Ухвала
від 14.07.2021 по справі 686/2190/21
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/2190/21

Провадження № 1-кс/686/7295/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 липня 2021 року м. Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором, про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні №12019240000000221,

встановив:

12.07.2021 року старший слідчий відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Хмельницькій області, ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області із клопотанням, погодженим із прокурором відділу прокуратури Хмельницької області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_1 ) з можливістю отримання їх копій.

07.08.2021 року ГУНП в Хмельницькій області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019240000000221за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 190 КК України.

Клопотання обґрунтовано тим, що «упродовж 2017-2021 років ОСОБА_5 за попередньою змовою групою осіб із ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , шляхом обману, заволоділи земельними ділянками, які належали до земель запасу державної форми власності та перебувають на території Хмельницької області, чим спричинили збитки державі в особливо великих розмірах.

ОСОБА_7 , ОСОБА_6 , ОСОБА_5 та ОСОБА_8 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ст.190 ч.4 КК України по даному провадженню.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що особи яким надавались земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства надавали довіреності на уповноваження ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 на представництво в усіх установах, підприємствах, організаціях з питань набуття у власність, оформлення та державної реєстрації права власності на будь-які земельні ділянки з цільовим призначенням особисте селянське господарство, що розташовані на території Хмельницької області і будуть отримання шляхом безоплатної передачі, тощо, які в подальшому від імені підставних осіб відчужували отримані земельні ділянки на користь ОСОБА_5 , його дружини ОСОБА_13 та брата ОСОБА_5 .

Потерпілі у даному кримінальному провадженні заперечили факт подання заяв до ІНФОРМАЦІЯ_2 про передачу у власність земельної ділянки сільськогосподарського призначення державної власності. Проте у заявах зареєстрованих у ІНФОРМАЦІЯ_2 про передачу у власність земельної ділянки сільськогосподарського призначення державної власності від їхніх імен вказаний контактних телефон « НОМЕР_1 ». Вказаний абонентський номер не перебував у користуванні потерпілих та встановлених осіб у даному кримінальному провадженні, зокрема підозрюваних, ОСОБА_14 , ОСОБА_10 , ОСОБА_15 та ОСОБА_12 .

Враховуючи вищевикладене, з метою встановлення інших осіб причетних вчинення до шахрайських дій, виникла необхідність отримати тимчасовий доступ до інформаційної системами, яка належить ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що містить дані про вхідні та вихідні дзвінки, вихід в мережу Інтернет, з абонентського номеру: НОМЕР_2 ,в період з 00 годин 00 хвилин 1 січня 2019 року до 00 годин 00 хвилин 19 березня 2021 року.

У зв`язку з цим, необхідно отримати доступ до інформаційної системи ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », АДРЕСА_2 Факс: НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , електронна пошта: ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка містить інформацію про зв`язок кінцевого обладнання споживачів телекомунікаційних послуг вказаних номерів.

Інформація про зв`язок кінцевого обладнання споживачів телекомунікаційних послуг, з яким відбувався сеанс зв`язку кінцевого обладнання споживача телекомунікаційних послуг з вказаним абонентським номером має значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, оскільки нададуть можливість отримати дані щодо отриманих повідомлень отриманих на абонентський номер НОМЕР_2 оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 встановити його місцезнаходження.

Отримані дані можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні, а отримання відомостей про зв`язок кінцевого обладнання споживачів телекомунікаційних послуг вище зазначених абонентських номерів в інший спосіб не можливо.

Крім того було встановлено, що вище зазначена необхідна інформація зберігається на електронних носіях інформації (сервера) ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », які протягом короткого проміжку часу обновлюють інформацію, а тому існує реальна загроза зміни або знищення даної інформації».

Слідчий в судове засідання не з`явився, проте у клопотанні слідчого міститься прохання про проведення розгляду даного клопотання без слідчого, в якому він підтримує подане клопотання та просить його задовольнити та проводити у закритому судовому засіданні.

У зв`язку із недоведенням слідчим наявності достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, про тимчасовий доступ до яких він клопоче, слідчий суддя дійшов висновку про необхідність виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Представник володільцядокументів- ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду клопотання повідомлений належним чином.

Дослідивши матеріали клопотання, приходжу до висновку, що воно підлягає задоволенню з наступних підстав.

У п. 7 ч. 1 ст. 162 КПК України визначено, що інформація, яка знаходиться в операторів та провайдерів телеко-мунікацій, про зв`язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання тощо; належить до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах. Відтак, відомості про тимчасовий доступ до яких клопоче слідчий, належать до охоронюваної законом таємниці.

Оцінивши обґрунтованість та підставність наведених слідчим доводів, слідчий суддя дійшов висновку, що слідчим доведено наявність достатніх підстав, передбачених ч. 5 ст.163 КПК України, вважати, що речі та документи, про тимчасовий доступ до яких клопоче слідчий, знаходяться у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_1 ), самі по собі так і в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Також слідчим доведено, що ці речі та документи можливо використати як доказ та те, що без їх отримання не виявляється можливим іншими способами довести обставини, які передбачається довести в ході досудового розслідування кримінального провадження.

Відтак, з урахуванням доведених слідчим обставин, а саме: підстав для застосування такого заходу забезпечення кримінального провадження як тимчасовий доступ до речей і документів, визначених у ст.160,163 КПК України; що потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права та свободи; за допомогою саме такого виду заходу забезпечення кримінального провадження, як тимчасовий доступ, може бути виконане завдання слідчого щодо забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування, слідчий суддя вважає, що клопотання слідчого є підставним, обґрунтованим і підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.163, 164 КПК України,

постановив:

Клопотання старшого слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Хмельницькій області, ОСОБА_3 задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчомувідділу розслідуванняособливо тяжкихзлочинів СУГУНП вХмельницькій області ОСОБА_3 ,членам слідчоїгрупи увказаному кримінальномупровадженні:заступникуначальника відділурозслідування особливотяжких злочинівСУ ГУНПв Хмельницькійобласті ОСОБА_16 ,старшому слідчомув ОВСвідділу розслідуванняособливо тяжкихзлочинів СУГУНП вХмельницькій області ОСОБА_17 ,старшому слідчомув ОВСвідділу розслідуванняособливо тяжкихзлочинів СУГУНП вХмельницькій області ОСОБА_18 ,старшому слідчомув ОВСвідділу розслідуванняособливо тяжкихзлочинів СУГУНП вХмельницькій області ОСОБА_19 ,старшому слідчомувідділу розслідуванняособливо тяжкихзлочинів СУГУНП вХмельницькій області ОСОБА_20 ,старшому слідчомувідділу розслідуванняособливо тяжкихзлочинів СУГУНП вХмельницькій області ОСОБА_21 ,старшому слідчомувідділу розслідуванняособливо тяжкихзлочинів СУГУНП вХмельницькій області ОСОБА_22 ,слідчому відділурозслідування особливотяжких злочинівСУ ГУНПв Хмельницькійобласті ОСОБА_23 ,слідчому відділурозслідування особливотяжких злочинівСУ ГУНПв Хмельницькійобласті ОСОБА_24 ,слідчому відділурозслідування особливотяжких злочинівСУ ГУНПв Хмельницькійобласті ОСОБА_25 ,слідчому відділурозслідування особливотяжких злочинівСУ ГУНПв Хмельницькійобласті ОСОБА_26 ,слідчому відділурозслідування особливотяжких злочинівСУ ГУНПв Хмельницькійобласті ОСОБА_27 ,слідчому відділурозслідування особливотяжких злочинівСУ ГУНПв Хмельницькійобласті ОСОБА_28 на тимчасовийдоступ доінформаційної системиз данимипро зв`язоккінцевого обладнанняспоживачів телекомунікаційнихпослуг,в періодз 00годин 00хвилин 1січня 2019року до00години 00хвилин 19березня 2021року заабонентським номером: НОМЕР_2 , що перебуває у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », АДРЕСА_2 та містять інформацію про:

1.1 Ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання споживачів телекомунікаційних послуг (абонентський номер, ІМЕІ), з яким відбувався сеанс зв`язку кінцевого обладнання споживача телекомунікаційних послуг з абонентським номером: НОМЕР_2 абоненти А (абоненти Б).

1.2 Дата, час, та тривалість з`єднань, у тому числі з`єднання нульової тривалості (неприйнятті виклики) абонента А.

1.3 Дата, час, та зміст отриманих SMS-повідомлень, PUSH-повідомлень на номер телефону ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », абоненти НОМЕР_2 .

1.4 Адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв`язок кінцевого обладнання споживачів телекомунікаційних послуг абонентів А.

1.5 За наявності контрактної угоди (або відповідної реєстрації) з абонентами А надати відомості про його особу.

1.6 Встановити точне місцезнаходження абоненту з абонентським номером: НОМЕР_2 , з можливістю вилучення належним чином завірених копій вказаних документів.

Службовим особамПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »(кодЄДРПОУ НОМЕР_5 ,юридична адреса: АДРЕСА_1 ), забезпечититимчасовий доступдо вказаноїінформації,шляхом надання копії інформації.

Ухвала діє по 13 вересня 2021 року.

Відповідно до ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Хмельницького

міськрайонного суду ОСОБА_1

СудХмельницький міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення14.07.2021
Оприлюднено24.05.2024
Номер документу98418416
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —686/2190/21

Ухвала від 19.08.2022

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Колієв С. А.

Ухвала від 21.01.2022

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Баєв С. М.

Ухвала від 21.01.2022

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Баєв С. М.

Ухвала від 06.10.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Баєв С. М.

Ухвала від 06.10.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Баєв С. М.

Ухвала від 25.08.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Баєв С. М.

Ухвала від 14.07.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Кирик О. В.

Ухвала від 16.07.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Кирик О. В.

Ухвала від 16.07.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Кирик О. В.

Ухвала від 07.07.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Колієв С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні