Ухвала
від 07.04.2021 по справі 297/1915/19
БЕРЕГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 297/1915/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 квітня 2021 року м. Берегово

Берегівський районний суд у складі: головуючого Гецко Ю. Ю., з участю секретаря судового засідання Михайліченко І. А., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за поданням Головного державного виконавця Берегівського районного відділу державної виконавчої служби Росоха М. М., про тимчасове обмеження у праві виїзду за кордон ОСОБА_1 ,

встановив:

Головний державний виконавець Берегівського районного відділу державної виконавчої служби Росоха М. М. звернувся до Берегівського районного суду Закарпатської області з поданням про тимчасове обмеження у праві виїзду за кордон боржника ОСОБА_1 .

Подання мотивоване тим, що на виконанні в Берегівському районному відділі ДВС Головного територіального управління юстиції в Закарпатській області знаходиться виконавче провадження № 61851343 з примусового виконання виконавчого листа № 297/1915/19, виданого Берегівським районним судом 06.03.2020 року про стягнення з ОСОБА_1 на користь держави в особі Берегівської районної лікарні імені Бертолона Ліннера шкоду витрачену на стаціонарне лікування в сумі 16 718 грн. На сьогоднішній день рішення Берегівського районного суду не виконано, будь-яких дій спрямованих на його виконання не вчинено. Боржник ОСОБА_1 на виклики державного виконавця не з"являється, причини неявки не повідомляє, ухиляється від виконання рішення суду, у зв"язку з чим, державний виконавець Росоха М. М. просить тимчасово обмежити ОСОБА_1 у праві виїзду за кордон.

Державний виконавець Берегівського РВ ДВС ГТУЮ в Закарпатській області в судове засідання не з"явився.

Боржник про день, час та місце розгляду подання не повідомлялися відповідно до ч. 4 ст. 441 ЦПК України .

Представник стягувача поала до суду заяву про розгляд справи за її відсутності.

Дослідивши матеріали справи суд приходить до наступного.

Так, частиною 3 ст. 441 ЦПК України передбачено, що суд може постановити ухвалу про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України фізичної особи, яка є боржником за невиконаним нею судовим рішенням, на строк до повного виконання такого судового рішення.

06.03.2020 року Берегівським районним судом видано виконавчий лист №297/1915/19 про стягнення з ОСОБА_1 на користь держави в особі Берегівської районної лікарні імені Бертолона Ліннера шкоду витрачену на стаціонарне лікування в сумі 16 718 грн.

Постановою головного державного виконавця Берегівського РВ ДВС ГТУЮ в Закарпатській області Росоха М. М. від 16.04.2018 року відкрито виконавче провадження на підставі виконавчого листа №297/1915/19, виданого Берегівським районним судом 06.03.2020 року про стягнення з ОСОБА_1 на користь держави в особі Берегівської районної лікарні імені Бертолона Ліннера шкоду витрачену на стаціонарне лікування в сумі 16 718 грн.

Як встановлено з матеріалів справи, боржник ОСОБА_1 ухиляється від виконання рішення Берегівського районного суду про стягнення з ОСОБА_1 на користь держави в особі Берегівської районної лікарні імені Бертолона Ліннера шкоду витрачену на стаціонарне лікування в сумі 16 718 грн.

На сьогоднішній день вищевказане рішення Берегівського районного суду не виконано, будь-яких дій спрямованих на його виконання не вчинено. Боржник ОСОБА_1 на виклики державного виконавця не з"являється.

Згідно п. 19 ч. 3 ст. 18 Закону України Про виконавче провадження , виконавець у процесі здійснення виконавчого провадження має право у разі ухилення боржника від виконання зобов`язань, покладених на нього рішенням, звертатися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника - фізичної особи чи керівника боржника - юридичної особи за межі України до виконання зобов`язань за рішенням або погашення заборгованості за рішеннями про стягнення періодичних платежів.

Частиною 4 ст. 441 ЦПК України передбачено, що ухвала про тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України може бути постановлена за поданням державного або приватного виконавця, яким відкрито відповідне виконавче провадження.

Згідно ст. 6 Закону України Про порядок виїзду з України і в`їзду в Україну громадян України , право громадянина України на виїзд з України може бути тимчасово обмежено у випадках, зокрема, коли він ухиляється від виконання зобов`язань, покладених на нього судовим рішенням, до виконання зобов`язань.

Враховуючи наведене, суд вважає подання про тимчасове обмеження у праві виїзду за кордон боржника ОСОБА_1 задовольнити.

Керуючись ст. 6 Закону України Про порядок виїзду з України і в`їзду в Україну громадян України , ст. ст. 353-355 , 441 ЦПК України , суд,

ухвалив:

Подання Головного державного виконавця Берегівського районного відділу державної виконавчої служби Росоха М. М., про тимчасове обмеження у праві виїзду за кордон ОСОБА_1 - задоволити.

Встановити тимчасове обмеження у праві виїзду за кордон ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканця АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 Закарпатської області до виконання рішення Берегівського районного суду від 03.02.2020 року, про стягнення з ОСОБА_1 на користь держави в особі Берегівської районної лікарні імені Бертолона Ліннера шкоду витрачену на стаціонарне лікування в сумі 16 718 грн.

Копію ухвали надіслати Головному державному виконавцю Берегівського районного відділу державної виконавчої служби Росоха М. М. - для негайного спрямування до виконання, а боржнику та стягувачу для відому.

Апеляційну скаргу на ухвалу суду може бути подано протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення безпосередньо до Закарпатського апеляційного суду. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали суду.

Суддя: Гецко Ю. Ю.

СудБерегівський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення07.04.2021
Оприлюднено20.07.2021
Номер документу98379648
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —297/1915/19

Ухвала від 07.04.2021

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

Гецко Ю. Ю.

Рішення від 03.02.2020

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

Гал Л. Л.

Ухвала від 20.12.2019

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

Гал Л. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні