Ухвала
від 14.07.2021 по справі 212/6078/21
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 212/6078/21

1-кс/212/1168/21

У Х В А Л А

14 липня 2021 року м. Кривий Ріг

Слідчий суддя Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого СВ ВП № 3 КРУП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Криворізької північної окружної прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 про обшук в межах кримінального провадження № 12021041730000390 від 11.06.2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України, -

В С Т А Н О В И В :

14 липня 2021 року до слідчого судді Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області звернувся слідчий СВ ВП №3 КРУП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 із клопотанням про проведення обшуку в обґрунтування якого зазначив, що посадові особи ТОВ "Спецмонтажкран" (ЄДРПОУ 32263600) здійснюють підроблення офіційних документів, а саме проводять підроблення податкових декларацій з ПДВ, які в подальшому подаються до ДПС України. Дані дії вказані особи проводять з метою мінімізації податкових зобов`язань, що призводить до ухилення від сплати податків.

За даним фактом слідчим відділенням відділення поліції №3 КРУП ГУНП в Дніпропетровській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №12021041730000390 від 11.06.2021 за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366 ч. 1 КК України.

Враховуючи вищевикладені обставини для виконання завдань кримінального провадження, в контексті швидкого та повного досудового розслідування, для відшукування знарядь, засобів та предметів кримінального правопорушення, речових доказів та у подальшому проведення відповідних експертиз, слідчий звертається до суду з відповідним клопотанням в якому просить надати дозвіл на проведення обшуку комплексу будівельта спорудіз усімадопоміжними прибудовами,за адресою:м.Кривий Ріг,вул..Тихвінська,16(юридичната фактичнаадреса ТОВ «Спецмонтажкран»)які знаходятьсяна земельнійділянці ізкадастровим номером1211000000:04:119:0005,що згідноінформації зреєстру прававласності належитьТОВ «Спецмонтажкран»,з метою виявлення та вилучення документів та речей, що мають значення для досудового розслідування, а саме: документація взаємовідносин з іншими суб`єктами господарської діяльності, що вказані в клопотанні, діяльність яких пов`язана із наданням послуг ПАТ «ІнГЗК», у тому числі договори про надання послуг, додатки та специфікації до договорів, додаткові угоди, рахунки на оплату, платіжні доручення, акти прийому-передачі виконаних робіт, вхідна та вихідна кореспонденція, документів бухгалтерського обліку, інші документи, що відображають господарські взаємовідносини за період з 2018 по 2021 рік, податкової звітності за період з 2018 по 2021 рік, наказів про призначення та посадових інструкцій керівництва підприємства, статуту, документів що відображають працевлаштування працівників та перебування на балансі підприємства технічного обладнання та транспортних засобів для фактичного виконання робіт, печаток які використовуються на підприємстві, комп`ютерних та електронних носіїв, на яких знаходиться відомості щодо взаємовідносин з іншими суб`єктами господарської діяльності пов`язана із наданням послуг ПАТ «ІнГЗК».

Слідчий ОСОБА_3 в судовому засіданні клопотання підтримав в повному обсязі, просив його задовольнити, вказуючи, що дана слідча дія в даному випадку є найбільш доцільною та дієвою, оскільки зможе попередити можливе приховування чи знищення вищевказаних документів.

Дослідивши представлені матеріали клопотання, вислухавши доводи слідчого ОСОБА_3 , слідчий суддя встановив, що в провадженні ВП №3 КРУП ГУНП в Дніпропетровській області перебуває кримінальне провадження № 12021041730000390 від 11.06.2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання орган досудого розслідування посилається на те, що посадові особи ТОВ "Спецмонтажкран" (ЄДРПОУ 32263600) здійснюють підроблення офіційних документів, а саме проводять підроблення податкових декларацій з ПДВ, які в подальшому подаються до ДПС України. Дані дії вказані особи проводять з метою мінімізації податкових зобов`язань, що призводить до ухилення від сплати податків.

Так, відповідно до висновку аналітичного дослідження №04-36-08-02-10/32263600 «про результати дослідження фінансово-господарської діяльності ТОВ "Спецмонтажкран" (ЄДРПОУ 32263600) при здійсненні взаємовідносин з контрагентами щодо наявності ознак правопорушень, пов`язаних з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванням тероризму або/та інших правопорушень за період з 01.01.2018 по 28.02.2021», що наявний в матеріалах клопотання, встановлено що основним контрагентом ТОВ «Спецмонтажкран», за вказаний період часу являється ПАТ «ІнГЗК», яке протягом 2018-2021 років перерахувало на розрахункової рахунки ТОВ «Спецмонтажкран» грошові кошти за виконані роботи та надані послуги в сумі понад 52 млн. грн., які в подальшому ТОВ «Спецмонтажкран» частково перераховує отриманні грошові кошти на розрахункові рахунки: ТОВ «Спецмонтажконструкція» (ЄДРПОУ 40405661), юридична адреса: м. Київ, вул. Глушкова, 40, на теперішній час керівник - ОСОБА_5 , за начебто виконанні роботи, а решту коштів перераховує на підприємства щодо яких не встановлено реального руху послуг за ланцюгами постачання (до фактичного виконавця).

В свою чергу є об`єктивні ознаки того, що ТОВ «Спецмонтажконструкція» та ТОВ «Спецмонтажкран» є пов`язаними юридичними особами, та фактично ТОВ «Спецмонтажконструкція» виконувати роботи немає можливості через відсутність працевлаштованих осіб та матеріальних ресурсів. Отже, зазначені юридичні особи здійснюють операції, які мають ознаки таких, що не пов`язані з фактичним отриманням послуг, а здійснених з метою іншою ніж ведення господарської діяльності, тобто можуть підпадати під визначення ст. 4 ЗУ «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансування тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення», а саме, подальше володіння коштами, використання набутих коштів для здійснення фінансових операцій, які мають ознаки проведених з метою їх легалізації шляхом внесення недостовірної інформації до податкової звітності щодо взаємовідносин із контрагентами за послуги які фактично виконуються ТОВ "Спецмонтажкран", які полягають у тому, що виконання послуг задіються фіктивні підприємства з метою мінімізації оподаткування, виведення грошових коштів. Після чого відповідні юридичні особи вносять недостовірні відомості до податкових декларацій з ПДВ, які в подальшому подаються до ДПС України.

Так, в рамках проведення перевірки у вказаних в матеріалах кримінального провадження, оперуповноваженим СКП ВП №3 КРУП ГУНП в Дніпропетровській області, встановлено, що за адресами: м. Кривий Ріг, вул.. Тихвінська, 16 (юридична та фактична адреса ТОВ «Спецмонтажкран»), м. Кривий Ріг, вул. Тихвінська, 16а (фактична адреса ТОВ «Спецмонтажкран»), м. Кривий Ріг, пр. Гагаріна, 40/38 (місце ведення господарської діяльності та зберігання документації), необхідно провести обшуки з метою виявлення та вилучення документів та речей, що мають значення для досудового розслідування.

Відповідно до інформації з реєстру юридичних осіб ТОВ «Спецмонтажкран» зазначено: ідентифікаційний код юридичної особи - 32263600, місцезнаходження юридичної особи - Україна, 50014, Дніпропетровська область, місто Кривий Ріг, вулиця Тихвінська, будинок 16.

Відповідно до відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно встановлено, що власником комплексу будівель за адресою Дніпропетровська область, місто Кривий Ріг, вулиця Тихвінська, будинок 16 є ТОВ «Спецмонтажкран» (ЄРДПОУ 32263600).

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Згідно ч.2 зазначеної статті, обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Таким чином заслухавши пояснення слідчого, дослідивши представлені матеріали кримінального провадження, слідчий суддя вважає, що у матеріалах клопотання вбачається наявність достатніх підстав вважати, що уприміщенням комплексу будівельта спорудза адресою:м.Кривий Ріг,вул.Тихвінська,16(юридичната фактичнаадреса ТОВ«Спецмонтажкран»),які знаходятьсяна земельнійділянці ізкадастровим номером1211000000:04:119:0005,що згідноінформації зреєстру прававласності належитьТОВ «Спецмонтажкран», можуть знаходитись речі і документи, які можуть бути використані як речові докази в даному кримінальному провадженні, зокрема документація взаємовідносин з іншими суб`єктами господарської діяльності, а саме: ТОВ «Спецмонтажкран» з ПАТ «ІнГЗК», ТОВ «СПЕЦМОНТАЖКОНСТРУКЦІЯ», ТОВ «СЕНСІМАР БУД», ТОВ «МОНОЛІТ МІРАЛ», ТОВ «БУДІВЕЛЬНА ПРОПОЗИЦІЯ 2018», ТОВ «ЮЗЕР КОМ ЮА», ТОВ «БФ ДІАМАНТ», ТОВ «ГРУПА 7 ЕЛЕМЕНТ», ТОВ «СХІД АВЕРС», ТОВ «ЛІВАЙС ГРУП», ТОВ «УКР БУД ТРАНС», ТОВ «АСТЕРІОН ГРУП», ТОВ «ДІРЕКТ СЕЙВ», ТОВ «АКТІВ ПРОМ ГРУП» та іншими, яка пов`язана із наданням послуг ПАТ «ІнГЗК», у тому числі договори про надання послуг, додатки та специфікації до договорів, додаткові угоди, рахунки на оплату, платіжні доручення, акти прийому-передачі виконаних робіт, вхідна та вихідна кореспонденція, документів бухгалтерського обліку, інші документи, що відображають господарські взаємовідносини за період з 2018 по 2021 рік, податкової звітності за період з 2018 по 2021 рік, наказів про призначення та посадових інструкцій керівництва підприємства, статуту, документів що відображають працевлаштування працівників та перебування на балансі підприємства технічного обладнання та транспортних засобів для фактичного виконання робіт, печаток які використовуються на підприємстві, комп`ютерних та електронних носіїв, на яких знаходиться відомості щодо взаємовідносин з іншими суб`єктами господарської діяльності пов`язана із наданням послуг ПАТ «ІнГЗК», а також інші предмети та документи, які мають значення для встановлення об`єктивної істини та тих обставин, що складають предмет доказування в даному кримінальному провадженні, тому слідчий суддя вважає необхідним клопотання слідчого задовольнити.

Керуючись ст. ст. 234-236, 309, 369-372 та 395 КПК України, суд -

П О С Т А Н О В И В :

клопотання слідчого СВ ВП № 3 КРУП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 задовольнити.

Надати слідчому СВ ВП №3 КРУП ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , а також слідчим, які перебувають у групі слідчих у даному кримінальному провадженню, дозвіл на проведення обшуку комплексу будівель та споруд із усіма допоміжними прибудовами, за адресою: м. Кривий Ріг, вул.. Тихвінська, 16 (юридична та фактична адреса ТОВ «Спецмонтажкран»), які знаходяться на земельній ділянці із кадастровим номером 1211000000:04:119:0005, що згідно інформації з реєстру права власності належить ТОВ «Спецмонтажкран», з метою виявлення та вилучення документів та речей, що мають значення для досудового розслідування, а саме: документація взаємовідносин з іншими суб`єктами господарської діяльності, а саме: ТОВ «Спецмонтажкран» з ПАТ «ІнГЗК», ТОВ «СПЕЦМОНТАЖКОНСТРУКЦІЯ», ТОВ «СЕНСІМАР БУД», ТОВ «МОНОЛІТ МІРАЛ», ТОВ «БУДІВЕЛЬНА ПРОПОЗИЦІЯ 2018», ТОВ «ЮЗЕР КОМ ЮА», ТОВ «БФ ДІАМАНТ», ТОВ «ГРУПА 7 ЕЛЕМЕНТ», ТОВ «СХІД АВЕРС», ТОВ «ЛІВАЙС ГРУП», ТОВ «УКР БУД ТРАНС», ТОВ «АСТЕРІОН ГРУП», ТОВ «ДІРЕКТ СЕЙВ», ТОВ «АКТІВ ПРОМ ГРУП» та іншими, яка пов`язана із наданням послуг ПАТ «ІнГЗК», у тому числі договори про надання послуг, додатки та специфікації до договорів, додаткові угоди, рахунки на оплату, платіжні доручення, акти прийому-передачі виконаних робіт, вхідна та вихідна кореспонденція, документів бухгалтерського обліку, інші документи, що відображають господарські взаємовідносини за період з 2018 по 2021 рік, податкової звітності за період з 2018 по 2021 рік, наказів про призначення та посадових інструкцій керівництва підприємства, статуту, документів що відображають працевлаштування працівників та перебування на балансі підприємства технічного обладнання та транспортних засобів для фактичного виконання робіт, печаток які використовуються на підприємстві, комп`ютерних та електронних носіїв, на яких знаходиться відомості щодо взаємовідносин з іншими суб`єктами господарської діяльності пов`язана із наданням послуг ПАТ «ІнГЗК».

Строк дії цієї ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення, тобто до 14 серпня 2021 року.

Відповідно до ч.1 ст.235 КПК України, ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала підлягає обов`язковому виконанню.

Відповідно до ч. 3 ст. 309 КПК України ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.07.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу98392670
СудочинствоКримінальне
Сутьобшук в межах кримінального провадження № 12021041730000390 від 11.06.2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України

Судовий реєстр по справі —212/6078/21

Ухвала від 14.07.2021

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 14.07.2021

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 14.07.2021

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 14.07.2021

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 14.07.2021

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 14.07.2021

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 14.07.2021

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 14.07.2021

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 14.07.2021

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 14.07.2021

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні