Ухвала
від 19.07.2021 по справі 640/31967/20
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 640/31967/20

У Х В А Л А

19 липня 2021 року Одеський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Левчук О.А., розглянувши за правилами спрощеного позовного провадження в порядку письмового провадження в місті Одесі справу за позовом Головного управління ДПС у м. Києві до товариства з обмеженою відповідальністю «БРЕІН СТАЙЛ» про стягнення податкового боргу, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Одеського окружного адміністративного суду знаходиться справа за даним позовом.

Ухвалою суду від 31 грудня 2020 року справу № 640/31967/20 передано на розгляд до Одеського окружного адміністративного суду.

Ухвалою суду від 15 лютого 2021 року прийнято до провадження та відкрито спрощене позовне провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Від представника Головного управління ДПС у м. Києві надійшла заява про заміну позивача по справі з Головного управління ДПС у м. Києві на Головне управління ДПС в Одеській області, оскільки товариство з обмеженою відповідальністю «БРЕІН СТАЙЛ» перебуває на обліку в Головному управлінні ДПС в Одеській області.

Ухвалою суду від 09 квітня 2021 року витребувано від Головного управління ДПС в Одеській області інформацію та належним чином завірені копії документів на підтвердження перебування товариства з обмеженою відповідальністю «БРЕІН СТАЙЛ» (код ЄДРПОУ 43043000) на обліку в Головному управлінні ДПС в Одеській області та з якого часу, а також облікову картку товариства з обмеженою відповідальністю «БРЕІН СТАЙЛ» (код ЄДРПОУ 43043000) з податку на додану вартість із вироблених в Україні товарів (робіт, послуг) з дати прийняття на облік по теперішній час, та зупинено провадження по справі для одержання витребуваних документів.

Від представника Головного управління ДПС в Одеській області надійшла інформація та копії документів, згідно яких ТОВ «БРЕІН СТАЙЛ» перебуває на обліку в Малиновській державній податковій інспекції Головного управління ДПС в Одеській області з 03.01.2021 року.

Вивчивши матеріали справи, суд встановив наступне.

Згідно ч. 1, 2 ст. 48 КАС України суд першої інстанції, встановивши, що з позовом звернулася не та особа, якій належить право вимоги, може за згодою позивача та особи, якій належить право вимоги, допустити заміну первинного позивача належним позивачем, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Якщо позивач не згоден на його заміну іншою особою, то ця особа може вступити у справу як третя особа, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, про що суд повідомляє третю особу. Якщо позивач згоден на його заміну іншою особою, але така особа не згодна на участь у справі, суд залишає позовну заяву без розгляду, про що постановляється відповідна ухвала.

Відповідно до ст. 4 КАС України позивач - особа, на захист прав, свобод та інтересів якої подано позов до адміністративного суду, або адміністратор за випуском облігацій, який подає позов до адміністративного суду на захист прав, свобод та інтересів власників облігацій відповідно до положень Закону України "Про ринки капіталу та організовані товарні ринки", а також суб`єкт владних повноважень, на виконання повноважень якого подано позов до адміністративного суду; суб`єкт владних повноважень - орган державної влади (у тому числі без статусу юридичної особи), орган місцевого самоврядування, їх посадова чи службова особа, інший суб`єкт при здійсненні ними публічно-владних управлінських функцій на підставі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень, або наданні адміністративних послуг.

Згідно ч. 6, 7 ст. 48 КАС України після заміни сторони, залучення другого відповідача розгляд адміністративної справи починається спочатку. Заміна позивача допускається до початку судового розгляду справи по суті. Заміна відповідача допускається до ухвалення рішення судом першої інстанції.

Відповідно до ст. 52 КАС України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

З матеріалів справи вбачається, що станом на дату звернення позивача, Головного управління ДПС у м. Києві, до суду з даним позовом ТОВ «БРЕІН СТАЙЛ» (код ЄДРПОУ 43043000) знаходилось за адресою м. Київ, вул. Звіринецька, 63, та перебувало на обліку в Головному управлінні ДПС у м. Києві.

Разом з тим, з 24.12.2020 року товариство з обмеженою відповідальністю «БРЕІН СТАЙЛ» (код ЄДРПОУ 43043000) знаходиться за адресою м. Одеса, вул. Желябова, 1, та з 03.01.2021 року перебуває на обліку в Головному управлінні ДПС в Одеській області.

Таким чином, Головне управління ДПС в Одеській області є належним позивачем по справі, а тому слід замінити первинного позивача, Головне управління ДПС у м. Києві, на належного позивача, Головне управлінні ДПС в Одеській області.

Керуючись ст.ст. 2, 6, 48, 52, 243, 248 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В :

Замінити первинного позивача, Головне управління ДПС у м. Києві, на належного позивача, Головне управлінні ДПС в Одеській області (код ЄДРПОУ ВП 44069166, адреса місцезнаходження: 65044, м. Одеса, вул. Семінарська, 5).

Розгляд справи № 640/31967/20 розпочати спочатку.

Запропонувати відповідачу протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали та позовної заяви з додатками подати відзив на позовну заяву. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду та відповідати вимогам ст. 162 КАС України.

Повідомити відповідача, що відповідно до ч. 6 ст. 162 КАС України у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Запропонувати позивачу в п`ятиденний строк з дня отримання відзиву на позов подати відповідь на відзив в порядку встановленому ст. 163 КАС України.

Запропонувати відповідачу протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив подати заперечення, які повинні відповідати вимогам ст. 164 КАС України.

Витребувати від Головного управління ДПС в Одеській області інформацію та належним чином завірені копії документів на підтвердження наявності чи відсутності у ТОВ «БРЕІН СТАЙЛ» (код ЄДРПОУ 43043000) податкового боргу з податку на додану вартість у розмірі 350626,00 грн. станом на дату розгляду справи, а також картку платника податку товариства з обмеженою відповідальністю БРЕІН СТАЙЛ станом на дату розгляду справи.

Зобов`язати Головне управління ДПС в Одеській області у строк до 09 серпня 2021 року надати зазначену вище інформацію та документи до Одеського окружного адміністративного суду, розташованого за адресою: 65062, м. Одеса, вул. Фонтанська дорога, 14.

Роз`яснити учасникам процесу, що відповідно до ст. 79 КАС України докази у справі подаються безпосередньо до суду разом із заявами по суті справи.

Повідомити сторін, що розгляд справи по суті розпочнеться через тридцять днів та буде розглянута у строк не більше шістдесяти днів.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет на веб-сторінці Одеського окружного адміністративного суду за посиланням: http://court.gov.ua/sud1570/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.А. Левчук

Дата ухвалення рішення19.07.2021
Оприлюднено22.07.2021

Судовий реєстр по справі —640/31967/20

Рішення від 30.09.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Левчук О.А.

Ухвала від 30.09.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Левчук О.А.

Ухвала від 15.09.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Левчук О.А.

Ухвала від 19.07.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Левчук О.А.

Ухвала від 19.07.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Левчук О.А.

Ухвала від 09.04.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Левчук О.А.

Ухвала від 15.02.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Левчук О.А.

Ухвала від 31.12.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Огурцов О.П.

Ухвала від 31.12.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Огурцов О.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні