Ухвала
від 19.07.2021 по справі 153/1141/21
ЯМПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

"19" липня 2021 р. Справа153/1141/21

Провадження2/153/222/21-ц

у залі судових засідань у приміщенні Ямпільського районного суду Вінницької області у місті Ямпіль Вінницької області

Ямпільський районний суд Вінницької області

у складі головуючого судді Гаврилюк Т. В.

за участі секретаря судового засідання Саїнчук О Г.

розглянувши у відкритому судовому засіданні питання про витребування доказів у цивільній справі №153/1141/21 за позовом ОСОБА_1 до Ямпільської міської ради Вінницької області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини та про встановлення факту родинних відносин,

В С Т А Н О В И В :

У провадженні Ямпільського районного суду Вінницької області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Ямпільської міської ради Вінницької області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини та про встановлення факту родинних відносин. Позивач просить суд визначити йому строк для подачі ним до нотаріальних органів заяви про прийняття спадщини за законом після смерті двоюрідної сестри ОСОБА_2 та встановити факт родинних відносин, що ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 є його двоюрідною сестрою.

В силу ст.76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Сторони мають право обґрунтовувати належність конкретного доказу для підтвердження їхніх вимог або заперечень ст.77 ЦПК України.

Згідно ч.7 ст.81 ЦПК України суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Ознайомившись із матеріалами позовної заяви, у суду виникає сумнів у добросовісному здійсненні позивачем своїх процесуальних прав, зокрема у зверненні з цією позовною заявою до суду. Таким чином, суду необхідно витребувати з нотаріальної контори інформацію про заведення спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 у г. Родники Родниковский район Ивановская область Российская Федерация (рос. мова).

Згідно ч.1 ст.2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Відповідно до ч.6 ст.84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом .

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.2, 76, 84, 258, 259, 260 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В :

Витребувати у приватного нотаріуса Могилів-Подільського районного нотаріального округу Вінницької області Мойсеєнко Ганни Леонідівни, (вулиця Б.Хмельницького50 місто Ямпіль Могилів-Подільського району Вінницької області) інформацію щодо заведення спадкової справи до майна померлої ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 у г.Родники Родниковский район Ивановская область Российская Федерация (рос. мова)..

Копію ухвали надіслати приватному нотаріусу Могилів-Подільського районного нотаріального округу Вінницької області Мойсеєнко Ганні Леонідівні, для виконання.

Зобов`язати приватного нотаріуса Могилів-Подільського районного нотаріального округу Вінницької області Мойсеєнко Ганну Леонідівну надати витребувані докази безпосередньо до суду невідкладно після отримання даної ухвали.

Роз`яснити приватному нотаріусу Могилів-Подільського районного нотаріального округу Вінницької області Мойсеєнко Ганні Леонідівні, що відповідно до ст.84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Термін виконання ухвали суду до 04 серпня 2021 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий Т. В. Гаврилюк

СудЯмпільський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення19.07.2021
Оприлюднено20.07.2021
Номер документу98382321
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —153/1141/21

Рішення від 05.08.2021

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Гаврилюк Т. В.

Рішення від 05.08.2021

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Гаврилюк Т. В.

Ухвала від 19.07.2021

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Гаврилюк Т. В.

Ухвала від 19.07.2021

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Гаврилюк Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні