Дінеро», вказала у відповідній графі для переказу грошових коштів номер карти який обслуговується у АТ КБ «ПРИВАТБАНК» номер НОМЕР_8 , що видавалась ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Після проходження встановленої для отримання онлайн - позик процедури, 05.06.2019 о 17 годині 34 хвилин ТОВ «Фінансова компанія «Дінеро», схвалено рішення про надання онлайн послуги з кредитування ОСОБА_5 , та перераховано грошові кошти у сумі 8 100 гривень на карту зазначену ОСОБА_5 у заявці номер НОМЕР_8 , яка обслуговується у АТ КБ «ПРИВАТБАНК» та належить ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Після чого, 05.06.2019 о 19 годині 32 хвилин ОСОБА_5 , перебуваючи за адресою місто Одеса, вулиця Академіка Корольова 24, діючи повторно, умисно, реалізуючи свій злочинний умисел направлений на шахрайське заволодіння грошовими коштами ТОВ «Фінансова компанія «Дінеро», та реалізуючи спільно розроблену злочинну схему з ОСОБА_5 , за допомогою банкомату САОD7611 банку АТ КБ «ПРИВАТБАНК» обготівкував грошові кошти у сумі 8 100 гривень з карти номер НОМЕР_8 , яка обслуговується у АТ КБ «ПРИВАТБАНК» та належить ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Так, своїми умисними протиправними діями ОСОБА_5 спільно із ОСОБА_5 спричинили ТОВ «Фінансова компанія «Дінеро» майнову шкоду на суму 8 100 гривень.

Таким чином, під час досудового розслідування зібрано достатньо доказів для здійснення письмового повідомлення про підозру ОСОБА_5 , у вчиненні ним кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України, за кваліфікуючими ознаками: заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно, шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, вчинене за попередньою змовою групи осіб.

В подальшому, 29.06.2019 року, у денний час доби, ОСОБА_5 , попередньо вступивши у змову із ОСОБА_12 та ОСОБА_13 , будучи обізнаним про умови, процедури і процеси надання онлайн послуги з кредитування, володіючи гарними знаннями законодавства з приводу кредитування, маючи на меті шахрайське заволодіння грошовими коштами фінансових установ, якими надаються онлайн послуги з кредитування, які надавались ТОВ «Фінансова компанія «Дінеро», шляхом обману, використовуючи офіційний сайт зазначеного товариства «Dinero» за інтернет посиланням « ІНФОРМАЦІЯ_2 », виконав процедуру оформлення онлайн послуги з кредитування та заповнив електронну заявку на отримання онлайн послуги з кредитування, під час заповнення якої у відповідних полях електронної заявки вніс інформацію стосовно неіснуючого паспорта громадянина України серії НОМЕР_9 виданого 24.04.2014, який видавався на ім`я ОСОБА_14 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , та вніс недостовірну інформацію щодо реєстраційного номеру облікової картки платника податків України НОМЕР_10 , який дійсно видавався ОСОБА_15 ІНФОРМАЦІЯ_6 .

Також, ОСОБА_5 діючи повторно, умисно, реалізуючи свій злочинний умисел направлений на шахрайське заволодіння грошовими коштами шляхом обману ТОВ «Фінансова компанія «Дінеро», виконуючи передбачену процедуру онлайн послуги з кредитування, з метою ідентифікації своєї особи, надіслав ТОВ «Фінансова компанія «Дінеро», свою особисту фотографію з паспортом громадянина України серії НОМЕР_11 , який дійсно видавався 24.04.2014 на ім`я ОСОБА_14 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , в якому була вклеєна фото картка обличчя ОСОБА_5 .

В подальшому, ОСОБА_5 діючи повторно, умисно, реалізуючи свій злочинний умисел направлений на шахрайське заволодіння грошовими коштами ТОВ «Фінансова компанія «Дінеро», виконуючи передбачену процедуру онлайн послуги з кредитування, діючи у попередній змові із ОСОБА_12 та ОСОБА_13 , маючи на меті спільний умисел на заволодіння грошовими коштами які належить ТОВ «Фінансова компанія «Дінеро», вказав у відповідній графі для переказу грошових коштів номер карти який обслуговується у АТ КБ «ПРИВАТБАНК» номер НОМЕР_12 , що видавалась ОСОБА_12 , ІНФОРМАЦІЯ_7 .

Після проходження встановленої для отримання онлайн - позик процедури, 29.06.2019 о 21 годині 16 хвилин ТОВ «Фінансова компанія «Дінеро», схвалено рішення про надання онлайн послуги з кредитування ОСОБА_5 та перераховано грошові кошти у сумі 4 050 гривень на карту зазначену ОСОБА_5 у заявці номер НОМЕР_12 , яка обслуговується у АТ КБ «ПРИВАТБАНК» та належить ОСОБА_12 , ІНФОРМАЦІЯ_7 .

Після чого, 29.06.2019 о 21 годині 30 хвилин ОСОБА_12 разом із ОСОБА_13 , перебуваючи за адресою: місто Одеса, вулиця Сергія Варламова 28, діючи умисно, реалізуючи свій злочинний умисел направлений на шахрайське заволодіння грошовими коштами ТОВ «Фінансова компанія «Дінеро», та реалізуючи спільно розроблену злочинну схему з ОСОБА_5 , за допомогою банкомату САОD8454 банку АТ КБ «ПРИВАТБАНК» обготівкували грошові кошти у сумі 4 050 гривень з карти номер НОМЕР_12 , яка обслуговується у АТ КБ «ПРИВАТБАНК» та належить ОСОБА_12 , ІНФОРМАЦІЯ_7 .

Так, своїми умисними протиправними діями ОСОБА_5 спільно з ОСОБА_12 та ОСОБА_13 спричинили ТОВ «Фінансова компанія «Дінеро» майнову шкоду на суму 4 050 гривень.

Таким чином, під час досудового розслідування зібрано достатньо доказів для здійснення письмового повідомлення про підозру ОСОБА_5 , у вчиненні ним кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України, за кваліфікуючими ознаками: заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно, шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, вчинене за попередньою змовою групи осіб.

2. Позиції учасників судового засідання.

Прокурор в судовому засіданні вимоги поданого клопотання підтримав у повному обсязі.

Захисник підозрюваного в судовому засіданні заперечив проти задоволення клопотання, оскільки ризики не підтверджені, підозрюваний до цього часу не переховувався, всі фігуранти справи перебувають на більш м`яких запобіжних заходах. У підозрюваного є місце мешкання, є постійне місце роботи, перебуває на обліку в онкологічному диспансері. Просив застосувати запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Підозрюваний в судовому засіданні визнав вину та підтримав думку захисника.

3. Норми законодавства, якими керується слідчий суддя при вирішенні вказаного клопотання.

Відповідно до ч. 1 ст. 183 КПК України,тримання під вартою є винятковим запобіжним заходом, який застосовується у разі, якщо прокурор доведе, що жоден із більш м`яких запобіжних заходів не зможе запобігти ризикам, передбаченим ст.177 КПК України.

Відповідно до ч. 3 ст. 197 КПК України, строк тримання під вартою може бути продовжений слідчим суддею в межах строку досудового розслідування в порядку, передбаченому цим Кодексом.

Згідно ч. 3 ст. 199 КПК України, клопотання про продовження строку тримання під вартою, крім відомостей, зазначених у статті 184 цього Кодексу, повинно містити:

1) виклад обставин, які свідчать про те, що заявлений ризик не зменшився або з`явилися нові ризики, які виправдовують тримання особи під вартою;

2) виклад обставин, які перешкоджають завершенню досудового розслідування до закінчення дії попередньої ухвали про тримання під вартою.

4. Висновки слідчого судді.

Вивчивши клопотання та долучені в його обґрунтування матеріали, вислухавши думку учасників судового засідання, слідчий суддя приходить до наступного переконання.

4.1. Обставини, які свідчать про наявність в рамках даного кримінального провадження обґрунтованої підозри за фактом вчинення ОСОБА_5 кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України.

21.05.2021 року слідчим вручено повідомлення про підозру ОСОБА_5 , за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України.

02.06.2021 ОСОБА_5 , повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 190 КК України, - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно, шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Ухвалою Київського районного суду м. Одеси від 21.05.2021 року, підозрюваному ОСОБА_5 обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з визначенням розміру застави, строком до 19.07.2021 року.

Слідчий суддя зазначає, що нормами чинного КПК України не закріплено поняття обґрунтованості пред`явленої підозри, в зв`язку з чим, при вирішенні такого питання слід звертатися до практики ЄСПЛ, оскільки кримінальне процесуальне законодавство України застосовується з урахуванням практики Європейського суду з прав людини (ч. 5 ст. 9 КПК України).

Так, слідчий суддя зазначає, що стандарт доказування «обґрунтована підозра» передбачає існування фактів чи інформації, які б переконали об`єктивного спостерігача, що відповідна особа могла вчинити кримінальне правопорушення (п. 32 рішення ЄСПЛ у справі Fox, Campbell and Hartley v. the United Kingdom, п. 175 рішення ЄСПЛ у справі Нечипорук і Йонкало проти України, п. 161 рішення ЄСПЛ у справі Selahattin Demirtaє v. Turkey, п. 88 рішення ЄСПЛ у справі Ilgar Mammadov v. Azerbaijan, п. 51 рішення ЄСПЛ у справі Erdagoz v. Turkey).

Враховуючи наявні у слідчого судді матеріали, якими обґрунтовується подане клопотання, з огляду на вищенаведену практику ЄСПЛ, слідчий суддя приходить до переконання про існування в рамках даного кримінального провадження обґрунтованої підозри за фактом можливого вчинення ОСОБА_5 кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 190 КК України.

При цьому, слідчий суддя акцентує увагу, що слідчий суддя не вирішує питання винуватості особи у вчиненні тих чи інших кримінальних правопорушень, а лише на підставі долучених до клопотання доказів, вирішує питання наявності обґрунтованої підозри за фактом можливого вчинення таких кримінальних правопорушень.

4.2. Виклад обставин, які перешкоджають завершенню досудового розслідування до закінчення дії попередньої ухвали слідчого судді про застосування запобіжного заходу.

По вказаному кримінальному правопорушенню виконані слідчі дії спрямовані на отримання та перевірку отриманих доказів у ньому, однак разом з тим закінчити досудове розслідування у 2-х місячний термін не надається можливим, у зв`язку з тим, що для прийняття законного та обґрунтованого рішення за вказаними матеріалами досудового розслідування необхідно виконати дії, перелік яких міститься у клопотанні.

Здійснити вказані слідчі дії, прийняти процесуальні рішення та отримати висновки експертизи в передбачений законом строк не виявилося можливим з об`єктивних причин: складність кримінального провадження; тривалість проведення експертизи, а також інші обставини які потребують додаткового дослідження.

Постановою керівника Київської окружної прокуратури міста Одеси, строк досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні, продовжено до трьох місяців, тобто до 21.08.2021 року.

На підставі викладеного, слідчий суддя вважає встановленим наявність обставин, які перешкоджають завершити досудове розслідування до закінчення строку дії попередньої ухвали слідчого судді про застосування відносно підозрюваного ОСОБА_5 запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

4.3. Вирішення питання про продовження існування ризиків, встановлених ухвалою слідчого судді про застосування запобіжного заходу.

Так, враховуючи обґрунтованість підозри у вчиненні ОСОБА_5 , кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України, тяжкість покарання, що загрожує підозрюваному у разі визнання його винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, слідчий суддя приходить до переконання, що ризик, передбачений п. 1 ч. 1 ст. 177 КПК України, а саме ризик у вигляді можливого переховування підозрюваного від органу досудового розслідування та суду, продовжує існувати.

Аналізуючи вказаний ризик в контексті практики Європейського суду з захисту прав людини, слід зазначити, що ризик втечі підсудного не може бути встановлений лише на основі суворості можливого вироку. Оцінка такого ризику має проводитись з посиланням на ряд інших факторів, які можуть або підтвердити існування ризику втечі або вказати, що вона маловірогідна і необхідність в утриманні під вартою відсутня (Panchenko v. Russia (Панченко проти Росії)). Ризик втечі має оцінюватися у світлі факторів, пов`язаних з характером особи, її моральністю, місцем проживання, родом занять, майновим станом, сімейними зв`язками та усіма видами зв`язку з країною, в якій така особа піддається кримінальному переслідуванню (Becciev v. Moldova (Бекчиєв проти Молдови)).

Розглядаючи ризик переховування підозрюваного в контексті практики Європейського суду з прав людини, слід звернути увагу на наступне: підозрюваний дітей на утриманні немає, а також роль підозрюваного у вчиненні вказаного кримінального правопорушення.

Все вищевказане в сукупності свідчить про продовження існування вказаного ризику.

Враховуючи те, характер вказаних кримінальних правопорушень, кількість епізодів, наслідки вчинення кримінального правопорушення, роль підозрюваного (організатор), та спосіб їх вчинення, слідчий суддя приходить до переконання про існування ризику, передбаченого п. 5 ч. 1 ст. 177 КПК України, а саме ризику вчинення підозрюваним іншого кримінального правопорушення.

4.4. Неможливість застосування більш м`якого запобіжного заходу.

Слідчий суддя враховує, що згідно ч. 1 ст. 176 КПК України, тримання під вартою є найсуворішим запобіжним заходом, при цьому більш м`якими запобіжними заходами по відношенню до нього є: 1) особисте зобов`язання; 2) особиста порука; 3) застава; 4) домашній арешт. Метою ж застосування того чи іншого запобіжного заходу є забезпечення виконання підозрюваним покладених на нього процесуальних обов`язків, а також запобігання встановленим в ході розгляду клопотання ризикам (ч. 1 ст. 177 КПК України).

Підстав для застосування інших більш м`яких запобіжних заходів відносно підозрюваного ОСОБА_5 в судовому засіданні встановлено не було, зокрема, застосування запобіжних заходів у вигляді застави, домашнього арешту та особистого зобов`язання є неможливим з огляду на м`якість, а також встановлені в судовому засіданні ризики, не забезпечать належне виконання підозрюваним обов`язків.

З огляду на фактичні обставини даного кримінального провадження, встановлені в ході розгляду даного клопотання відомості, в тому числі які стосуються наявності обґрунтованої підозри за фактом можливого вчинення підозрюваним ОСОБА_5 кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 190 КК України, а також наявних в рамках даного кримінального провадження ризиків, забезпечити належну процесуальну поведінку підозрюваного, можливо шляхом продовження дії відносно такої особи виняткового запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а відтак підстав для застосування відносно останнього більш м`якого запобіжного заходу слідчим суддею встановлено не було.

У зв`язку з вищевикладеним, враховуючи те, що ризики не зникли та продовжують існувати, а в рамках кримінального провадження необхідно провести ряд процесуальних дій, слідчий суддя приходить до переконання, що клопотання сторони обвинувачення про продовження підозрюваному ОСОБА_5 запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 177, 182, 183, 197, 199 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого слідчого відділу Одеського районного управління поліції № 1 Головного управління Національної поліції в Одеській області ОСОБА_6 , яке погодженепрокурором Київської окружної прокуратури міста ОСОБА_3 , про продовження строку застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, в рамках кримінального провадження №12020160480000014 від 02.01.2020 року - задовольнити.

Продовжити строк тримання під вартою ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , строком на 37 (тридцять сім) днів, до 21.08.2021 року, в межах строку досудового розслідування, з утриманням в Державній установі "Одеській слідчий ізолятор", розмір застави залишити без змін.

Апеляційна скарга, на ухвалу слідчого суддіможе бути подана протягом п`яти днів з дня її проголошення.

Ухвала підлягає негайному виконанню після її проголошення.

Подання апеляційної скарги зупиняє набрання ухвалою законної сили, але не зупиняє її виконання.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.07.2021
Оприлюднено31.01.2023

Судовий реєстр по справі —947/13351/21

Ухвала від 23.12.2021

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Кравець Ю. І.

Ухвала від 23.12.2021

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Кравець Ю. І.

Ухвала від 09.09.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 07.09.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 30.08.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 20.08.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 18.08.2021

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Кравець Ю. І.

Ухвала від 18.08.2021

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Кравець Ю. І.

Ухвала від 16.07.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 16.07.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні