Ухвала
від 16.07.2021 по справі 757/37889/21-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/37889/21-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 липня 2021 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання слідчого про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

16.07.2021 в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження слідчого ОСОБА_3 ,за погодженняміз прокурором, про надання дозволу на проведення обшуку.

У судовому засідання слідчий внесене клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України здійснювалась фіксація за допомогою технічних засобів під час розгляду клопотання слідчим суддею.

Вивчивши клопотання, заслухавши обгрунтування представника сторони обвинувачення, дослідивши його матеріали, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Так, судовим розглядом встановлено, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12021000000000829.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службовими особами Державного агентства резерву України (далі Держрезерв) за попередньою змовою зі службовими особами ДП «Златодар» (код ЄДРПОУ 00952545), запроваджено протиправну схему з розкрадання зернових культур шляхом складання завідомо підроблених документів щодо якісних показників зернових культур, а саме протоколів випробувань та в подальшому реалізували приблизно 11,7 тис. тон зернових за заниженою орієнтованою вартістю 72 млн. гривень.

Слідчий вказує, що на теперішній час встановлено, що до вказаних протиправних дій причетні службові особи ДПЗКУ ПАТ Філіал «Миколаївський портовий елеватор», який розташований за адресою м. Миколаїв, вул. Заводська 31, в якому зберігаються документи щодо придбання, отримання на зберігання, обліку, реалізації зернових ДП«Златодар», електронні носії інформації, які містять ці відомості, чорнові записи, кошти отримані в наслідок вчинення злочину, тощо.

Відповідно до інформації з Державного реєстру прав власності на нерухоме майно офісні та складські приміщення, розташовані за адресою: АДРЕСА_1 право власності зареєстровано за Миколаївською Міською радою.

Відповідно до ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь - якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Враховуючи обставини вчинення ймовірного кримінального правопорушення, так як вони викладені в клопотанні сторони обвинувачення, його правове обґрунтування, приходжу до висновку, що є достатні підстави вважати, що у вказаному майні, можуть знаходитись відшукувані речі, предмети та документи, які мають значення для досудового розслідування, а також те, що відомості, які містяться у відшукуваних речах, предметах та документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Разом з цим, слідчим в судовому засіданні доведено, що за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи, а відтак приходжу до висновку про наявність підстав для надання дозволу на проведення обшуку.

Окрім цього, що стосується вилучення системних блоків комп`ютерів, моноблоків, ноутбуків, іншої комп`ютерної техніки, на яких готувалась указана вище документація, магнітних носіїв інформації, флеш-накопичувачів, мобільних терміналів, інших засобів зв`язку, то в даній частині слідчим не доведено, що їх надання разом з інформацією, що на них міститься, є необхідною умовою проведення експертного дослідження, або якщо такі об`єкти отримані в результаті вчинення кримінального правопорушення чи є засобом або знаряддям його вчинення, а відтак підстави для вилучення вказаного майна відсутні, проте з метою забезпеченння виконання завдання кримінального провадження, слідчий суддя вбачає можливість надання представнику сторони обвинувачення зняття копії інформації з електронних носіїв інформації, які використовувались як знаряддя вчинення злочину.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 167, 233 - 235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити частково.

Надати дозвіл слідчим Головного слідчого управління Національної поліції України, слідчим, які входять до складу групи слідчих, а також прокурорам Офісу Генерального прокурора, які входять до складу групи прокурорів у кримінальному провадженні №12021000000000829 від 29.06.2021, на проведення обшуку офісних, складських та виробничих приміщеннях, які розташовані за адресою: м. Миколаїв, вул. Заводська 31 на праві власності зареєстрована за Миколаївською міською радою та фактично використовується ДПЗКУ ПАТ Філіал «Миколаївський портовий елеватор», з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення розслідуваних кримінальних правопорушень, відшукання знаряддя кримінальних правопорушень та майна, яке було здобуте в результаті їх вчинення, а саме:

-договорів на підставі яких ДПЗКУ ПАТ Філіал «Миколаївський портовий елеватор» здійснювало закупівлю, реалізацію, надавало послуги зі збереження, сушіння і очистки олійних і зернових культур з усіма додатками і додатковими угодами за період з 01.01.2019 по 29.06.2021;

-складських квитанцій, журналів обліку, актів, довідок, накладних, виписок з відповідних рахунків бухгалтерського обліку та інших документів, які підтверджують придбання, отримання для зберігання, оприбуткування, транспортування та видаток олійних і зернових культур за період з 01.01.2019 по 29.06.2021;

-документів щодо проведення лабораторних досліджень олійних і зернових культур, які придбало ДПЗКУ ПАТ Філіал «Миколаївський портовий елеватор», отримало на зберігання за період з 01.01.2020 по 29.06.2021;

-журналу реєстрації виїзду та в`їзду автотранспорту за період з 01.01.2021 по 29.06.2021;

-електронних носіїв інформації із відеозаписами, в`їзду виїзду автотранспортних засобів на територію за період з 01.01.2021 по 29.06.2021;

-актів перевірок, аудиторських звітів, актів (звітів) про інвентаризацію ДПЗКУ ПАТ Філіал «Миколаївський портовий елеватор» за період з 01.01.2019 по 29.06.2021;

-відібрання зразків зернових культур;

-блокнотів, робочих зошитів, чорнових записів;

-посадових інструкцій та інших документів, які визначають коло посадових обов`язків директора ДПЗКУ ПАТ Філіал «Миколаївський портовий елеватор», його заступника головного бухгалтера, бухгалтера, завідувача лабораторії, інженера лаборанта;

-штатного розпису, а також переліку працівників ДПЗКУ ПАТ Філіал «Миколаївський портовий елеватор», наказів, що визначають кількість робочих днів у тижні, наказів про вихід працівників підприємства у неробочі дні у період з 01.01.2021 по 29.06.2021;

-документів, щодо діяльності ДП «Зерновий Резерв» (код ЄДРПОУ 44043090), ТОВ «Нейтіс» (код ЄДРПОУ 43935368), ТОВ «Град Інко» (ЄДРПОУ 43271230), ТОВ «Дрейв Стоп» (ЄДРПОУ 43271267);

-реєстраційні та фінансово-господарські документи юридичних осіб та печатки, що не зареєстровані в ЄДРПОУ як підприємства, що здійснюють фінансово-господарську діяльність за вищевказаною адресою, а також не орендують приміщення.

Надати дозвіл на виявлення та зняття копії інформації з системних блоків комп`ютерів, моноблоків, ноутбуків, іншої комп`ютерної техніки, на яких готувалась указана вище документація, магнітних носіїв інформації, флеш-накопичувачів, мобільних терміналів, інших засобів зв`язку.

Визначити строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.07.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу98411761
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/37889/21-к

Ухвала від 16.07.2021

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Ільєва Т. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні